Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2020, 17:35

Лагард запропонувала країнам єврозони провести спільний разовий випуск «коронабондів»

Глава Європейського центробанку Крістін Лагард під час відеоконференції у вівторок, 24 березня, попросила міністрів фінансів країн єврозони розглянути можливість провести разовий випуск «коронабондів». Про це пише агентство Reuters з посиланням на двох чиновників.

Глава Європейського центробанку Крістін Лагард під час відеоконференції у вівторок, 24 березня, попросила міністрів фінансів країн єврозони розглянути можливість провести разовий випуск «коронабондів».
Фото: eurotopics.net

Кошти, залучені в ході випуску, Лагард пропонує витратити на боротьбу із впливом пандемії коронавірусу.

Що думають міністри країн

«Вона (Крістін Лагард — ред.) сказала, що нам треба серйозно над цим подумати, додатково до використання інструментів Європейського стабілізаційного механізму», — сказав чиновник, який брав участь у зустрічі.

Другий чиновник додав, що проти виступили Німеччина, Нідерланди і ряд північних країн, які давно опираються спільному випуску боргу.

Читайте також: ЄІБ надасть Україні 40 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом

Reuters зазначає, що лідери дев'яти країн Євросоюзу — Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Ірландії, Люксембурга, Словенії, Бельгії і Греції — закликали ЄС домовитися про єдиний борговий інструмент для залучення коштів на підтримку сфери охорони здоров'я та економік в цілому в боротьбі з коронавірусом. Про це йдеться в їх спільному листі.

Читайте також: ЄЦБ виділить 750 мільярдів євро для підтримки економіки єврозони

«Нам потрібно працювати над єдиним борговим інструментом, який буде випущений одним з європейських інститутів для залучення коштів на ринку», — зазначено у листі від 25 березня.

У листі також міститься заклик до ЄС «вивчити інші інструменти, такі як конкретне фінансування витрат, пов'язаних з коронавірусом, у бюджеті ЄС на 2020 2021 роки.

Раніше повідомлялося

  • Європейський центральний банк запустив програму з викупу цінних паперів приватного та державного сектору на суму в 750 млрд євро.
  • Таким чином ЄЦБ планує підтримати європейську економіку, яка сповільнилася через пандемії коронавірусу. Програма розрахована до кінця 2020 року.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
26 березня 2020, 19:05
#
Под «минус» 1% доходности?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися