Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 березня 2020, 12:33

Надзвичайний стан. Нацбанк не вводитиме жодних обмежень на роботу банків

Національний банк не вводить жодних обмежень на роботу банків чи проведення ними операцій (видача коштів з депозитів, надання кредитів, обмін валюти тощо). Про це йдеться у повідомленні регулятора на сторінці у фейсбуці.

Пояснення від НБУ

«Головне — на час надзвичайного стану, що сьогодні має запровадити Верховна Рада у окремих регіонах країни, банківська система продовжить працювати в звичайному режимі. Безперебійне обслуговування клієнтів та поповнення банкоматів буде забезпечено за будь-яких умов», — зазначає регулятор.

Читайте також: Карантин спустошує каси банків. НБУ вирішує проблему з нестачею валюти

Нацбанк про безпеку

Для Національного банку важлива безпека українців в умовах поширення коронавірусу. Отримання фінансових послуг не має ставити здоров’я громадян під загрозу.

«Тому ми закликаємо громадян не відвідувати банківські відділення без нагальної потреби і користуватися послугами дистанційного банкінгу, уникати користування готівкою. У свою чергу банки мають забезпечити безперебійну роботу контакт центрів та дистанційних каналів обслуговування», — зазначив регулятор.

Читайте також: Через скасування авіарейсів в обмінниках може виникнути дефіцит готівкових доларів і євро

Поради регулятора банкам

  • НБУ рекомендував банкам знизити тарифи на дистанційні та безготівкові послуги для заохочення населення до їх використання.

  • Банки мають встановити чіткий графік роботи своїх відділень з обов’язковими перервами на дезінфекцію та провітрювання.

  • Водночас банкам рекомендовано передбачити можливість дистанційної роботи персоналу на тих ланках, де це можливо.

Коментарі - 2

+
+30
bonv
bonv
17 березня 2020, 18:38
#
Поки що не буде.. Хоча в банках,, на продаж,, вже валюти - не дуже є..:)..
+
0
Zhmunya
Zhmunya
18 березня 2020, 21:16
#
Гласно не будет, а негласно уже давно ввел и прикрывается карантином — валюты в стране нет.
Такой бред вешает через системные банки народу в уши. За украинцами самолёты летают по всему миру, а вот валюту привезти не могут — карантин.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися