Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 лютого 2020, 13:42

Які банки найбільше «зрізали» дохідність депозитів

Максимальна ставка за депозитами у гривні на 12 місяців упала з 16% до 15% річних. Таку дохідність обіцяють вкладникам Альянс Банк, Універсал Банк та Банк інвестицій та заощаджень. Про це свідчать результати щотижневого дослідження депозитних ставок «Мінфіну». 

Депозити, ставки за депозитами, дохід, відсотки за депозитом, вклади, банки, клієнти
фото: minval.az

За останні два тижні в десятці найщедріших банків відбулись серйозні зміни. Її покинули Альфа-Банк, Форвард Банк, Південний та Піреус. Дохідність вкладів в цих фінустановах залежно від терміну впала на 1,5%-3,75% річних.

Наприклад, ставка за депозитом на півроку в Форвард Банку знизилася з 15,75% до 12% річних. Але користувачі «Мінфіну» можуть розраховувати на більший дохід. Участники програми «Бонус від Мінфіну» отримують додатково 1% річних до основної ставки.

Банки, в яких гривневі депозити подешевшали найбільше:

  • Приватбанк знизив ставку за депозитами на 9 і 12 місяців на 2,25% — до 11,5% річних.
  • Ощадбанк «зрізав» дохідність вкладів на півроку та рік на 2% — до 11,25% річних.
  • А-Банк знизив ставки за вкладами на 3, 6 і 12 місяців на 2% річних — до 13,5%, 13,75% і 14% річних відповідно.

Читайте також: Що приховує плаваюча депозитна ставка

Чого чекати вкладникам у 2020 році

Як писав «Мінфін», український індекс ставок за депозитами фізосіб у гривні на 12 місяців за січень впав з 15,18 % до 14,04% річних. Середня дохідність валютних вкладів зараз перебуває на рівні 1,3-2,1% річних у доларах і 0,5-1% в євро.

За словами голови пресслужби Приватбанку Олега Серги, зниження ставок буде актуальним за умови стабільного валютного курсу і нинішнього рівня інфляції. «До кінця літа дохідність гривневих депозитів може опуститися до 8% річних, доларових – до 1% річних, євро – 0%», – прогнозує він.

Директор департаменту роздрібного бізнесу Укргазбанку Олег Кляпко нагадав, що НБУ має намір і далі знижувати облікову ставку. Слідом за регулятором банки продовжать різати дохідність вкладів. «До кінця року ми очікуємо зниження ставок за депозитами в гривні до рівня 8-9% річних, в доларах США і євро — до 1,5%», — говорить він.

Коментарі - 2

+
+29
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
26 лютого 2020, 14:44
#
Интересно получается. В долларе ставки уже близки к нулю (с учётом налога и инфляции доллара). Из банков вкладчики повыходят, а вот НБУ и Минфин найдёт столько валюты для банков?
Понятно, что многие попробуют уйти в грн, но тут коронавирус приближается и это создаст панику и доп риски по грн.
+
+34
mafia11
mafia11
26 лютого 2020, 20:18
#
Очередной разводняк для населения! Чтобы люди сливали валютные вклады, а кто то по имеет опять пипл!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися