Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 лютого 2020, 14:46

Стратегія на 5 років. У МЕРТ розповіли, як будуть нарощувати ВВП на 40% (інфографіка)

Уряд планує за п'ять років збільшити ВВП України на 40%, створити понад 1 млн робочих місць і залучити $50 млрд прямих іноземних інвестицій. Про це йдеться в Економічній стратегії, яку представило Мінекономрозвитку.

Уряд планує за п'ять років збільшити ВВП України на 40%, створити понад 1 млн робочих місць і залучити $50 млрд прямих іноземних інвестицій.
Фото: delo.ua

Що кажуть у МЕРТ

«Саме інвестиції є наріжним каменем цієї стратегії. Інвестиції – це нові робочі місця… Ми працюємо, щоб допомогти людям знайти легальну роботу з білою зарплатою. А якщо людина хоче працювати на себе і мати власний бізнес – створити умови для його успішного ведення», – сказав міністр економіки Тимофій Милованов.

Мінекономіки прагне залучати інвестиції не тільки в основні засоби і технології, а й у людський капітал.

Читайте також: Милованов назвав чотири найуспішніших сектори української економіки

«До 2024 Україна повинна перейти до топової групи індексу людського капіталу, а середня тривалість життя — зрости до 75 років», – сказав Милованов.

Як планують нарощувати інвестиції

Для нарощування інвестицій уряд має намір:

  • створити ефективні ринки – землі, капіталу, праці, університетів і медичних установ, залізничних перевезень та енергетики;
  • направляти держінвестиції в інфраструктуру – дороги, розширення доступу залізниці до портів, електрифікація залізниці, річковий транспорт;
  • залучати приватних інвесторів в інфраструктурні проекти та концесії;
  • повноцінно запустити приватизацію;

Читайте також: Велике будівництво. Гончарук анонсував старт програми для областей з 1 березня

  • розвивати індустріальні парки, які принесуть $5 млрд інвестицій і 50-100 тисяч робочих місць;
  • стимулювати банківське кредитування;
  • посилити верховенство права, створити комерційний арбітраж;
  • провести податкову реформу, знизити податок на інвестиції, активність і працю за рахунок додаткового навантаження на негативні ефекти (забруднення, алкоголь, тютюн) і активи.

Читайте також: Як зросте реальна зарплата в 2020 році. Підрахунки МЕРТ

Раніше повідомлялося

  • За підсумками 4 кварталу 2019 року українська економіка зросла лише на 1,5%. У порівнянні з 3 кварталом, з урахуванням сезонного чинника, зростання ВВП склало 0,1%.
  • У попередніх кварталах темп зростання був вище: у першому — 2,5%, другому — 4,6%, у третьому — 4,1%.

Читайте також: Чому інфляція падає, а життя дорожчає. І що буде далі

Як зазначають в Мінекономіки, в четвертому кварталі 2019 року економіка сповільнилася через тенденцію на зовнішніх ринках, теплу погоду і проблем з логістикою.

Прогнози зростання ВВП

  • Мінекономіки на 2020 рік підготувало два прогнозу. Згідно з першим ВВП зросте на 3,7%. Згідно з другим — на 4,8%, за умови впровадження реформ, які повинні поліпшити бізнес-клімат.
  • Національний банк очікує інфляцію близько 5% і економічне зростання на рівні 3,5-4% в 2020-2022 рр.

Коментарі - 14

+
+97
bonv
bonv
17 лютого 2020, 14:55
#
І чому виборці приунили? Чому споживчі настрої погіршились? Вам обіцяли ріст економіки в 40%? Обіцяли! Вам обіцяли тарифи знизити в січні на 30%? Обіцяли! Вам обіцяли зарплати в 4 тис баксів? (вчителям) Обіцяли! Маєте що хотіли — обіцянки!
Для себе — зарплати і премії непомірно підняти. Для народу — штрафи збільшити, податки збільшити, тарифи підняти — зе-ініціативи.
+
+5
zzel
zzel
17 лютого 2020, 17:58
#
Мама у меня учитель, зарплаты в 4000 долларов пока нет. Летом всех учителей пенсионного возраста уволняют что бы не платить 4000 грн отпускных. Потом будут подписывать трудовые контракты - условия никто не знает.
+
0
Kanarej
Kanarej
17 лютого 2020, 19:34
#
Погіршились порівняно з груднем. Свята закінчились, всі гроші спустили на жратву і подарунки, от і погіршились. Це кожного року відбувається, причому тут зе-ініціативи?
+
+124
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
17 лютого 2020, 14:55
#
40% росту... 1,5 в минулому кварталі (в річному виразі) є, зачот, лишилося 38,5... там всього 25 років такими темпами. З інвестиціями набагато гірше, з 50 лярдів залучили нуль... тут прийдеться потіти довше. Але то дурниця. За 5 років то буде головняк не зелених. Головне, щоб 73% повірили і не ....и.
+
+115
AleksandrBank
AleksandrBank
17 лютого 2020, 15:04
#
Хорошо расписано. Презентацию Вы продали. Как будете все это делать?
Законы до конца не работают, суды те же с интересными решениями, контрабанда почти на том же уровне, вывод ЗП с тени затормозился (начало осени 2018 был прогресс), права инвесторов не защищены, права кредиторов также...... можно продолжать.

Иностр.инвестору есть куда в мире деньги вкидывать, что мы сделали чтобы привлечь аж 50 млрд.дол.? Инвестиций а не ОВГЗ?! Мало, потому как для захода ОВГЗ мы сделали гораздо лучше инвест.почву для спекулянтов, а не для  производств, ИТ компаний и т.д.
+
+20
BexOne
BexOne
17 лютого 2020, 17:13
#
+ за критическое мышление (в Ваших постах не часто встретишь).
+
+104
aktibuhs
aktibuhs
17 лютого 2020, 15:06
#
Я планирую  к 2025 стать миллионером. Достигну этого таким образом: возьму кредит на бизнес - создам бизнес - стану миллионером. 

Из какой сферы бизнес, как его буду создавать, как развивать, чтоб увеличить свое состояние - не важно.

Так и тут, мы планируем поднять производство путем поднятия инвестиций и приватизации. Но только проблема в том, что инвестиции в Украину никто не хочет нести, не потому, что мы не разрешаем, и не из-за отсутствия приватизации, а из-за того что слова «законно» и «незаконно» очень размытые понятия в нашей реальности.
+
+15
ekassw
ekassw
17 лютого 2020, 15:36
#
Последние два пункта должны быть первыми. И в общем-то, могут быть единственными. Остальное и без МЭРТ заработает.
Но это не про «величайших лидеров современности»...
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
17 лютого 2020, 15:44
#
Мегатренди для інвестора 2020:

https://www.youtube.com/watch?v=rIrripjiJzU

Підписуйтесь на youtube-канал Мінфіну і залишайте коментарі під відео;)
+
0
Cudzik
Cudzik
17 лютого 2020, 17:37
#
Раз пошли пятилетки как в союзе,давайте усилим наказание за економические преступления-как в союзе.
+
0
Cudzik
Cudzik
17 лютого 2020, 17:41
#
А то иногда до смешного доходит и народ нервирует.сколько украл,-такой залог,а тогда зелёнкой лоб мазали.
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
17 лютого 2020, 18:42
#
создать более 1 млн рабочих мест

Интересно,как они собираются создавать 1 млн. рабочих мест,если они от этих самых рабочих мест хотят избавиться путём приватизации?
И не факт,что частные инвесторы будут как-то об этом заботиться, а вдруг будут всё роботизировать и автоматизировать.!?)))
+
0
Strain
Strain
18 лютого 2020, 16:38
#
На пример Криворожстали приватизированной (сейчас АрселлорМиттал) — 5 лет никого не увольняли по соглашению с правительством. А потом как поехали… До сих пор сокращения.
+
0
Руслан Руслан
Руслан Руслан
18 лютого 2020, 20:12
#
LOOL в Рівному кроноспам почав будувати новий завод найняли людей щоб ті митінгували проти будівництва, сбу перетрушує фірми по країні щоб їм платили откат, при закритті ФОП коли все добре боргів немає примушують писати власноруч заяву для позачергової перевірки хто незнає що це розводняк пишуть(потім парять людям мозок ще пару місяців що в документах десь не там кома стоїть чи ще що)… от вам і держава в смартфоні і інвестиції і робочі місця деградація ще не одне десятиліття
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися