Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 лютого 2020, 14:54

У відділеннях Укрпошти тепер можна зняти готівку й поповнити картку

Держателі платіжних карток, у тому числі платіжних пристроїв з підтримкою технології NFC VISA і Mastercard можуть знімати готівку в автоматизованих відділеннях Укрпошти. POS-терміналами обладнали більше 3 000 відділень, повідомила пресслужба.

Держателі платіжних карток, у тому числі платіжних пристроїв з підтримкою технології NFC VISA і Mastercard можуть знімати готівку в автоматизованих відділеннях Укрпошти.
Фото: ukrposhta.ua

Де є термінали

POS-терміналами обладнані автоматизовані відділення в населених пунктах з понад 2 000 жителів.

Перелік поштових відділень

Які послуги надають

Держателі платіжних карток VISA і Mastercard можуть отримувати готівку у відділеннях Укрпошти через POS-термінали Райффайзен Банку Аваль та Приватбанку.

За одну операцію можна перевести в готівку суму від 50 грн до 10 000 грн. Комісії за зняття готівки в автоматизованих поштових відділеннях немає. Однак її може знімати банк, який випустив картку.

Читайте також: В Укрпошті розповіли, чому хочуть стати банком

Крім того, власники платіжних карт VISA і Mastercard, випущених Приватбанком, мають можливість поповнювати платіжні картки і активувати кредитні ліміти.

Чому вирішили поставити термінали

В Укрпошті наголосили, що, незважаючи на тренд діджиталізації, бачать серед клієнтів запит на зняття готівки. Після пілотного запуску послуги у Львові серпні 2019 року її вирішили тиражувати по всій країні.

Читайте також: Укрпошта» задумалася над купівлею банку — ЗМІ

Передісторія

  • У 2017 році Укрпошта ініціювала законопроект про розширення фінансових послуг, проте він так і не був прийнятий.
  • Проти відповідних законодавчих змін виступав Нацбанк, говорячи про наявність на ринку чотирьох найбільших держбанків, сумарна частка яких після приватизації Приватбанку перевищила 50% ринку.
  • У січні 2020 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект №2788 про фінансові послуги у сфері поштового зв'язку. Укрпошті хочуть дати можливість відкривати поштові рахунку та зараховувати на них зарплати, пенсії та соціальні допомоги.
  • Укрпошта планує відкривати поштові рахунки для зарахування пенсій, соціальних виплат та зарплат. Завдяки цьому доступ до банківських послуг отримають 17 млн жителів сіл.

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
6 лютого 2020, 15:15
#
І газ придбати/заказати:)
+
0
vetalmihey
vetalmihey
6 лютого 2020, 15:20
#
Ага, только наличку нужно за несколько дней заказывать))) Шел 21 век...
+
0
iamdimon
iamdimon
6 лютого 2020, 15:28
#
Авторы упустили  момент что 3000 терминалов - это терминалы Приватбанка, Райффайзена и УКРПОЧТЫ. Укрпочта получила соответствующую лицензию и ставит свои терминалы на флагманские отделения и отделения где не присутствовали терминалы других банков.
+
0
Григорий П
Григорий П
6 лютого 2020, 17:23
#
Больше конкурентов - лучше
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися