Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 січня 2020, 12:40

«Дочка» Сбербанку виграла суд у Коломойського

Компанія «Санаторій «Енергетик», яка пов’язана з Ігорем Коломойський та його партнерами, програла справу щодо поновлення арешту акцій Сбербанку. Відповідну апеляційну скаргу закрив 19 грудня Північний апеляційний госпсуд, пише thepage.ua.

Компанія «Санаторій «Енергетик», яка пов’язана з Ігорем Коломойський та його партнерами, програла справу щодо поновлення арешту акцій Сбербанку.
Фото: rbc.ua

Що відомо про рішення

Компанія оскаржувала рішення Госпсуду Києва від 10 жовтня 2019 року. Воно зобов’язувало Райффайзен Банк Аваль скасувати усі арешти та заборони щодо всіх акцій української «дочки» Сбербанку та щодо рахунку в цінних паперах.

Читайте також: Коломойський оскаржує зняття арешту з «дочки» Сбербанку

Ухвалення такого рішення суд пояснив тим, що «питання про права, інтереси та обов`язки скаржника стосовно сторін у справі суд попередньої інстанції не вирішував».

Передісторія

  • У вересні 2019-го Апеляційний суд Києва на вимогу низки компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським та його партнерами, наклав арешт на акції, нерухоме і рухоме майно українських «дочок» російських держбанків, зокрема Сбербанку, Промінвестбанку, ВТБ Банку.

  • Також судовою ухвалою було заборонено Райффайзен Банку Аваль здійснювати будь-які зміни прав на акції Сбербанку на рахунку в цінних паперах.

Читайте також: Суд зняв арешт акцій з «дочки» російського Сбербанку

  • Своє рішення суд аргументував рішенням Арбітражного суду Гааги, яким було задоволено позов згаданих «приватівських» структур про стягнення $139 млн та $20 млн відсотків з Росії в особі Мін’юсту РФ.

  • Ці кошти компанії, пов’язанні з групою «Приват», вимагали як компенсацію за нерухоме майно, експропрійоване в «приватівців» у Криму після його анексії Росією. Верховний Суд також підтримав це рішення та відмовив у скарзі трьом банкам.

Читайте також: Коломойський проти російських банків. Що далі

  • Компанія Коломойського оскаржила зняття арешту з акцій «дочки» Сбербанку в Україні 12 листопада. Тоді судом було відкрито апеляційне провадження.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися