Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 листопада 2019, 15:46

Коломойський оскаржує зняття арешту з «дочки» Сбербанку

Північний апеляційний суд розгляне скаргу компанії Коломойського на зняття арешту з акцій української «дочки» російського Сбербанку. Про це повідомляє Finbalance.

Північний апеляційний суд розгляне скаргу компанії Коломойського на зняття арешту з акцій української «дочки» російського Сбербанку.
Фото: slovoidilo.ua

Що відомо

Компанія Санаторій Енергетик, пов'язана з групою Приват олігарха Ігоря Коломойського, подала апеляцію на рішення Госпсуду Києва від 10 жовтня.

У цьому рішенні було задоволено позов Сбербанку Росії про зняття арешту з його акцій дочірнього банку в Україні.

 Рейтинг стійкості банків у 3 кварталі

Передісторія

У вересні 2018 року на вимогу Санаторій Енергетик та інших компаній, пов'язаних з групою Приват Коломойського, Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції і нерухомість українських «дочок» держбанків РФ — Сбербанку, Промінвестбанку і ВТБ.

Читайте також: Промінвестбанк припиняє роботу свого інтернет-банкінгу

Рішення було прийнято на підставі рішення Арбітражного суду Гааги, який задовольнив позов «приватівців» про стягнення з Росії близько $160 млн за захоплені агресором активи під час анексії Криму.

У жовтні 2019 року Госпсуд Києва став на бік російського Сбербанку і постановив зняти арешт з акцій Сбербанку Україна. Суд прийняв аргументи позивача про те, що акції української «дочки» належать Сбербанку РФ, а не самій РФ, тому не підлягають арешту. При цьому суд проігнорував той факт, що кінцевим власником Сбербанку є РФ.

Читайте також: Сбербанк РФ назвав умову для продажу своєї української «дочки»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися