Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2019, 14:20

Суд зняв арешт акцій з «дочки» російського Сбербанку

Госпсуд Києва задовольнив позов Сбербанку Росії та зобов'язав «Райффайзен Банк Аваль» як депозитарну установу зняти арешт і заборони щдо акцій української «дочки» Сбербанку. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на ухвалу суду від 10 жовтня.

Госпсуд Києва задовольнив позов Сбербанку Росії та зобов'язав «Райффайзен Банк Аваль» як депозитарну установу зняти арешт і заборони щдо акцій української «дочки» Сбербанку.
Фото: cfts.org.ua

Що відомо

  • Суд прийняв доводи позивача, що Сбербанк Росії не є боржником по арбітражним рішенням, а акції Сбербанку України належать Сбербанку Росії, а не Російській Федерації.

Читайте також: Коломойський проти російських банків. Що далі

  • У той же час він відхилив доводи, що кінцевим власником акцій Сбербанку Росії є РФ.

Передісторія

  • Апеляційний суд Києва 5 вересня на вимогу низки компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським та його партнерами, наклав арешт на акції та нерухоме і рухоме майно українських «дочок» російських держбанків — Сбербанку, Промінвестбанку, ВТБ Банку.

  • Судовою ухвалою серед іншого було заборонено Райффайзен Банку Аваль здійснювати будь-які зміни прав на акції Сбербанку на рахунку в цінних паперах.

Читайте також: Сбербанк оскаржить арешт акцій

  • Це рішення суд прийняв на підставі рішення Арбітражного суду Гааги (Нідерланди) від 02.05.2018, яким було задоволено позов згаданих «приватівських» структур про стягнення 139 млн доларів (плюс 20 млн доларів відсотків) з Росії в особі Мін’юсту РФ як компенсації за нерухоме майно, експропрійоване в «приватівців» у Криму після його анексії Росією.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
17 жовтня 2019, 21:50
#
Прогинаємося під росію?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися