Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 січня 2020, 10:18

Експерти прогнозують уповільнення темпів зростання світової економіки в 2020 році

В 2020 році на світову економіку чекає «слоубалізація» — уповільнення темпів зростання. Про це йдеться в прогнозі консалтингового агентства PwC, передає РБК.

Прогноз експертів

На думку експертів, в нинішньому році світова економіка зросте на 3,4% за паритетом купівельної спроможності. При цьому в XXI столітті середньорічна величина цього показника становила 3,8%.

На тлі уповільнення зростання і напруженості у світовій торгівлі з'являться «складності для світових ланцюжків постачань і подальшої економічної інтеграції в масштабах всього світу», — відзначили в PwC.

Читайте також: Лагард розповіла, чому світова економіка під загрозою

Джерелом оптимізму для світової торгівлі експерти називають сферу послуг: очікується, що в нинішньому році показник експорту послуг у світі досягне $7 трлн із збереженням лідерства США і Великобританії.

«Ми повинні чітко розуміти, що відбувається глобальне уповільнення зростання економіки (»слоубалізація«), яке характеризується продовженням інтеграції та економічного розвитку, але більш повільними темпами, нижче середніх», — зазначив старший економіст PwC Баррет Купелян.

Читайте також: Торгові війни США і Китаю: Наслідки для світової економіки

В PwC також прогнозують зростання числа робочих місць з «нерівномірністю розподілу».

Очікується, що країни «Великої сімки» збільшать кількість робочих місць на 2 мільйони, а, згідно з прогнозом Міжнародної організації праці (структура ООН), в семи найбільших країнах з економікою, що розвивається, включаючи Китай, з'явиться ще 8 мільйонів вакансій.

Експерти додали, що до 2020 року чисельність населення планети складе 7,7 млрд осіб (ООН називала цю ж цифру навесні 2019 року) — це на 10% більше, ніж на початку десятиліття.

Коментарі - 4

+
+30
bonv
bonv
8 січня 2020, 10:46
#
На світову економіку чекає світова криза.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
8 січня 2020, 11:59
#
Не только кризис, думаю новые войны. Уже положено этому начало.
+
0
bonv
bonv
8 січня 2020, 12:16
#
І явно не на користь нашого експорту.
+
+15
bonv
bonv
8 січня 2020, 10:55
#
- Пане Президенте, чому у пенсіонерів такі маленькі пенсії?
- Тому що криза.
- Тоді чому в нашій країні кількість мільярдерів зросла вдвічі?
- Інфляція.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися