Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 грудня 2019, 13:55

ФГВФО оскаржить рішення суду щодо Банку Михайлівський. Позичальникам радять почекати з погашенням кредитів

Північний апеляційний господарський суд Києва 3 грудня відмовив у вимогах ПАТ «Банк Михайлівський» до ТОВ «ФК «Плеяда» і ТОВ «ФК «Фагор» у визнанні недійсними договорів факторингу та поверненні прав вимог за кредитними договорами. Про це йдеться в повідомленні ФГВФО.

Північний апеляційний господарський суд Києва 3 грудня відмовив у вимогах ПАТ «Банк Михайлівський» до ТОВ «ФК «Плеяда» і ТОВ «ФК «Фагор» у визнанні недійсними договорів факторингу та поверненні прав вимог за кредитними договорами.
Фото: hromadske.ua

Позиція Фонда

  • Фонд гарантування вкладів не погоджується з рішенням Північного апеляційного господарського суду Києва у справі щодо відступлення права вимоги на частину кредитного портфелю Банку Михайлівський та подає касаційну скаргу до Верховного суду

  • Напередодні введення тимчасової адміністрації Банк Михайлівський уклав договори факторингу з компанією «Плеяда», згідно з якими відступив право вимоги за кредитними договорами. Згодом Фонд відніс ці договори до категорії нікчемних, оскільки вважає ціну продажу активів заниженою.

Читайте також: НБУ: Суд підтвердив законність виведення банку Михайлівський з ринку

  • Фонд гарантування звертається до позичальників ПАТ «Банк Михайлівський» та радить їм дочекатися рішення Верховного суду у даній справі, перш ніж погашати кредитну заборгованість.

  • Фонд сподівається на справедливе рішення Верховного суду та закликає суддів при розгляді касаційної скарги у справі щодо відступлення права вимоги на частину кредитного портфелю ПАТ «Банк Михайлівський», брати до уваги, що кошти, отримані в рахунок погашення заборгованості від позичальників, спрямовуються Фондом виключно на задоволення вимог кредиторів банку.

Скільки отримали вкладники банку

Станом на 1 грудня 2019 року Фонд гарантування вкладів виплатив понад 30 тисячам вкладників та фізичних осіб, яких прирівняно до вкладників Банку Михайлівський, гарантоване відшкодування на загальну суму майже 2,5 млрд грн.

Передісторія

  • Національний банк визнав неплатоспроможним Банк Михайлівський 23 травня 2016 року, а 19 травня 2016 року — між банком і фінансовою компанією «Плеяда» було укладено договір факторингу, за яким кредитний портфель банку вартістю понад 682 млн грн було переуступлено цій фінансовій компанії.

  • Фонд гарантування відніс вказаний договір факторингу до категорії нікчемних, вважаючи ціну продажу активів заниженою.

  • «Плеяда», в свою чергу, «відступила» права вимоги за цими кредитами іще одній фінансовій компанії – «Фагор». Мова йде про майже 111 тисяч кредитних договорів.

Коментарі - 4

+
+6
tarick
tarick
12 грудня 2019, 15:43
#
Это который суд уже фонд просрал по счету?
Заметьте - все это время, 3,5 года заемщиков терроризируют сразу два «кредитора», каждый из которых требует выплатить ему.
А что самое прекрасное в этом деле - что в так называемом «украинском бюро кредитных историй» - тоже один кредитный договор превратился в 2 и независимо от того, кому кредит погасишь - второй останется висеть просроченной задолженностью!
+
0
Oleg645
Oleg645
12 грудня 2019, 15:58
#
Всё через «Ж»
+
0
Dmitriy Babichevskiy
Dmitriy Babichevskiy
14 грудня 2019, 21:33
#
Поступил звонок с 044 2471990, представился Максим Александрович, сотрудник «реальной» компании Фагор. Сразу спросил, буду ли я решать вопрос погашения кредита или снова буду хамить и посылать, сказал, что у него есть история звонков и я на все звонки хамил и посылал? я ответил, что как начинали разговор, так я и реагировал, на что он ответил, что то звонили не с Фагора, а липовые канторы, и он к ним никакого отношения не имеет, а за поливание грязью на форумах, они сейчас примутся наказывать? Вобщем суть разговора пришла к тому, что Фагор выиграл суд у Михи и песня шаровиков спета и прийдётся отдавать и кредит и все проценты, сказал что есть решение и номер в реестре, назвал мне сумму долга на сегодня 21303,74 грн., при использованных чуть более 7000, предложил приехать в офис на согласование погашения и разбивки, но тут прозвучала фраза, что они могут пойти на уступки, и на моё, что я готов погасить только то что взял, сказал что сделают скидку???, уже в разговоре он обещает 30%??? я сказал мне неинтересно кататься, высылайте по почте, а он спросил, буду ли я забирать заказное, так как все так говорят, а потом умышленно не получают письмо, а это их расходы, не хотят тратиться зря??? в итоге я согласился получить письмо, а Максим сбросил по вайберу с реального мобильного номера информацию. И познавательное видео в ютубе: https://www.youtube.com/watch?v=_Rw8ytdMnO8 С нетерпением жду этого грозного письма?
+
0
Dmitriy Babichevskiy
Dmitriy Babichevskiy
14 грудня 2019, 21:36
#
И кстати, мне озвучили информацию, что понятия «срок исковой давности» на кредитную карту не распространяется. Кто в курсе отпишитесь
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися