Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2019, 18:50

Нацбанк і уряд підписали меморандум про співпрацю

Національний банк та уряд підписали меморандум про взаємодію задля досягнення стійкого економічного зростання та цінової стабільності. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Національний банк та уряд підписали меморандум про взаємодію задля досягнення стійкого економічного зростання та цінової стабільності.
Фото: facebook.com

Що це дасть

  • Зазначається, що взаємодія між урядом і Нацбанком сприятиме поліпшенню очікувань населення і бізнесу, зокрема інфляційних, та підвищить довіру інвесторів до української економіки.

Спільні цілі

Підписуючи меморандум, прем’єр-міністр Олексій Гончарук та голова НБУ Яків Смолій засвідчили, що у державних інституцій спільне бачення щодо важливості підтримки низької і стабільної інфляції для економічного зростання.

«Низька і передбачувана інфляція уможливить у середньостроковій перспективі зниження відсоткових ставок та пожвавлення кредитування економіки», – наголосив прем’єр.

Читайте також: Уряд обговорюватиме з НБУ зниження кредитних ставок — прем'єр

Водночас Нацбанк готовий підтримувати економічну політику Кабміну, зокрема для забезпечення стійкості державних фінансів та розширення доступу бізнесу і громадян до значно дешевших фінансових ресурсів, за умови, що це не перешкоджатиме досягненню цілей з цінової та фінансової стабільності.

Порівняти умови кредитів у банках України

Як координуватимуть дії

Нацбанк регулярно інформуватиме уряд та громадськість щодо власного макроекономічного прогнозу, досягнення цілей з інфляції, чинників розвитку інфляційних процесів і заходів, спрямованих на досягнення цих цілей.

Кабмін, своєю чергою, завчасно повідомлятиме центральний банк про заплановані зміни адміністративно регульованих цін та тарифів, а також надаватиме прогноз динаміки коштів на рахунках уряду та плани щодо здійснення державних запозичень.

Читайте також: Бюджет в небезпеці: Мінфін просить НБУ давати більш точні валютні прогнози

Що ще відомо

  • Нагадаємо, що місія МВФ завершила роботу в Україні без конкретики щодо нової програми кредитування, на яку розраховували в уряді.
  • Однією з причин, чому не вдалося досягти остаточних домовленостей з МВФ, була названа загроза незалежності Національного банку і тиск на керівництво НБУ.

Коментарі - 8

+
+45
bonv
bonv
3 жовтня 2019, 18:54
#
Після того як «виявили» незадекларовані гроші - домовились про «співпрацю» на свою користь?
+
0
lika197
lika197
3 жовтня 2019, 19:34
#
Пора открывать всем безнал и прекратить игры третьего мира.
+
0
squeez
squeez
3 жовтня 2019, 22:46
#
Ну ведь по сути, что это, в действительности даст ??? вот что это даст кроме этих милых фото и рукопожатий?
+
0
bonv
bonv
3 жовтня 2019, 23:35
#
Спільно будуть народ розводити на валюту:)
+
0
lika197
lika197
4 жовтня 2019, 0:17
#
НБУ = клоуны.
Сказал, что покупал бы 30 миллионов в день, а продал 200 миллионов 100 копеек ниже чем рыночная.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
4 жовтня 2019, 9:56
#
З математикою геть туго в тебе... купив по 24,2-24,3 продав по 24,8... де тут мінус, заробив НБУ 120 млн грн. Минулого року перерахував понад 60 лярдів в бюджет. Що не так? Куди їх потім про...ли то вже інше питання. Ротшильди.... сто пудов, вони.
+
0
lika197
lika197
4 жовтня 2019, 12:04
#
Зачем создавать большой арбитрадж с наличным рынком, когда хотят продавать валюту?,

«перерахував понад 60 лярдів в бюджет» — это в том числе, когда НБУ печатает деньги, покупая ОВГЗ
+
+14
Daun
Daun
4 жовтня 2019, 0:48
#
Зима на носу, газа , угля мало, денег не получим от МВФ, выплаты пойдут кредиторам, вот тогда посмотрим на реальный курс.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися