Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 травня 2019, 12:35

ГПУ поновила справу про виведення з Дельта Банку 51 мільйона доларів

Фонд гарантування вкладів домігся відновлення кримінального провадження стосовно одного з колишніх топ-менеджерів неплатоспроможного Дельта Банку, якого підозрюють у виведенні з банку майже 50,63 млн дол. Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Фонд гарантування вкладів домігся відновлення кримінального провадження стосовно одного з колишніх топ-менеджерів неплатоспроможного Дельта Банку, який підозрюється у переведенні майже 50,63 млн дол.
Фото: antikor.com.ua

Що відомо

У Фонді нагадали, що 6 листопада 2012 року один з керівників Дельта Банку від імені банку підписав договір зберігання і застави з Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft (Австрія).

За цим договором Дельта Банк надав у заставу австрійському банку міжбанківський депозит в доларах США в якості забезпечення зобов'язань за кредитним договором офшорній компанії Jamico Finance Ltd (Віргінські острови).

Читайте також: Проблемними страховиками займеться ФГВФО

Крім того, банку Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft було надано право самостійно списувати кошти з депозиту після письмового повідомлення про невиконання позичальником зобов'язань за кредитним договором.

Надалі Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft направив Дельта Банку повідомлення про списання коштів з даного депозитного рахунку за невиконання Jamico Finance Ltd зобов'язань за кредитним договором та списав всю наявну на кореспондентському рахунку суму в $ 50,63 млн. Ніяких документів щодо Jamico Finance Ltd, рішень кредитного комітету, наглядової ради банку, внутрішніх розпорядження банку з цих питань в Дельта Банку немає і в його системах обліку не відображено.

Згаданому колишньому топ-менеджеру Дельта Банку, який безпосередньо підписував договір зберігання і застави з Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК, тобто розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, за що передбачено позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна і забороною займатися певною діяльністю. Сам підозрюваний під час допиту стверджував, що не підписував договір та листи до нього.

У кримінальному провадженні допитано ряд свідків, проведено п'ять експертиз. Крім цього, Фондом на запит ГПУ проведено аналітичне дослідження і надані відповідні висновки із зазначених питань.

Читайте також: Фонд виплатив кредиторам банків-банкрутів понад 1,7 мільярда

Однак, незважаючи на всі отримані докази і встановлені факти, а також питання, які необхідно ще досліджувати під час досудового розслідування 13 грудня 2018 року в ГПУ закрили кримінальне провадження.

Фонд гарантування вкладів разом з Дельта Банком невідкладно подав відповідні скарги в ГПУ і до судді Печерського районного суду Києва. Як наслідок, під час розгляду скарги прокурор ГПУ поінформував суддю, що досудове розслідування у кримінальному провадженні буде поновлено.

Коментарі - 4

+
+31
AleksandrBank
AleksandrBank
10 травня 2019, 12:42
#
Лагун должен давно сидеть. И точка. Что за постоянная возня на годы.
+
0
Veresoleg
Veresoleg
10 травня 2019, 16:03
#
Всё нормально- ему можно и на свободе побыть.
+
0
Andrey M
Andrey M
11 травня 2019, 10:04
#
Здесь речь идет о В Масюре. Он тоже хорошо «поимел» и даже на публику разругался с Н Лагуном.
+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
10 травня 2019, 15:22
#
Я люблю рассказывать историю: в дельта стояли очереди получить деньги, а за углом в фокстроте успешно выдавали кредиты. Вот я первый раз в жизни взял кредит- который успешно погасил за счёт своих средств на карте, которые снять не мог
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися