Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 жовтня 2017, 19:40

МВФ побоюється фінансової кризи

Міжнародний валютний фонд попереджає про можливий ризик для фінансової системи через надмірне захоплення пенсійними фондами «екзотичними фінансовими продуктами».

Міжнародний валютний фонд попереджає про можливий ризик для фінансової системи через надмірне захоплення пенсійними фондами «екзотичними фінансовими продуктами».
Фото: scmp.com

Про це в інтерв'ю Financial Times повідомив директор департаменту монетарної ринків і ринків капіталу МВФ Тобіас Адріан, повідомляє ЕП.

За словами представника МВФ, на сьогоднішній день спостерігається зростаюче прагнення до прибутковості, що спонукає інвесторів шукати способи збільшити дохід за допомогою складних інструментів.

За оцінками МВФ, активи, інвестовані в стратегію таргетування волатильності, виросли приблизно до $500 млрд, при цьому ця цифра збільшилася більш ніж в півтора рази за останні три роки.

«Поєднання низьких дохідностей і низької волатильності полегшує використання інвесторами додаткових важелів для збільшення прибутку, і ми спостерігаємо швидке зростання в деяких типах продуктів, які це роблять», — сказав він.

Волатильність ринку акцій знизилася до найнижчого рівня за десятиліття, а індекс волатильності Чиказької фондової біржі, також відомий як Vix, знаходиться близько «10» при середньому історичному значенні в «20».

МВФ вважає, що стійка низька волатильність збільшує стимули для інвесторів брати на себе більш високі рівні кредитного плеча, в той же час створюючи моделі ризику, які використовують волатильність в якості важливого вкладу в заниження реальних рівнів ризику учасників.

«Стале збільшення волатильності може спровокувати розпродаж активів, що лежать в основі цих продуктів, посилюючи шок для ринків», — сказав Адріан.

Попередження Тобіаса Адріана з'являється на тлі зростаючих доказів того, що пенсійні фонди і страхові компанії ризикували для отримання доходу. Деякі з них підписують договори страхування від краху ринку з кишеньковими преміями.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися