Минфин - Курсы валют Украины

Установить
31 октября 2022, 13:01 Читати українською

Стало известно, когда в Киеве может появиться электричество и вода

Ремонтные работы на поврежденных объектах критической инфраструктуры Украины будут продолжаться от 3 до 6 часов. Об этом заявил исполнительный директор ДТЭК Дмитрий Сахарук в эфире национального телемарафона.

Ремонтные работы на поврежденных объектах критической инфраструктуры Украины будут продолжаться от 3 до 6 часов.
Фото: comments.ua

Подписывайтесь на «Минфин»вInstagram: главные новости об инвестициях и финансах

Подробности

«Уже первые шаги делаются — включаются некоторые потребители, некоторые подстанции заживляются. Я думаю, что эта работа будет длиться следующие 3−6 часов», — сказал Сахарук.

При этом он не может назвать точное время продолжительности аварийных отключений, поскольку зависит от характера и объемов повреждений.

«Энергоснабжение уже частично возобновлено в Деснянском районе столицы», — заявил мэр Киева Виталий Кличко.

Когда появится вода

По словам главы столицы, водоснабжение вернется через 3−4 часа. Об этом он написал в Telegram.

«За три-четыре часа водоснабжения вернем потребителям левого берега Киева и частично правого», — сказал Кличко.

Он добавил, что специалисты «Киевводоканала» и энергетики работают в усиленном режиме, чтобы как можно быстрее стабилизировать ситуацию.

Ближайший бювет

Узнать, расположен ближайший к дому бювет, можно на интерактивной карте по этой ссылке.

Напомним

Сегодня утром, 31 октября, Россия в очередной раз нанесла массированный удар по объектам энергосистемы ряда областей Украины. Часть ракет удалось сбить ПВО, но часть попала в цель. Поэтому в стране вводятся экстренные отключения электроэнергии.

В результате повреждения энергетического объекта возле Киева 80% потребителей столицы остаются без водоснабжения.

Комментарии - 31

+
+105
BatonUA
BatonUA
31 октября 2022, 13:14
#
Удари по постачанню звичайної води для населення, не промисловості чи аграрного виробництва, це спроба геноциду
+
+1
Tido oss
Tido oss
31 октября 2022, 13:51
#
Брррррррр
+
+1
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 16:11
#
Ви прямо як на засіданні ООН.
А як не звичайної, ну наприклад Кока-Коли чи Живчика то ні? Чи там роботи розливають їх можна вбивати сотнями?
Взагалі то бють по підстанціям, а вода по трубам сама не тече.
+
+19
locustsucol
locustsucol
31 октября 2022, 17:07
#
Може досить виправдовувати русню?
Мінівн, коли почне банити рашистів?
+
+1
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 17:40
#
Що саме в моєму пості виправдовує русню ?
Що не можна вбивати також не працівників водоканалу ?
Чи закон всесвітнього тяжіння ?
+
0
Tido oss
Tido oss
31 октября 2022, 17:51
#
Русь (ню)киевскую?
+
+14
ladox
ladox
31 октября 2022, 18:08
#
Ви думаєте ваші звернення припинять обстріл інфраструктури? Касьянов правильно пише, що вистачить скиглити. Удари по інфраструктурі - звичайна законна мета під час війни. США бомбардували інфраструктуру Німеччини в 1945, а потім бомбардували цивільну інфраструктуру Югославії під час війни за Косово. Це все звичаї війни, тому звикайте жити без опалення, води та електрики. Війна по телевізору закінчилася, вона у вашому домі. Касьянов правильно пише, що треба думати як вразити енергетику в Росії також дронами, а не плакати, що ви опинилися на війні.
+
+15
Три літри
Три літри
31 октября 2022, 18:09
#
Яку інфаструктуру?

Звичайна інфраструктура це є законною ціллю, до звичаїв війни жодним чином не відноситься. 100 років тому інфраструктура взагалі не обстрілювалось.

Фігню ту якусь пишеш, ще і вуха русняві видно.
+
+14
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 20:31
#
Знаю що зараз набіжать що я кремлебот і т.п., АЛЕ.
«Правила та звичаї війни» це маячня вигадана нашою пропагандою. Які можуть бути правила вбивства та каліцтв мільйонів людей? Понаслухуються і починають: «не подача води на N-й поверх багатоповерхівки"-геноцид, а коли на фронті гинуть тисячі людей, то то й не геноцид, то виявляється так собі, а от коли сам без води пару годин, то то геноцид і про це треба писати в ООН, може хоч «відсутність води на 12 поверсі на троєщині» спонука їх до чогось більш рішучого.
Це війна, і красивими фразами, озабоченостю, закликами тут нічого не зміниш.
+
0
ladox
ladox
31 октября 2022, 20:43
#
Ви не праві. «Правила та звичаї війни» є Женевською Конвенцією. Там написано, що руйнувати громадянську інфраструктуру можна, якщо це переслідує військові цілі. Не можна руйнувати громадянську інфраструктуру «просто так». Проблема в тому, що енергетика чи транспорт використовуються і військовими, а також для отримання податків на фінансування армії. Тому за Женевською Конвецією руйнування енергетики та транспорту дозволено. З цієї причини у 1999 році США бомбардували електростанції та мости в Сербії.
+
0
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 20:47
#
Та статутом ООН, Конституцією України, та й власне самої рф, визнані кордони України та рф, багато чого і чим визначено та гарантовано, але по факту маємо те що маємо (так завжди будо є і буде), і відсутність води пару годин-далеко не саме страшне. Чи Ви думаєте, як BatonUA напише в Женеву, що проти нього геноцид, бо 3 години не будо води, то щось зміниться?
+
0
Три літри
Три літри
31 октября 2022, 21:17
#
Але по факту маємо те що маємо

Ти почав доводити що правил та звичаїв війни не існує.

По факту дійсно маємо те що маємо: грубе порушення Росією правил та звичаїв війни, безсумнівних геноцид українців у різних варіантих.
+
0
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 21:25
#
То подайте на них заяву, в поліцію чи прокуратуру, а може в НАЗК, ООН чи ЮНЕСКО, ну Вам видніше, врятуєте Україну і вкотре докажите, що Ви найрозумніший і додумались до того в чому ніхто за 10 місяців не розібрався.
+
0
Три літри
Три літри
31 октября 2022, 21:36
#
Матроскін в чергове з лужі демонтрує що забув що обговорював
https://minfin.com.ua/ua/2022/10/31/94819572/#com4396884

На рахунок заяв в поліції: вже є
https://www.youtube.com/watch?v=u41RPyQn2Yg
https://www.youtube.com/watch?v=rbmUsgmAu2c

Ти б поцікавився трохи що в країні відбувається
+
0
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 21:45
#
Та куди там Матроскіну тут кращі уми світу не знають що з цим робити, і тільки Бутиль розібрався, що можна кудись заяву написать і проблемі кінець. Ще в церкву місцеву сходіть, з заявою що закони Божі порушуються.
+
0
Три літри
Три літри
31 октября 2022, 22:01
#
Та куди там Матроскіну тут кращі уми світу не знають що з цим робити

Знают, вже організували процес збору доказів для майбутнього слідства та суду.
+
0
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 23:02
#
Дієво…ну принаймні для збирачів: робота не пильна, зп+стаж+відмазка від мобілізації. То 10 років «збирали докази» по Майдану, тепер от будемо по кожному снаряду.
То я так зрозумів, що ні в Женеву ні Господу Богу Ви поки не назбираєте доказів писати не будите? А я то вже зрадів, що мессія-бутиль і тут розібрався і поклав край війні.
+
0
Три літри
Три літри
1 ноября 2022, 4:16
#
Матроскін, іноді враження що ти за пошуки зради отримуєш гроші :)
+
0
matroskin
matroskin
1 ноября 2022, 12:07
#
А в мене не іноді, а завжди, що Ви все знаєте, все вмієте, в усьому (на відміну від інших) розібралися, ну як тільки до діла, то далі чим на «читайте там все написано» Вас не вистачає.
Я Вам ще в тому році писав: напишіть заяву в прокуратуру, що ДПА (в повному складі) не розібралася в податковому кодексі і його не виконує, Ви написали ? Зараз кажу: напишіть заяву в поліцію, чи куди там вважаєте дієвим і покінчіть з війною, знову тільки бла бла бла, я все вмію, все можу, у всьому розібрався, але бла бла бла.
+
0
Три літри
Три літри
1 ноября 2022, 13:14
#
В усьому (на відміну від інших) розібралися

Але є один ньюанс.

На відміну від тебе та багатьох інших я не сперечаюсь на теми в яких не розібрався. От розібрався що таке податкова «амністія» — пишу про це, наводжу цитату з документів, спростовую дурнуваті вкиди та міфи. А якщо в чомусь не розібрався то просто про те не пишу.

Виходить що на твоему фоні дійсно я якись зарозумілий бо «тільки я завжди правий». Але ж істина в тому що я просто не генерую пустопорожньої фігні.
+
0
Три літри
Три літри
31 октября 2022, 21:13
#
Вивчай, Матроскін.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hague_Conventions_of_1899_and_1907
…he Hague Conventions were among the first formal statements of the laws of war and war crimes in the body of secular international law…

https://en.wikipedia.org/wiki/Geneva_Conventions
…the Geneva Convention also defines the rights and protections afforded to non-combatants

І це базові документи, є більше специфічні по окремим видам зброї, по окремим групам населення.
+
0
ladox
ladox
31 октября 2022, 21:35
#
Ви теж не праві. Знищення громадянської інфраструктури під контролем суперника з війни взагалі не забороняється ні прямо, ні побічно, т.щ. вона використовується як засіб ведення війни хоча б через сплату податків та фінансування армії.

Захист цивільної інфрастури за Женевською Конвенцією допускається лише якщо друга сторона її окупувала, тобто лише на оккупованих територіях. При цьому якщо окупанту потрібно для військової необхідності руйнувати інфраструтуру на захоплених територіях, то Женевська конвенція це дозволяє.

Женевська конвенція про захист цивільного населення під час війни
Частина ІІІ. Окуповані території
Стаття 53
Будь-яке знищення окупуючої державою рухомого чи нерухомого майна, що є індивідуальною чи колективною власністю приватних осіб чи держави, громад, чи громадських чи кооперативних організацій, яке не є абсолютно необхідним для військових операцій, забороняється.
+
0
Три літри
Три літри
31 октября 2022, 22:02
#
Знищення громадянської інфраструктури під контролем суперника з війни взагалі не забороняється ні прямо, ні побічно, т.щ. вона використовується як засіб ведення війни хоча б через сплату податків та фінансування армії.

Вигадка.
+
+14
ladox
ladox
31 октября 2022, 22:18
#
Ні, саме тому в Женевській Конвенції немає заборони атакувати громадянську інфраструктуру на території, яку не окупували. Вигадка саме те, що така заборона є.

Для чого росіяни обстрілюють підстанції? Зовсім не для «геноциду», а для дефіту бюджету України. США нам дають тільки зброю, за платню та обмундирування солдатів ми платимо самі. Навіть за Байратари та болгарські снаряди платимо самі. Мета Росіян викликати нам нову хвилю економічної кризи, щоб ми не змогли утримувати армію. Це воєнна мета.

Також багато акцій на війні ведуться не стільки для знищення цінної техніки, скільки для підриву духу супротивника. Наша наліт дронів на ЧМФ у реалі не дав військового ефекту, немає підтверджень щодо космічних знімків навіть пожеж на судах ЧМФ. Однак у плані підриву духу моряків ЧМФ та піднесення духу ЗСУ, безумовно, акція відмінна. Росіяни роблять те саме. Вони намагаються підірвати наш дух та піднімають дух своїх військ. Це воєнна мета.

Мені просто здається, що ніхто не зрозумів, що в реалі не було ще жодної тотальної війни. Вона тільки починається і вона більше не ведеться на форумах, а залетіла до вас у квартиру.
+
0
Три літри
Три літри
1 ноября 2022, 4:29
#
Статтю 33 ти не читав
+
0
ladox
ladox
1 ноября 2022, 13:13
#
Що тут про інфраструктуру? Стаття 33 забороняє колективні покарання та пограбування (мародерство). Насправді ніхто так сильно не кричить на Заході щодо нашої інфраструктури, оскільки атаки Росії дозволені Женевською Конвенцією. А також нагадаю, що США бомбардували електростанції, мости та інші цивільні споруди в Сербії 1999 року, посилаючись на те, що це в «звичаях війни». Причому нагадаю мотив США: примус сербів до переговорів на умовах США. Вони навіть цього досягли за підсумком.

Стаття 33
Жодна особа, що заступається, не може бути покарана за правопорушення, вчинене не ним особисто. Колективні покарання, як і будь-які заходи залякування чи терору заборонені.

Пограбування забороняється.

Репресалії щодо осіб, що заступаються, та їх майна забороняються.
+
0
Три літри
Три літри
1 ноября 2022, 13:54
#
Прочти останне речення.

Удари по інфраструктурі це що?
Розхерачений житловий будинок це що?
Знищена колона мірних жителів це що?
Винищенне стадо корів в Чернигівській області це що?

Русня, ви не вмієте грати по правилах, ви так-сяк вмієте маніпулювати. Але саме «так-сяк».
+
0
artarlit
artarlit
31 октября 2022, 20:46
#
Ты про это?

26.04.2014
Как передает украинское агентство УНИАН, Киев с 26 апреля прекратил поступление воды на Крымский полуостров из реки Днепр через Северо-Крымский канал.Как утверждают украинские власти, этот канал, соединяющий русло Днепра с полуостровом, обеспечивал до 85% потребностей автономоии в пресной воде.

В ночь на 6 октября 2015 года неизвестными была повреждена высоковольтная опора одной из ЛЭП, по которым осуществлялась подача электроэнергии в Крым.

В ночь на 20 ноября были подорваны опоры высоковольтной линии электропередач (ЛЭП) «Мелитополь — Джанкой» в Херсонской области близ границы с полуостровом.

22 ноября
В ночь на воскресенье, 22 ноября, во всех населенных пунктах Крыма погас свет. На этот раз подорваны все четыре линии электропередач на границе с полуостровом — почти 2 млн человек остались без энергоснабжения.

+
+30
Три літри
Три літри
31 октября 2022, 21:15
#
А є закони які забов’язують Україну постачати воду чи електрику на окуповані теріторії?

Можеш їх назвати?

Україна до 24.02.2022 знищила хоча б одну ТЕЦ чи ТЕС в Криму?
+
+15
Три літри
Три літри
31 октября 2022, 14:00
#
Виж не Київфін, чому ви пишите так ніби крім Києва більш нікуди не прилітає?

Ти більш що за старою традицією ви примітивно копіюєте новини з телеги, а там є не тільки канал Кличка.
+
0
kadaad1988
kadaad1988
31 октября 2022, 14:43
#
Живу на Левом берегу, не пропадало ни электричество, ни вода. Видимо достало, снова, Троещину.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться