Минфин - Курсы валют Украины

Установить
26 мая 2022, 16:15 Читати українською

Дефицит соли в Украине: стоит ли покупать и по какой цене

Дефицит соли в Украине будет ликвидирован в ближайшее время за счет поставок из европейских стран. Цены на нее поднимутся, однако на кошельках украинцев это почти не отразится. Об этом в комментарии РБК-Украина сказал глава «Украинской Ассоциации поставщиков торговых сетей» Алексей Дорошенко.

Дефицит соли в Украине будет ликвидирован в ближайшее время за счет поставок из европейских стран.
Фото: ukrinform.ua

►Подписывайтесь на страницу «Минфина» в фейсбуке: главные финансовые новости

«По соли точно не нужно поддаваться на эту панику, потому что дефицита не будет. Вопрос только в одном: как вырастет цена. Сейчас некоторые продавцы пытаются протестировать, по какой цене украинцы готовы покупать соль», — сказал он.

Причины дефицита

Дорошенко напомнил, что дефицит возник из-за того, что из-за боевых действий остановилась «Артемсоль», на которую приходилось 90% рынка. Остальные производители были нишевыми и продавали соль дороже с разными добавками и разного помола.

«Сейчас оказалось, что Артемсоль» под оккупацией, запасы соли уже истощены, запасов как таковых нет. Если до прошлой недели выгребали остатки то в одном городе, то в другом, то сейчас запасов просто нет", — сказал он.

По его словам, украинской соли действительно мало. «Она будет просто импортироваться, как мы видели по многим другим продуктам. По факту мы просто выходим на европейскую цену», — отметил эксперт.

Читайте также: Артемсоль из-за войны остановил работу. В Украине ожидается дефицит продукции

Дорошенко подчеркнул, что соль издалека не завозится, поскольку продукт тяжелый, но дешевый. Поэтому выгодно возить дорогую соль, на которой зарабатывает каждое звено поставки.

Цены на соль

Дорошенко сообщил, что в магазинах уже появляются европейская соль и остатки запасов. В настоящее время оптовые цены составляют от 10 до 14 гривен за килограмм.

«Соответственно, в рознице она может стоить до 25 гривен за килограмм, где-то до 30 гривен», — сказал он, отметив, что ценники по 90 гривен в некоторых магазинах «рассчитаны на сумасшедшего».

Он призвал не поддаваться паническим настроениям, поскольку по другим продуктам Украина давно вышла на европейские цены. «Вопрос нескольких месяцев, когда будут идти полноценные поставки, будут подписаны долгосрочные договоры», — сказал эксперт.

Читайте также: В украинских портах заблокировано 22 млн тонн зерна. Зеленский призвал в Давосе предупредить продовольственный кризис

По его словам, хотя цены возрастут, это существенно не отразится на кошельках украинцев.

Комментарии - 52

+
+45
matroskin
matroskin
26 мая 2022, 16:28
#
«Вона буде просто імпортуватися, як ми бачили по багатьом іншим продуктам.»
Ага по пальному побачили.
+
+25
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
26 мая 2022, 16:43
#
Що ти по пальному побачив? Що якісніше стало? Так, це факт. Дороге? І це правда… а черги меншають. З сіллю буде простіше, бо її потрібно 5 г на день, а не 60 л повний бак.
+
+30
matroskin
matroskin
26 мая 2022, 16:50
#
Поки, нажаль нічого, в смислі його у вільному продажі не бачив, по карткам/додаткам/знайомствам трохи є, а так поки небачив, тому й написав що «буде імпортуватися» у нас зовсім не значить що товар буде в достатній кількості у вільному продажу.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
26 мая 2022, 17:12
#
Matroskin

Вы же не бизнесмен,
а обычный балабол,
вот и не понимаете
сути происходящего.

Частный бизнес не готов рисковать, затаривая свои хранилища ГСМ, ведь случайно залетевшая ракета орков без проблем
обнулит все запасы.
Вот и завозят понемногу, распродавая с колёс и не делая запасов на недели вперёд.
+
+15
matroskin
matroskin
26 мая 2022, 17:22
#
Так я ж и не даю тут околонаучные прогнозы, анализы и т. п. Я не спрашивал почему, и нигде не писал как я это понимаю, потому к чему тут Ваши «вы не понимаете».
Я лишь констатировал общеизвестный факт: обещали что проблему с бензином решат в начале мая, но по состоянию на 26 мая бензина как не было так и нет.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
26 мая 2022, 20:30
#
ВОГ заправляє мене по карточці без обмежень…
+
+30
matroskin
matroskin
26 мая 2022, 20:46
#
Є люди яких будь де заправляють, мова йшла про загальнодоступний бензин, а його нажаль ніде нема. В мене товариш купив в додатку вог вже 200л і постійно моніторить заправку коли появиться, цього тижня був у вівторок, відстояв 4 години в черзі щоб заправити 20 л. Йому пощистило, багато хто просто відстояв, а пальне закінчилось. Без черги можна майже завжди заправитись на Укрнафті, але тільки по картках, які продаються з рук по 80 грн/л, але по такій ціні можна заправитися і в людей що торгують бензином з рук. Тобто якби і бензин є, але через ж.
+
+15
Три літри
Три літри
27 мая 2022, 16:11
#
Поздравляю с тем что ВОГ ценит Вашу индивидуальность

для обычных граждан (в моей местности) лимит 20 литров, завоз бензина раз в два-четыре дня, дизтоплива немного чаще, но его всё равно хватает лишь на несколько часов

вчера дизтопливо закончилось прямо у меня перед носом, итого статистика заправок на ВОГ-е за этот месяц: один раза успел (стоял пять часов), два раза неуспел (пять часов и где-то около двух часов второй раз)
+
0
Я Саня
Я Саня
27 мая 2022, 17:09
#
Заправився сьогодні без черг 15 л на рило
+
0
Три літри
Три літри
27 мая 2022, 22:00
#
На ОККО?

Речь была про ВОГ. И обсуждаем мы фразу «без обмежень…»
+
0
Я Саня
Я Саня
26 мая 2022, 17:15
#
«Що якісніше стало? Так, це факт. «
цікаво чи на довго))). У нас схемщики нікуди не поділись
+
+25
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
26 мая 2022, 20:31
#
Це точно… а исчо борємся за званиє дома вьісокой культурьі бьіта… Лишимося вічними кандидатами на членство в ЄС… це наша карма — петляти між краплинами дощу. І рибку їсти і на ялинку лізти.
+
+15
Я Саня
Я Саня
27 мая 2022, 19:27
#
Ну я ще надіюся що значна частина нашого народу порозумнішає, та таки почне вимагати реальної боротьби з корупцією.
+
0
matroskin
matroskin
27 мая 2022, 21:12
#
Я Вам скажу з власного досвіду, що всі кого я знаю хто «порозумнішав» і на хвилі боротьби з коррупцією, отримав якусь посаду-став більшим коррупціонером чим його попередник. Причому така тенденція як на регіональному рівні так і на загальнодержавному, візьміть тих же тягнибока, махницького, порошенка і т.д.
+
0
Я Саня
Я Саня
27 мая 2022, 21:50
#
Я не про політиків, це має бути не прийняття на рівні свідомості простих громадян, а не блеїти ми вже змучилися, а ми нічого не змінимо, а бе бе бе
+
0
matroskin
matroskin
27 мая 2022, 22:17
#
Як Ваша чи моя свідомість впливає на хірурга, податківця, митника, міліціонера, викладача вузу, чиновника? Ну потрапив свідомий в лікарню, йому сказали 5000$ принось тоді й зробимо операцію. Варіанта тут 2: померти свідомим або жити як всі.
+
0
matroskin
matroskin
27 мая 2022, 22:35
#
В місті де живуть мої батьки, ігрові автомати роками були в одному приміщенні з прокуратурою, автомати і місцевий міняло на 1 поверсі, а прокуратура на 2−3. Це при тому що офіційно вони були заборонені в країні.
А Ви тут розказуєте про якусь свідомість.
+
0
Я Саня
Я Саня
28 мая 2022, 12:01
#
От бачите, ви не розумієте та думаєте тактично, так би мовити приземлено. Звичайно що таким чином ви не зможете змінити ситуацію, але мова про ідеали, саме вони є умовою зламу системи, коли люди на рівні свідомості категорично відмовляються її приймати, а коли не приймають, то говорять, протестують, вони все вилазить назовні і в кінці кінців йде злам. А якщо сказати ай, нічого не зробиш і забити, воно все буде приховане і гнитеме далі. Щось типу як погнали януковича, утворилося внутрішнє категоричне неприйняття його у свідомості достатньої кількості громадян, і незважаючи на те, що в принципі у нього були можливості таки подавити ситуацію він злякався та втік, бо тиск народу заставив його панічно бігти. Так і з корупцією, потрібно виробити в собі категоричне неприйняття і якби не складалися обставини, не переставати здійснювати інформаційний вплив, навіть якщо вас в тій чи іншій мірі змусили дати хабар. Ось так це працює, якщо приймаєте правила гри вона буде продовжуватися, не приймаєте, вона закінчиться.
+
0
matroskin
matroskin
28 мая 2022, 12:35
#
Багато тексту, а по факту-пустота, питання були прості.
1.То як людині залишитися живою (зробити операцію) коли її без 5000$ лікарі робити не хочуть.
2. Як людина має боротися з ігровими автоматами, що працюють в одному приміщенні з прокуратурою? Написати заяву в прокуратуру, бо вони ходять мимо них щодня і не бачуть?
+
0
Я Саня
Я Саня
28 мая 2022, 13:32
#
Тіпа давай бухті мнє про то как бороздят касмічєскіє караблі)))

Ваші питання тупі. Я спробував вам відповісти, але ви занадто зациклені та не розумієте що таке стратегічний злам. Він не відбувається миттєво, як от коли гітлер почав відступати, було ще багато різних важких битв при цьому, але поразка вже відбулася. Я вам говорю проте що потрібно для виграшу у корупційні війні, а ви мені про те як звільнити якесь місто. Смішно
+
0
matroskin
matroskin
28 мая 2022, 18:19
#
«ви занадто зациклені та не розумієте що таке стратегічний злам«
Це Ви не розумієте, що якщо потрібно робити операцію, то хабаря треба давати зараз, інакше помреш і той злам уже непотрібен. Дитину в садочок потрібно здавати 1 вересня, і якщо хабаря не дати зараз, то зламу дитина буде чекати вдома, пока інші ходитимуть в садочок. Стаття про сіль, і якщо вона закінчиласть, то її треба купувати зараз по 50 грн, а не чекати зламу, що війна закінчиться і сіль знову буде по 5.
+
0
Я Саня
Я Саня
28 мая 2022, 18:54
#
Взагалі-то все почалося з могу посту про корупцію, а ви вже написали свої гіркі досвіди. Я вам скажу інший досвід, який є у Грузії. Там Саакашвілі зробив реформу, за якою було побудовано 150 якісних лікарень ізраїльського рівня, кожен громадянин отримував сертифікат і обирає собі лікарню в якій хоче обслуговуватися. А тепер скажіть, що карще, платити 5тис. дол. лікарю з невідомими навиками да обшарпаній лікарні, чи в сучасній лікарні, з хорошими спеціалістами та високим рівнем обслуговування?
+
0
matroskin
matroskin
28 мая 2022, 23:01
#
«Там Саакашвілі зробив реформу«
То я Вам про це пишу 2 дні, її зробив не Саакашвілі, а президент Саакашвілі, ні Ви ні я ні будь хто з пересічних українців її зробити не може. Ви не можете не давати хабаря в лікарні, бо Ви просто помрете і від цього нічого не зміниться. Від того що Ви не влаштуєте свою дитину в садок, гірше буде лише Вам і Вашій дитині, в цілому НІЧОГО не змітиться. Це казки влади, про те що корупція бо потрібно починать з себе. Всі все знають, просто кожен косить на своєму полі і їх всих це влаштовує.
Багатьох за 30 років посадили за корупцію? Ото ж, а Ви починайте з себе-собою і закінчите.
+
0
Я Саня
Я Саня
28 мая 2022, 23:10
#
Так я ж написав, що потрібно або бажання влади або бажання народу. Якщо ні того ні того немає, то корупція процвітатиме. Народ може тиснути на владу і заставити її боротися із корупцією, як наприклад було у Румунії. А у Грузії - президент Саакашвілі.
+
0
matroskin
matroskin
28 мая 2022, 23:32
#
Як я чи ви можете тиснути на владу?
Тільки не загальні фрази, а як?
Писать заяви? Ви реально вірите що в райвідділку не знають де працюють валютчики чи ігрові автомати? Ви реально вірите, що хабарі в лікарні беруть бо про це ніхто не зна?
Ну напишіть, бобачите, Вам або взагалі відповідь не прийде, або прийде в Вашому ж стилі, купа тексту про те на підставі чого вони працюють, що Ви надали згоду на обробку персональних данних і т.п., а по факту нічого, ну хіба що вечером хто морду наб'є.
+
0
Я Саня
Я Саня
29 мая 2022, 9:30
#
Я вже писав, ви не уважно читаєте бо зациклені на своєму.
Перше що потрібно, без чого не може нічого вийти — тотальне неприйняття цього у своїй свідомості, у розмовах з друзями, знайомими говорити що це не правильно, так не повинно бути. І навіть якщо вас заставлять заплатити лікареві, це не означає внутрішнього неприйняття цього явища. Коли створюється от таке загальне неприйняття чогось, воно рано чи пізно падає. От чому в одних країнах так, а в інших інакше? Як думаєте? Чому Румунія повстала, коли влада хотіла певним чином тишком повернути корупційні схеми? Задайте собі такі запитання, подумайте.
+
0
matroskin
matroskin
29 мая 2022, 11:44
#
Знову купа тексту, а про реальні ефективні дії і слова.
Ну неприймаю я це, ну говорю з друзями, от навіть з Вами, що це міняє? Це ж не замінить операцію, не замінить дит.садок.
З чого Ви взяли, що від того що Ви несприйматимете чогось лікару стане гірше і він не буде їх вимагать?
«От чому в одних країнах так», то я Вам 3 день пишу, що в одних країнах влада зацікавлена в цьому, а в інших ні, а Ви мені знову: несприймайте і цього не буде. В нормальних країнах не беруть не тому що хтось це сприймає, чи не сприймає, а тому що знають, що за це буде реальна відповідальність, а у нас знають, что максимум що буде-то це треба буде поділитися.
+
0
Я Саня
Я Саня
29 мая 2022, 12:09
#
«„От чому в одних країнах так“, то я Вам 3 день пишу, що в одних країнах влада зацікавлена в цьому, а в інших ні»
а Румунія? Чи ви вперто ігноруєте цей факт? Ще раз, там влада спробувала відкотити корупцію, а народ вийшов на протести та не дав цього зробити.
Вам дуже важко збагнути, що немає такого тумблера який вмикає чи вимикає певні процеси і сказати от все нема корупції, о, тепер є. Все це тонка матерія та залежить від світосприйняття або народу або державних діячів. Чомусь для вас це вода. Але якщо так ви вважаєте, то нам ще довго та нудно жити от так, бо ви не розумієте, і схоже так як ви не розуміє більшість українців, живе в свому примітивному світі без ідеалів та не знає чому бідний. Бідний бо дурний? Чи дурний бо бідний?
+
0
matroskin
matroskin
29 мая 2022, 20:30
#
Ну Ви блін балабол, Вам в депутати потрібно. Три дні з пустого в порожнє ні про що.
Нашо мені Ваша Румунія, я Вам писав: знайомому треба терміново робити операцію, запевняю Вас він не менше ніж Ви несприймає корупцію, але лікар сказав без 5000$ ніхто йому її робити не буде. Якщо протягом пару тижнів він не зробить операцію він помре. То що робити, не сприйняття корупції не допомага, потрібна операція.
Знаючи Вашу «відповідь», скажу наперед-КОРУПЦІЮ ВІН НЕ СПРИЙМАЄ, ще якісь окрім цього у Вас варінти є?
+
0
Я Саня
Я Саня
29 мая 2022, 21:21
#
Фейспалм.
для кого я тут бісер метаю))).

Ви що справді не розумієте чи прикидаєтеся? До чого тут давати лікарю і несприйняття корупції на ментальному рівні та бажанні змінити систему? Те що ви під тиском обставин зробили, зовсім не означає, що ви це підтримуєте. Мова йде про те, щоб ви розуміли наскільки це не правильно, і при кожній можливості висловлювали свою позицію, виходили на протести коли такі піднімаються, як робив той же Саакашвілі у 2015 р. і якби порошенко його тупо не викинув з країни, то може б навіть таких як ви пробив твердолобих. Коли виходять сотні тисяч, держава змушена реагувати. А якщо сказати собі, а, хто я такий, жалюгідний тарган об якого всі витирають ноги, буду робити як мені навязують, то нічого не зміниться.
+
0
matroskin
matroskin
29 мая 2022, 22:36
#
Ладно если за 4 дня не ответили, то дальше не стоит.
Передам знакомому, что авторитет Саня с форума сказал, что лучше «розуміти» и умереть врачу на зло. Всего хорошего, закончили, эти общие фразы ни о чем. Особенно:
«Те що ви під тиском обставин зробили»
Можно подумать кто то в здравом уме, ходит взятки просто так раздает.
+
0
Я Саня
Я Саня
29 мая 2022, 22:51
#
Я такого не говорив. Якщо у вас проблеми з аналізом написаного, ну тоді можна нам усім поспівчувати, бо таких як ви схоже більшість, і тільки диво зможе щось змінити у цій країні.
+
0
matroskin
matroskin
29 мая 2022, 23:17
#
Ви 4 дні, замість конкретної відповіді на конкретне питання (вірніш 2), пишите якісь філософські роздуми, на тему «что такое хорошо и что такое плохо».
Звісно можете поспівчувати, тільки бо таких як Ви більшість, замість того чтоб конкренто взять на хабарі і посадить, то вони роками переливають з пустого в порожнє, звісно такий підхід тільки розвиває корупцію.
Ще десяток років тому, сюжет про корупцію по ТВ був шоком і персонажа принаймні звільняли зразу, а зараз викриття та розголос навіть нікого не лякають, все це стало звичними робочими моментами, як для пересічних так і для корупціонерів.
Ну піймали, ну показали, ну через тиждень всі забули, чоловік поділився собі і далі працюе. Хто нагліше і жадніше, взагалі каже що це політрепресіїї і шле всих подалі.
+
0
Я Саня
Я Саня
30 мая 2022, 10:14
#
Я вже мабуть 3 раз відповідаю, якщо у вас стоїть питання дати хабар щоб врятувати життя чи здоров"я, то мабуть так і потрібно зробити. Але ж мова не про те давати чи не давати хабар, а у внутрішньому переконанні, ідеалах народу, на яких і будується подальший курс. Тому що рано чи пізно, якщо значна частина суспільства починає протестувати та вимагати боротьби з корупцією, що виливається у протести, коли виходять сотні тисяч та показують свою позицію, влада яка би корупційна не була, змушена виконувати волю народу.
+
0
matroskin
matroskin
30 мая 2022, 12:10
#
Нагадаю, що вже було 2 майдани, і «борці з коррупцією» які на їх хвилі прийшли до влади, виявились такими ж коррупціонерами і «борцями я коррупцією» як і їх папередники.
+
0
Я Саня
Я Саня
30 мая 2022, 14:32
#
1. Ці майдани не були проти корупції
2. Знову таки повертаємося до вищих понять — антикорупційна свідомість. Те що вас змусять дати хабар не означає, що ви приняли цей стан справ. Людина повинна бачити як має бути та старатися це просувати, у розмовах з друзями, знайомими, рідними. Спочатку будуть сміятися, говорити, а що робити коли з тебе хочуть 5к взяти шо буш робив? А потім коли про це «гудітимуть» багато, то може і злам відбутися.

Тому знову, щоб побороти корупцію, потрібне бажання або влади або народу. Бажання народу — вироблення ідеалів, бачення, як має бути і до чого прагнути. Це схоже як бажання почати займатися спортом. Спочатку думаєш треба, потім думаєш, а як почати, якщо на дивані так добре. Потім встаєш з дивана, робиш одне віджимання і пішло пішло пішло.
+
+27
BatonUA
BatonUA
26 мая 2022, 23:26
#
Вот это у людей проблема в войну, заправить жоповозку. У военных хватает топлива и это главное. Хожу больше, пользуюсь общественным транспортом и вам советую
+
+30
locustsucol
locustsucol
27 мая 2022, 4:19
#
Комусь жоповозка, а комусь аптечки для армії, кисневі концентратори для хворих на ковід, себе возити на IT роботу, щоб заробити валюту для країни. Може досить говорити країну як про совок?
+
0
Три літри
Три літри
27 мая 2022, 16:15
#
Гражданам в войну топливо не нужно? Ведь автомобиль это не только роскошь и катание по Бориспольской трассе. Есть ещё и банальные мотоблоки, мотокосы, бензопилы — у меня тут как раз очень актуально.

Понятно что потребности упали, понятно что надо ограничить использование. Непонятно почему граждане вдруг стали совсем изгоями, ведь некоторые банально домой вернуться невозможно из-за отсутствия топлива в дороге и отказа АЗС заправлять в канистры
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 мая 2022, 19:21
#
Три літри
«ведь некоторые банально домой вернуться невозможно»

Если по пять часов стоять в очереди,
то домой вернётесь к зиме…

«Правительство Венгрии приняло решение, что с
пятницы заправляться на венгерских АЗС разрешат
владельцам автомобилей только с венгерскими номерами».
Власти Венгрии объяснили это мероприятие тем, что в стране
начал процветать «бензиновый туризм, который поставил под
угрозу бесперебойные поставки».
+
+15
Я Саня
Я Саня
28 мая 2022, 12:02
#
Венгри ображені, бо путін пообіцяв їм закарпаття, а натомість їх змушують допомагати українцям)).
+
+15
Три літри
Три літри
28 мая 2022, 12:57
#
Ха-ха, по Венгрии ударила их же политика раздачи паспортов когда украинцы с венгерскими паспортами могут выезжать за границу на своих украинских автомобилях и заправлять их в Венгрии.

Слава Орбану, повелителю бензоколонок.
+
+13
Qwerty1999
Qwerty1999
27 мая 2022, 19:29
#
Кстати, публикация о соли, а не о бензине…

Конечно матроскин специалист по переключению
обсуждения в хрен знает какое русло, но похоже что
владельцев жестяных банок на колёсах кроме бензина
в этой жизни больше ничего не интересует…
+
0
Три літри
Три літри
27 мая 2022, 22:03
#
Интересует, ходил пешком (благо городок небольшой) искал соль. Ибо бензин пусть и не на вес золота, но постов в очереди пять часов как-то вдруг становится сторонником ЗОГ и начинаешь ходить пешком. Соли не было, но была сода. Ещё подумал «не купить ли» … и не купил. Сегодня не было уже соды, не стал тратить время на поиски.
+
+13
Qwerty1999
Qwerty1999
27 мая 2022, 22:44
#
Соль в больших количествах вредна для здоровья…

Зачем ходить по городу и искать соль если она
обычно стоит в пачке на кухне в каждой квартире…

В АТБ завезли турецкую соль — народ хватает по
несколько пачек…

Неужели соль кто-то ест ложками, что обязательно
нужно купить несколько кило…
+
0
Три літри
Три літри
28 мая 2022, 7:25
#
В отличии от моего дедушки у меня нет трехлитровой банки с солью, я всегда покупаю ее когда старая пачка на исходе. Когда мы нашли ту банку после похорон я тоже удивлялся «но зачем?». Теперь понимаю что у этого были причины.

В моих АТБ турецкой соли ещё нет.
+
+28
Qwerty1999
Qwerty1999
28 мая 2022, 7:50
#
В Харькове уже появилась в продаже соль из Турции,
значит скоро будет и в вашем небольшом городке.
Потерпите без соли пару дней — может даже привыкните
не подсаливать всё подряд во время еды…
+
0
Три літри
Три літри
28 мая 2022, 8:29
#
Я вообще немного рад за Харьков — там и с топливом лучше.

А с другой стороны… Позавчера прилетело прямо в окресностях моего офиса. Хоть и не работаем весь ковид-период, но …

у всех этих дефицитов есть как и связанные с войной причины (и они имеют большее значение), так и те что больше относятся к людской тупости, жадности и хитрожопости. Взять ту же проблему заправки в канисты:
* одним надо ехать тыщу-две километров и без запаса в условиях когда АЗС стоят пусты — никак
* другие торгуют бензином по 70, иногда по 100 гривен за литр
И те, и те заправляют топливо в канистры и вызывают злость у прочих, особенно тех кому топлива не хватило. Но как отделить первых от вторых?

И с солью аналогично: не верю я что её всю раскупили и что на неё сейчас ажиотажный спрос. Прост хитрожопые продавцы решили (как и в случае с автомобильными канистрами и лейками сделавшими х2 и х3 в цене) нажится на новостях припрятав товар.

+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
28 мая 2022, 10:02
#
«нажится на новостях припрятав товар.»

В бизнесе сейчас никто товар не припрятывает,
его просто «сливают» своим за небольшое вознаграждение,
и потом он всплывает в продаже с рук или через интернет.

«больше относятся к людской тупости, жадности и хитрожопости»

В Харькове проблема номер один — распределение гуманитарки.

У кого-то холодильники ломятся от дармовых окорочков и тушёнки,
а кто-то не может достояться в очередях по тысяче человек до получения кило картошки или кило муки в одни руки…

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
30 мая 2022, 14:45
#
Три літри
«не верю я что её всю раскупили»


Реально стоит очередь людей за солью…
Две пачки турецкой соли
по 750грамм в одни руки…

Я с наших людей офонареваю…

P. S. У соседки в погребе гниёт пару мешков
прошлогодней картошки, а она ежедневно
ходит к волонтёрам и стоит в очереди
по пару часов, чтобы получить бесплатно
кило или два картошки…
Ключевое слово — бесплатно.
+
+13
Qwerty1999
Qwerty1999
28 мая 2022, 12:02
#
Предприятие Артемсоль остановило свою работу еще месяц назад.

Кто внимательно читает новости, мог затарится солью
по обычной цене еще три недели назад…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
29 мая 2022, 11:59
#
Турецкая соль,
пакет 750гр.,
цена договорная…
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться