Минфин - Курсы валют Украины

Установить
6 октября 2020, 19:10 Читати українською

Главное за вторник: скандал на «кухне» НБУ, инвестиции для ленивых и почему доллар на грани глубокого обвала

Стремительно дешевеющие депозиты заставляют владельцев крупных сумм задумываться над альтернативой. Одна из них — инвестиции в недвижимость. Но что делать, если искать арендаторов или общаться с ними каждый раз при наличии проблемы — не ваше?

В Совете НБУ объяснили, какие последствия могут иметь решения о недоверии Рожковой и Сологубу

Ни один закон в Украине не запрещает Совету НБУ выразить доверие или недоверие членам правления, тем более, что именно Совет НБУ назначает и увольняет членов правления НБУ по представлению главы НБУ, и оценивает работу правления в отдельных сегментах работы НБУ. Об этом в фейсбуке написал член Совета НБУ Виталий Шапран.

НБУ назвал самые убыточные банки на 1 сентября

Национальный банк Украины подвел итоги деятельности украинских банков за 8 месяцев 2020 года. Определены самые прибыльные и самые убыточные банки, среди которых государственные, с иностранным и частным капиталом. Такие данные приведены в надзорной статистике Нацбанка на официальном сайте.

Доллар на грани глубокого обвала. Статус защитного актива его не спасет — американский экономист

Бывший председатель совета директоров Morgan Stanley Asia и преподаватель Йельского университета Стивен Роуч предсказывает коллапс доллара на фоне растущего дефиците текущего счета и сокращения внутренних сбережений.

Мошенники придумали новую схему кражи денег через Zoom

Мошенники придумали новую схему с использованием сервиса видеоконференций Zoom. Об этом говорится в сообщении международной компании Group-IB, которая специализируется на предотвращении кибератак

Комментарии - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 октября 2020, 11:16
#
22-й саміт Україна-ЄС у Брюсселі завершився підписанням шести спільних угод та запевненням з боку європейських лідерів, що ЄС підтримує прагнення України щодо угоди про асоціацію та проведення реформ на шляху до неї. За підсумками Україна та Європейський Союз досягли домовленості про оновлення Угоди про асоціацію. Про це йдеться у заяві за підсумками саміту, зазначають Патріоти України.
Згідно з текстом документа, сторони очікують «подальшого зміцнення економічної інтеграції та регуляторного зближення в рамках Угоди про асоціацію».

Саміт визначив напрямки оновлення угоди: цифровий ринок, захист довкілля, боротьба зі змінами клімату (включаючи роль України у політиці Green Deal), фінансова співпраця.

Попередня робота на цих напрямках вже почалася.

Зауважимо, навколо формулювань пункту про оновлення угоди суперечки між українськими та європейськими дипломатами тривали до останнього моменту. Зрештою, до підсумкової заяви увійшли слова про глибшу економічну інтеграцію, як і наполягала Україна.
+
+10
Qwerty1999
Qwerty1999
7 октября 2020, 11:19
#
ЄС остаточно позбавився «рожевих окулярів» щодо «простого хлопця із народу» та його «команди реформаторів» і вперше дав знати про це некулуарно. Якщо на Банковій сподівались попетляти, то «Сделать их вместе» профанам від політики та дипломатії не вдалось.

Депутати Європарламенту звернулися до глави фракції «Слуга народу» Давида Арахамії з відкритим листом, в якому виступили з попередженням для політиків і олігархів, відповідальних за згортання реформ.

Текст листа адресований від євродепутатів Віоли фон Крамон, Міхаеля Галера та Раси Юкневічене.

Євродепутати зазначають, що у боротьбі з корупцією український уряд ще в перші дні вселяв надію.
«Сам президент передбачив »Україну своєї мрії«, де »вчителі отримують реальну зарплату, а корумповані чиновники реальні тюремні строки«. Через 17 місяців ми не можемо не побачити, що мрія дає тріщини, і багато з цих тріщин саме у вашій партії, пане Арахаміє», - йдеться у листі.

«Ми не можемо не бачити, що деякі члени «Слуги народу» поширюють кремлівську дезінформацію, координуючи добре організовані напади на незалежні установи, такі як НБУ, НАБУ та САП. Ті самі члени не цураються дружити з олігархами та «недоторканними» або публічно виступати за розрив зв’язків з ЄС», - стверджують парламентарі.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться