Минфин - Курсы валют Украины

Установить
4 августа 2020, 9:05 Читати українською

Испания за полгода потеряла 27 миллионов туристов и 28 миллиардов евро из-за пандемии

Туристический сектор Испании потерял 27,3 миллиона посетителей и 28,4 миллиарда евро в первом полугодии по сравнению с аналогичным периодом 2019 года. Такие данные опубликовало национальное статистическое агентство, сообщает «Европейская правда» со ссылкой наEl Pais.

Без туристов

В июне в Испанию прибыли 204 926 иностранных туристов, что на 97,7% меньше, чем в том же месяце предыдущего года.

За пол года в стране зарегистрировали всего 10,8 млн посетителей, что на 71,7% меньше, чем за тот же период 2019 года и 11 млрд 840 млн евро дохода, что составляет падение на 70,6%.

Читайте также: Кто заплатит за испорченный отпуск

Откуда больше всего туристов

Традиционно больше всего туристов летом приезжало из Великобритании, но в июне основной вклад внесла Франция с 64 895 туристами, что на 93,2% меньше, чем в июне прошлого года.

Германия и Нидерланды были следующими странами, которые отправили больше всего туристов в Испанию, 33 740 (на 97,4% меньше) и 12 321 (на 96,9% меньше), соответственно.

Читайте также: МАУ обнародовала обновленную программу полетов на август

Больше всего туристов в июне посетили Каталонию — 76 634 человек, но эта цифра означает падение туристического потока на 96,5%, как и в других автономных сообществах.

По данным за полугодие наиболее посещаемым регионом были Канарские острова — 2,7 млн туристов. Каталония приняла 2,3 миллиона туристов за этот период, что на 74% меньше, Андалусия — 1,5 миллиона, на 72,5% меньше, в то время как падение в Мадриде составляет 63,8%, с 1,4 миллиона человек.

Читайте также: Сколько стоит отдых в горах по-украински

Страхование жизни и здоровья от COVID-19

Следите за интересными и эксклюзивными материалами о влиянии пандемии на экономику в телеграм-канале «Экономика и коронавирус».

Комментарии - 7

+
+74
bonv
bonv
4 августа 2020, 9:40
#
Головне щоб тепер/потім ціни не задирали як наші в Карпатах…
+
+15
Все буде Україна
Все буде Україна
4 августа 2020, 9:51
#
+
+
0
bonv
bonv
4 августа 2020, 10:05
#
Відмінили тур, відпустка «згоріла»: що робити туристу й чи можна повернути гроші.
https://travel.rbc.ua/ukr/show/otmenili-tur-otpusk-sgorel-delat-turistu-1596515152.html
+
0
bonv
bonv
4 августа 2020, 10:14
#
У пік сезону в Чорногорії перебуває трохи більше 15 тисяч туристів, що на 92 відсотки менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Про це свідчать дані Національної туристичної організації, повідомляє «Європейська правда» із посиланням на Vijesti.
Готельєри та власники туристичного житла кажуть, що вони майже вдвічі знизили ціни, принаймні, щоб отримати мінімальний заробіток.
Вони також заявляють, що не сподіваються на значне збільшення туристичного потоку у решту сезону.
У найпівденнішому чорногорському місті Ульцинь власники закладів громадського харчування заявляють, що у них немає навіть 5% минулорічного обороту. Старе місто не було таким порожнім десятиліттями.
«Стара частина міста була найбільш відвідуваним місцем у літні місяці, а цього року повністю порожня. Майже ніхто не ходить по вулицях, пляжах, ресторани порожні, музеї – теж без відвідувачів», - йдеться у сюжеті телеканалу.
А у нас ціни підняли на 25% і вище...
+
0
bonv
bonv
4 августа 2020, 11:13
#
Поки Turkish Airlines відкриває рейси з Харкова до Стамбула, у всій Туреччині через недотримання карантину на курортах під час релігійних святкувань фіксують збільшення випадків захворювання на коронавірус.
Про це заявив міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа у Twitter.
У турецькому МОЗ зізналися, що якщо раніше зростання захворюваності спостерігалося тільки в кількох провінціях, то зараз хворих стає більше у всій країні.
«На жаль, епідемічний фактор не був в достатній мірі врахований під час святкування Ураз-байрам, на курортах. Ми стурбовані збільшенням кількості випадків, раніше обмежених деякими провінціями, які в найближчі дні виникають у всій країні», — заявив міністр.
+
0
An GenShuo
An GenShuo
4 августа 2020, 15:22
#
Мабуть теж закриються.
+
0
bonv
bonv
4 августа 2020, 22:37
#
Тоді як Греція дозволила з 1 серпня круїзні подорожі, туристи повинні заплатити додатковий збір у 20 євро за  медичні послуги, які вони отримують під час свого перебування в країні.
Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Greek Reporter.
Досі мандрівники нічого не платили за медичне обслуговування в Греції, незалежно від того, звідки вони родом, за винятком госпіталізації.
Однак наприкінці липня МОЗ Греції ухвалив, що з цього моменту збір буде стягуватися з усіх іноземних мандрівників, які звертаються в медичні центри, регіональні клініки та амбулаторії лікарні.
Ті, хто користується послугами швидкої медичної допомоги, також будуть зобов'язані сплатити надані їм послуги. Додаткові збори будуть стягуватися з тих, хто потребує аналізу крові та інших видаів скринінгу, згідно з тарифами, які визначаються національною системою охорони здоров'я Греції.
Ці нові збори також поширюються на тих, хто проживає в Греції, але вважається «непостійним» резидентом країни.
Міністерство охорони здоров'я країни сподівається зібрати «значні кошти» від нового збору.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться