Минфин - Курсы валют Украины

Установить
10 ноября 2019, 12:12 Читати українською

Всемирный банк поддержал земельную реформу в Украине

Всемирный банк поддержал запланированное открытие рынка сельскохозяйственных земель в Украине. Об этом банк сообщил на своей странице в Facebook.

Всемирный банк поддержал запланированное открытие рынка сельскохозяйственных земель в Украине.
Фото: delo.ua

Что говорит банк

«Земельная реформа предусматривает, что украинские фермеры смогут покупать и продавать землю сельскохозяйственного назначения, а также будут иметь возможность инвестировать и диверсифицировать источники своих доходов, а владельцы земли смогут получить прибыль за свой актив», - говорится в сообщении.

Плюсы реформы

  • Пойдет на пользу как всем фермерам — малым, средним и крупным, так и землевладельцам. Реформа повышает уровень жизни украинского народа путем раскрытия сельскохозяйственного потенциала страны.

Читайте также: Рынок земли: Власть готовит новые изменения относительно аренды

  • Реформа включает меры по ограничению концентрации земли в одних руках, прекращение рейдерских атак и предоставления финансовой помощи малым фермерам.

«Двух десятилетий закрытого рынка и непрозрачности, которая стимулирует коррупцию, хватило всем — пора земельной реформы», — отметил Всемирный банк.

Читайте также: Рынок земли. Как будут продавать и покупать сельхозземли в Украине

Ранее сообщалось

  • Глава государства поручил Кабинету министров до 1 октября разработать законопроект об обороте земель сельскохозяйственного назначения, а Верховной Раде — отменить земельный мораторий до 1 декабря 2019 года.

  • Премьер-министр Алексей Гончарук 19 сентября заявил, что Кабмин предлагает открыть рынок земли в Украине с 1 октября 2020 года.

  • Ранее президент Зеленский заявил, что после запуска рынка земли сельхозназначения ее смогут купить только украинцы или украинские компании. В то же время премьер-министр Гончарук назвал условие доступа иностранцев к покупке украинской земли.

Комментарии - 21

+
0
biser5
biser5
10 ноября 2019, 13:06
#
Хороша земля на Украине
Её и много и СРЕДНИЙ  урожай пшеницы хороший - 42 центнера с гектара
В США - 35,4 центнера с гектара
В Канаде - 32,9
В Японии - 36,9
В Турции -  27,1
В Индии - 32.9
В России -  26,8 .....
+
0
Corolla
Corolla
10 ноября 2019, 14:58
#
Не все наверное от земли зависит. Ну и да, если подать свою выборку, то в Украине наивысшая урожайность, а если взять по Европе - то уже не так чтобы и много. Да?
+
+30
BobKickass
BobKickass
10 ноября 2019, 17:01
#
А что на пшенице свет клином сошелся? Можно прикрепить статистику по другим культурам где мы уже далеко не в лидерах.  Да и по урожайности пшеницы нас даже в ТОП-20 нету , хотя в этом топе присутствуют многие африканские страны...
+
0
Teilor
Teilor
10 ноября 2019, 22:34
#
В Краснодарском крае 61ц/га. Ставрополье и другие южные регионы 40-45ц/га
+
0
BobKickass
BobKickass
11 ноября 2019, 7:23
#
Ну речь идет о средней урожайности. Если говорить о рекорде то это около 160 ц/га вроде где то в Новой Зеландии...
+
+23
bonv
bonv
10 ноября 2019, 14:52
#
Продаж землі іноземцям як практика неоколоніалізму відсталих держав.
https://ua.112.ua/mnenie/prodazh-zemli-inozemtsiam-iak-praktyka-neokolonializmu-vidstalykh-derzhav-513946.html
+
+37
bonv
bonv
10 ноября 2019, 14:57
#
Ставайте в чергу після Коломойського який першим  буде скупляти землю..
+
0
Andrey M
Andrey M
11 ноября 2019, 14:13
#
Порошенко вже накупив землю яка наче «не продається»і більше не планує?
А чим кращі Порошенко і Коломойський від іноземців? 
Може нехай власник приймає рішення, продати місцевим українським олігархам-євреям чи відразу з Ізраїля?
+
0
bonv
bonv
11 ноября 2019, 14:33
#
Фермери перекрили трасу Харків-Сімферополь – протестують проти запровадження ринку землі.
Протестувальники принесли з собою плакати «Не дамо продати землю», «Нема землі – нема України» та підготували інформаційні листівки для водіїв.
«Протестуємо проти введення ринку землі тільки тому, що розуміємо, що доступу до цього ринку українські аграрії, ані малі, ані середні не отримають. Законопроєкт передбачає до 250 тисяч гектарів в одні руки, що передбачає продаж державної землі, що не робить жодна країна цивілізована світу. Всі держави аграрні тільки накопичують державний земельний банк, а наша державна хоче розпродати…Іноземний капітал навіть через від’ємний відсоток отримає кошти, а у нас кредити – під 21 %. Якщо ми навіть отримаємо їх під 8-10%, то ми все одно не будемо конкурентоспроможні».
+
0
bonv
bonv
11 ноября 2019, 14:33
#
Як повідомили Радіо Свобода організатори, занепокоєння протестувальників також викликає потенційна корупційна складова, яка може виникнути при запровадженні ринку землі, та можливий продаж ділянок землі, що перебувають у довготривалій оренді фермерів та вже обробляються ними.
«Ми не можемо отримати землю в оренду, а ті, хто дав хабаря, має доступ до Держгеокадастру, отримують землю в оренду. Доки Україна не переможе на Сході, доки України не переможе корупцію, доки Україна не відшліфує все законодавство, надавати право купівлі земельних ділянок пайовиків має право тільки громада або сільська рада для того, щоб не порушувати стале землекористування»
Аналогічні мітинги сьогодні заплановані в усіх областях України. Також акція протесту фермерів проти про проведення земельної реформи та відкриття ринку землі має відбутися 12 листопада під стінами Верховної Ради.
Читай вдумливо і освоюй…
+
+14
Andrey M
Andrey M
11 ноября 2019, 16:45
#
Віктор, для вас новина що Порошенко і ко ще рік тому були ЗА продаж землі?
Для вас новина, що Порошенко один з 10 найбільших латифундистів і власників СХ земель? 

На льоту перевзуваєтесь:)
+
0
bonv
bonv
11 ноября 2019, 17:46
#
Ти так і не зрозумів читане. Я ж писав - читай вдумливо. Мова не про заборону продажі - читай ще раз: - Протестуємо проти введення ринку землі тільки тому, що розуміємо, що доступу до цього ринку українські аграрії, ані малі, ані середні не отримають. Законопроект передбачає до 250 тисяч гектарів в одні руки, що передбачає продаж державної землі, що не робить жодна країна цивілізована світу. Всі держави аграрні тільки накопичують державний земельний банк, а наша державна хоче розпродати…Іноземний капітал навіть через від’ємний відсоток отримає кошти, а у нас кредити – під 21 %. Якщо ми навіть отримаємо їх під 8-10%, то ми все одно не будемо конкурентоспроможні...
+
0
Andrey M
Andrey M
11 ноября 2019, 18:08
#
Тобто, Порошенко переживає що йому не вдасться за безцінь ще земельки прикупити бо держава та мільйони приватних власників (селян) зможуть в рази дорожче іноземцям продати?
Ну-ну, навіть не здивувався.
+
0
jurius
jurius
11 ноября 2019, 18:45
#
Бахматюк и Костюк переживают за судьбу бедного фермера ) Прям слезу пустил от умиления.
+
0
Andrey M
Andrey M
12 ноября 2019, 9:37
#
Не протести вийшло вчора по всій Україні до 2 тис людей.
А скільки власників землі?
Чому якісь 2 тисячі осіб, половина з яких проплачена, вирішують за мільйони як їм бути з їх приватною власністю?!
+
0
Andrey M
Andrey M
12 ноября 2019, 9:42
#
Соплв пускають що за приходу іноземців виростуть ціни на землю, а у наших місцевих потенційних покупців не вистачить коштів купувати.
Ну да, їм зручніше копіки за оренду роками платити, чим почати платити реальну ціну за оренду чи купувати за реальні гроші! То на чиїй стороні має бути держава - на стороні латифундистів Бахматюків, Костюків, Порошенків та приватних фермерів що не платять за оренду власникам, чи на боці мільйонів власників землі?.
Дозвольте нарешті селянину самому визначатися що робити з своєю власністю за 100 років!
До революції 1917 року землю продавали як іноземцям так і місцевим, і що гірше було ніж при радянській владі яка брехала що селянин власник своєї землі?
+
0
jurius
jurius
12 ноября 2019, 10:27
#
Нажаль Зеленський підтримав найгірший з можливих варіантів ринку землі — при якому олігархічний характер економіки буде консервуватися. Отже, слід констатувати, що нова влада своїм «компромісом з населенням» вже закладає міну під очікування швидкого зростання економіки та деолігархізації.
+
+8
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
10 ноября 2019, 15:39
#
Хорошо, пойдем другим путем, без аллегории. Какое отношение эта уважаемая организация имеет   к суверенному праву граждан Украины распоряжаться своей или государственной ( в рамках Конституции ) собственностью? Эта организация дает нам деньги? Дает как? И какую реальную выгоду имеет от того что у нас происходит? И самое смешное - ....опубликовал на своей странице в ФБ... это как, нас считают за мало грамотных граждан, которым не надо официальных заявлений или протоколов, а достаточно ...страницы ФБ... Может пора «опускаться на землю» и вспомнить, что государство это не 90 тысячь чиновников, живущих за наши налоги, это еще те граждане, которые эти налоги платят.
+
0
Andrey M
Andrey M
11 ноября 2019, 14:11
#
А чому власник землі не може її продавати? 
Може держава ще вирішить обмежити мене продавати житло, авто, тощо?

То може давайте дамо право громадянам дійсно розпоряджатися власністю а не вирішувати за них? А то у нас найбільше проти продажу землі міські жителі, які самі тієї СХ землі не мають...
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
11 ноября 2019, 14:30
#
А где написано, что нельзя продавать??? Написано, что это сугубо внутренние, Украинское дело! И написано, что нас фактически считают за «папуасов», сводя всю полемику в ФБ! Вот именно и это написано.
+
+14
Andrey M
Andrey M
11 ноября 2019, 16:43
#
Якщо це приватна власніть, то якого держава лізе кому я її продам? Це моє суверенне право, навіщо мені згода держави?!
От ви привезли авто з Нідерладндів, а вам дозволяють його продати лише громаданину Голландії. Вас влаштує що держава забороняє продати українцю?
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться