Минфин - Курсы валют Украины

Установить
21 октября 2019, 10:46 Читати українською

Рожкова назвала условия МВФ для Украины

Новая программа расширенного финансирования МВФ для Украины предусматривает: принятие бюджета на следующий год, продолжение борьбы с коррупцией, глубокие структурные реформы в ключевых секторах. Об этом рассказала первый заместитель председателя Нацбанка Екатерина Рожкова в интервью «Укринформу».

Новая программа расширенного финансирования МВФ предусматривает в качестве условий для Украины: принятие бюджета на следующий год, продолжение борьбы с коррупцией, а также более глубокие структурные реформы в ключевых секторах.
Фото: mind.ua

Что нужно выполнить Украине

«Есть несколько элементов, которые не были до конца выполнены в предыдущих программах, и они логично переходят в новую. Это касается, во-первых, вопрос бюджета – это всегда в фокусе внимания МВФ любых программ и прогнозов макрофинансовой стабильности», — отметила представитель НБУ.

  • Обязательными элементами являются продолжение судебной и антикоррупционной реформ, в том числе голосование закона о незаконном обогащении.

Читайте также: Переговоры с МВФ: Как вернуть 155 миллиардов, инвестированных в Приват

  • В центре внимания также реформа здравоохранения, «которая была начата, но не завершена», реформа образования, земельная реформа, приватизация государственных предприятий.

Читайте также: МВФ включил Украину в группу развивающихся стран Европы

«Кроме того, мы говорим о реформировании налоговой и таможни, где уже начались изменения, но они пока не имеют комплексного характера. В конце концов, по банковскому сектору, в принципе, будет происходить продолжение внедрения международных стандартов регулирования и надзора и, по сути, добавился небанковский финансовый сектор», — отметила представитель НБУ.

Она подчеркнула, что МВФ «подписывает меморандум только тогда, когда имеет стопроцентную уверенность, что мы сделаем все задекларировано, и что это обязательно будет иметь положительный эффект на бюджет, на ВВП, на дефицит бюджета, на текущий счет».

Что обсудили в Вашингтоне

  • Обсудили целый спектр вопросов – от успехов Украины в обеспечении макроэкономической стабильности до более обыденных, как-вот условия, которые может выполнить страна в рамках новой программы сотрудничества с МВФ.

  • Достигли понимания и настроились на дальнейшее сотрудничество.

  • В МВФ переговоры с Украиной оценили как хорошие и сделали заявление, что Фонд за несколько недель намерен снова отправить миссию в Украину.

Предыстория

  • 16 октября украинская делегация отправилась в Вашингтон на переговоры с МВФ. Она встретится с представителями МВФ, Всемирного банка, международного депозитария Clearstream, крупнейших международных инвестиционных компаний и банков, а также проведет двусторонние встречи с руководителями других центробанков.

  • 26 сентября миссия МВФ завершила работу в Киеве. Глава миссии МВФ Рон ван Роден позитивно оценил достигнутые показатели Украиной, однако стороны не договорились о новой программе сотрудничества.

  • Причины, почему не удалось достичь окончательных договоренностей с МВФ: угроза независимости НБУ, перспективы развития ситуации с Приватбанком, отношение правительства относительно ожидаемой с 1 мая 2020 года либерализации цены на газ, неопределенность с бюджетом на 2020 год.

Комментарии - 36

+
+170
bonv
bonv
21 октября 2019, 10:50
#
Компромисс с Игорем Коломойским по Приватбанку может закрыть перед Украиной возможность сотрудничества с МВФ и будет означать капитуляцию государства перед олигархом.
+
0
0675613
0675613
22 октября 2019, 17:28
#
Извините, выглядит как манипуляционное утверждение человека, не имевшего возможностей разобраться в деталях и навязывающего нам точку зрения одной стороны. Вы не представляете, сколько банков тупо кинула правящая до 2019 сторона спора, навязав нам теперь конфликт. Например, кредит под залог 30000 м кв  на автохозяйстве Усенко, вернули, хаха? Только за такие штучки, а им нет числа, драным веником
+
+143
bonv
bonv
21 октября 2019, 10:52
#
Тому  іноземні інвестори і не будуть спішити заводити гроші в Україну де все вирішує Коломойський і його зе-влада.. Та і МВФ нічого не дасть популістам..
+
+15
Dmitrik7
Dmitrik7
21 октября 2019, 13:53
#
Лучше ужасный конец, чем ужас без конца (с)
+
+68
bonv
bonv
21 октября 2019, 10:53
#
«Обговорення з МВФ наступного траншу фінансування заморожено через проблеми ПриватБанку. Це для них і для міжнародної спільноти червона лінія», - сказала Рожкова.
Вона також попередила: якщо цей спір не буде врегульовано належним чином, інвестиційний клімат України опинеться під «величезною небезпекою». Вона висловила думку, що проблема ПриватБанку повинна бути вирішена не шляхом розрахунків з колишніми власниками.
«Це показує різницю між олігархічним впливом на банківський сектор в колишні дні і новим прозорим і незалежним банківським сектором», - сказала Рожкова.
«МВФ хоче сильний сигнал від уряду про збереження адміністративної незалежності ПриватБанку і незалежності Національного банку України», - додала заступник голови НБУ.
Крім того, очікується, що наступного тижня суд винесе чергове рішення по ПриватБанку.
«На жаль, я не довіряю нашій судовій системі, тому що система не була реформована», - сказала Рожкова.
Рожкова також заявила, що не дуже сподівається на висновки суду, і попередила, що рішення проти націоналізації може зіпсувати настрої інвесторів.
«Вплив на ринки буде негативним і негайним, і в цій ситуації ми не зможемо продовжувати працювати з МВФ в рамках попередньої угоди, тому що МВФ потрібна (ясність)», - розповіла Рожкова - в інтерв’ю агентству Reuters
+
+30
BEZE
BEZE
21 октября 2019, 12:26
#
Всі влади очолюють корупцію а не борються з нею. Своїми методами.
+
+61
bonv
bonv
21 октября 2019, 11:13
#
Фактично Суд Лондона назвав Коломойського злочинцем. І соромно, що в Україні він позиціонується по-іншому.
Єдиний шлях для Коломойського тепер – отримати контроль над Приватбанком і відкликати позов. Під будь-яким приводом. Навіть порівнювати високий суд Лондона зі сліпими футбольними арбітрами з Англії. Кричати про патріотизм і про те, що українці повинні розбиратися самі. Без буржуїв. Все, лише б не отримати фінальний вердикт і не віддати всі свої активи.
А тепер ще цікавіше послухати про те, що в України слабка юридична позиція. І про те, що треба шукати компроміс з олігархом і прощати йому 5,5 млрд доларів, які платники податків влили в Приватбанк, щоб врятувати його від банкрутства, а фінансову систему України від колапсу.
Цей суд дає для української влади чіткий орієнтир. Орієнтир правосуддя - Фурса.
От вам і транші МВФ...
+
+29
MyChoice
MyChoice
21 октября 2019, 11:28
#
Цей суд був просто розглядом можливості проведення подальшого розгляду справи у Великій Британії. Тобто сама перевірка юриздикції та відношення їх держави до цієї справи. Одним словом це просто показало, що Британський Суд все ж має право на розгляд цієї справи та винесення вироку. Це не був сам вирок.
+
+4
bonv
bonv
21 октября 2019, 11:38
#
«Замінований» Коломойський: Що відбувається у справі «ПриватБанку»?
https://ua.112.ua/statji/zaminovanyi-kolomoiskyi-shcho-vidbuvaietsia-u-spravi-pryvatbanku-511668.html
+
+81
MyChoice
MyChoice
21 октября 2019, 11:49
#
112 - це самий незалежний вісник новин))))
+
+30
bonv
bonv
21 октября 2019, 11:51
#
Нехай Коломойський повертає 155 млрд грн..
+
+29
BEZE
BEZE
21 октября 2019, 12:23
#
він не повертати а ще грошей збити з України хоче. 
+
0
bonv
bonv
21 октября 2019, 18:38
#
Дні летять а траншу і не видно:)
+
+15
silvershadow
silvershadow
22 октября 2019, 11:33
#
Йде гра з наперед заданим результатом. Траншу не буде.
+
+15
BEZE
BEZE
22 октября 2019, 14:07
#
Ще не вечір але вже і не ранок;) Про транш МВФ
+
0
silvershadow
silvershadow
22 октября 2019, 11:31
#
Саме так і буде))
+
+53
AleksandrBank
AleksandrBank
21 октября 2019, 11:14
#
Получается большая часть претензий и реформ, это то что типа сделано Порошенко. 
Пора норм законы принимать и двигаться далее. Судебной реформы как и правоохранительной не произошло, только поменялась Милиция в плане молодых людей и машин и подходов на дороге.
+
+122
bonv
bonv
21 октября 2019, 11:18
#
Це тільки в твоїй голові «получається» що при теперішній владі винен знову Порошенко..
Коломойський/Приват  є червоною лінією відмови у кредитах МВФ. 

.. По мнению президента, стране не хватает квалифицированных рабочих.
По мнению рабочих, стране не хватает квалифицированного президента.
+
+91
AleksandrBank
AleksandrBank
21 октября 2019, 11:22
#
Я просто перефразировал слова МВФ. Привата и Бени там нету.

С Беней нужно было разобраться когда Петя был у руля, получается Суды он не поменял, потому они и продолжают уникальные решения выносить.

Спасибо Пете за Армию и Банки, точнее за Банки спасибо Гонтаревой и Рожковой, потому что Петя в то время от нее отстранился и не поддержал, это сейчас они против Бени вместе.
+
+60
bonv
bonv
21 октября 2019, 11:27
#
Минфин обсуждает с МВФ вопрос возврата вложенных в ПриватБанк 155 млрд грн. Молчок?:) Не розумієш?
https://finclub.net/news/minfin-obsuzhdaet-s-mvf-vopros-vozvrata-155-mlrd-pri-natsionalizatsii-privatbanka.html
+
+15
BEZE
BEZE
21 октября 2019, 12:24
#
Домовляються на взаємовигідних умовах.  Але не для українців.
+
0
ekassw
ekassw
21 октября 2019, 11:39
#
И что, прям вот ни слова про Приватбанк и Коломойского? :)
+
+4
bonv
bonv
21 октября 2019, 11:47
#
Тоді зрада буде а так «зе-перемога»:)).. Без чітких рішень по МВФ..
+
+4
bonv
bonv
21 октября 2019, 11:50
#
Маркарова підтвердила, що під час переговорів обговорюється стабільність і нормальна робота банківського сектору. "ПриватБанк дуже складне питання - нічого не змінилося: є юридична стратегія, якої ми дотримуємося, є 155 млрд грн, які держава інвестувала в цей банк, тому питання банківської системи порушуються. І питання отримання коштів назад, не лише ПриватБанку (звісно, він найбільший), а й інших банків, і проблемних кредитів, зокрема державних банків", - сказала міністр.
+
+15
BEZE
BEZE
21 октября 2019, 12:25
#
Влада старається зараз приховати проблеми з Приватом та МВФ
+
0
bonv
bonv
21 октября 2019, 12:46
#
Звісно, відволікають народ..
+
0
city121
city121
21 октября 2019, 12:44
#
Рожкова ёщё в НБУ.Воровка как украсть деньги МВФ.
+
0
biser5
biser5
21 октября 2019, 14:36
#
Греция, Украина,  Португалия - основные должники МВФ,
Очередное перекредитование без изменения экономической политики - топтание на месте .
Инфляция за 20 дней октябрь на продовольственные товары - 1.95%.
+
0
bonv
bonv
21 октября 2019, 14:57
#
Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що йому соромно за хор імені Верьовки. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов висловив думку, що номер «Кварталу» прямо і негативно впливатиме на інвестиційний клімат в Україні.
Концерт «95 Кварталу» з музичним номером про підпал будинку Гонтаревої, який виконали хор імені Верьовки та шоумен Євген Кошовий, вийшов на каналі «1+1» 19 жовтня. «Горіла хата, палала, у Лондоні жінка плакала», – заспівали, зокрема, вони. На відео також лунають слова про те, що «хата горить у Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича» і «хата згоріла від стида». У коментарях під відео користувачі розкритикували номер. У коментарі «Радіо Свобода» Гонтарева назвала подію «соромом».
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук про номер «Кварталу 95» про Гонтареву: Кожен має право жартувати, як йому хочеться…
Про зарплати вчителям у 4 тис баксів теж жарти, бо вам так хочеться? Стидоба а не зе-влада… І вони хочуть траншів з МВФ? Та ви самі все робите для того щоб від України відвернувся ввесь цивілізований світ…
+
+26
biser5
biser5
21 октября 2019, 16:05
#
Bonv, так ты против поджогов?
Это правильно ..
Но чего вдруг?
Твой кумир Порошенко  так опалил Украину ,что Зеленский («Зевлада»в твоём тексте) на его фоне почти святой .....
+
+14
bonv
bonv
21 октября 2019, 16:10
#
На популізмі ні ВВП чомусь не хоче рости до 7% та 40% ні  транші МВФ не дає....
73% в очікуваннях «халяви». Ось прийде кіношний Голобородько і виконає всі обіцянки-цяцянки. А прийшов не Голобородько, а Голохвастов, «собственной персоной». Частина «голосувальників» вже прозріла, частина - ще ні...
І ти можливо прозрієш...
+
+14
QGS
QGS
21 октября 2019, 17:10
#
Как видим нашим партнером МВФ замылить глаза не удалось; по факту не 1 реформы так и не удалось осуществить.
+
+29
LETOS85
LETOS85
21 октября 2019, 17:17
#
Почему эта барышня еще не  в тюрьме?
+
0
silvershadow
silvershadow
22 октября 2019, 11:23
#
Хороший вопрос. Но тут никто не захочет на него ответить. Говорящие головы озабочены другими проблемами.
+
+29
DAU Analytics
DAU Analytics
22 октября 2019, 6:20
#
Мені цікаво, чи входить до плану дій щодо співпраці з МВФ відправлення цієї корупційної вівці у в'язницю?
+
0
silvershadow
silvershadow
22 октября 2019, 11:24
#
Эта дама работает на МВФ, как и другие...
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться