Мій досвід із медичною страховкою «Універсальна» виявився вкрай негативним

Veronica2026-08-23 19:14:18
Складається враження, що коли справа доходить до реальної необхідності в медичній допомозі, страхова знаходить причини не погоджувати послуги.

За час користування страховкою я неодноразово отримувала відмови в тому, що було призначено лікарями та було необхідним для мого лікування.

Найбільше обурила ситуація з МРТ. Мені було вкрай необхідно пройти МРТ за призначенням лікаря, але страхова відмовила в його погодженні. При цьому в моєму договорі прямо передбачено покриття МРТ один раз на рік. Тобто ця послуга була передбачена моєю страховою програмою, а обстеження було призначене лікарем, але попри це я отримала відмову.

Також лікар призначив мені знеболювальні препарати, але їхнє покриття страхова також не погодила.

Ще одна ситуація, мені за призначенням лікаря потрібно було повторно здати аналіз крові. Замість того щоб погодити необхідне обстеження, мені відповіли, щоб я звернулася до свого сімейного лікаря та обговорила це з ним.

Окрема історія сталася з проблемою зі стопою. Мене направили до травматолога, після огляду якого мені призначили ударно-хвильову терапію. Я вже прийшла на цю процедуру, але під час проходження терапії мені повідомили, що вона мені не підходить і потрібно звернутися до подолога. Після цього я знову звернулася до страхової і знову отримала відмову.

Також мені відмовляли в погодженні тесту на COVID та інших медичних послуг.

У результаті я постійно стикалася з відмовами, перенаправленнями та ситуаціями, коли замість того, щоб отримати необхідну медичну допомогу, мені доводилося самостійно розбиратися, куди звертатися і за що ще доведеться платити з власної кишені.

Для мене останньою краплею стала саме ситуація зі стопою: я звернулася до лікаря, отримала призначення, прийшла на лікування, а в результаті вже на місці дізналася, що ця терапія мені не підходить і потрібно йти до іншого спеціаліста. Після звернення до страхової знову отримала відмову.

Після такого досвіду я не можу рекомендувати «Універсальну» як медичну страхову. Адже сенс медичного страхування саме в тому, щоб у момент, коли тобі реально потрібна допомога, ти могла її отримати, а не щоразу доводити необхідність обстежень, аналізів чи лікування.

Раджу всім, хто планує оформлювати медичне страхування, дуже уважно читати договір і звертати увагу не лише на перелік послуг, які входять у програму, а й на те, як страхова поводиться тоді, коли ці послуги реально стають необхідними.
Універсальна
24 августа 2026, 13:05
Дякуємо за Ваш відгук. Думка наших клієнтів дуже важлива для нас, так як ми працюємо над поліпшенням якості обслуговування клієнтів і сервісу. Для того, щоб ми могли ознайомитися з обставинами випадку і надати відповідь на Ваш відгук, прохання направити номер договору страхування або номер справи на наш e-mail: office@universalna.com. З повагою, UNIVERSALNA

Коментарі до відгуку - 0

Відгук успішно відредаговано