Виплати по автоцивілці отримав

Hmisha2022-07-10 17:20:14
Дтп, в якій я був постраждалою стороною, сталося в листопаді 2021 року. У винуватця дтп була автоцивілка від Альфа-Гарант.
Зв'язок з менеджером, який вів страхову справу, здійснювався по телефону і вайберу, документи, копії їхні і заяву на відшкодування відправляв Новою поштою в офіс в Києві.
Незважаючи на скепсис щодо виплат, який висловлювали навіть працівники на офіційному сто рено у м. Чернівці, де я за своєю ініціативою і за свої кошти проводив дефектовку і оцінку вартості ремонту ( авто старше 10 років, хоча доглянуте, стан чудовий, один власник, пробіг 55 тис. км ), страхова компанія виплатила достатню суму на ремонт. Їхній експерт був присутній при дефектовці, ми попередньо домовилися про це, і він туди під'їхав і описав пошкодження.
Виплати були в 2 етапи, спочатку у встановлені строки ( до 90 днів) заплатили суму, визначену згідно їх калькуляції, яку вони надіслали у відповідь на мою заяву, а потім, оскільки через війну ремонт затягнувся, і виявився значно дорожчим по вартості, ще доплатили суму, яку я вказав, що потратив на ремонт, але після того, як я надав всі докази цих робіт і замінених запчастин.
Звичайно ремонт проводив не у офіціалів, а вдома (удар був спереду справа в бампер), а покраска переднього бампера в хорошій автомалярні.
Рекомендую ознайомлюватися зі страховим законодавством, я це робив на сайті МТСБУ, у розділі законодавство, там є цей закон про ОСЦПВ (обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності), особливо стаття 36, де вказано порядок врегулювання виплат, і про ПДВ роз'яснено (це відносно попередніх відгуків людей), можливо також радитися із автоюристами, бо спочатку відразу після дтп і прочитання відгуків на сайтах мене охопив сум.
Вважаю, що ця страхова компанія свої зобов'язання переді мною, як постраждалою стороною, і перед їхнім клієнтом повністю виконала, і тому є надійною на ринку страхових послуг.

Коментарі до відгуку - 0

Відгук успішно відредаговано