Мінфін - Курси валют України

Встановити

ФГВФО про индивидуальные условия в депозитах

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
pivolka 26 листопада 2014, 11:26
Посмотрел на сайте ФГВФО ответы и вопросы по индивидуальным ставкам на депозиты, по лояльности и акциям.
Якщо вклади були розміщені в банку на умовах акційної програми або програми лояльності банку, чи означає це, що вкладник отримує від банку проценти на більш сприятливих умовах і тому кошти за такими вкладами не відшкодовуються?

Відповідно до пункту 7 частини четвертої статті 26 Закону Фонд не відшкодовує кошти розміщені на вклад особою, яка на індивідуальній основі отримує від банку проценти за вкладом на більш сприятливих договірних умовах, ніж звичайні, або має інші фінансові привілеї від банку.

У визначенні пункту 51 частини першої статті 2 Закону кошти, розміщені на вклад особою, яка на індивідуальній основі отримує від банку проценти за вкладом на більш сприятливих договірних умовах, ніж звичайні, — це кошти, розміщені фізичною особою на вклад:

— що не відповідає умовам публічного договору;

— на більш сприятливих договірних умовах за рішенням окремих посадових осіб банку та/або органів управління банку, не наділених повноваженнями на встановлення таких індивідуальних умов договору.

Таким чином, якщо кошти розміщені на вклад, що не відповідає вищезазначеним ознакам, такий вклад гарантуватиметься Фондом в межах 200 тисяч гривень.

Как тут можно понять правильно 2 пункт, ведь фонд может сказать, что акцию разместили на сайте сотрудники которые не имели полномочий например и потом завести на них уголовные дела типа. Мы ж не видели документ официальный с печатью на бумаге, что например марафон лояльности это придумали имеющие на это право сотрудники. Кто как это понимает? Так ведь можно придумать отмазку, что органы управления банка не имели права на повышение ставок, надбавок и бонусов. Логично или я неправильно понимаю?

Коментарі - 9

+
0
OlgaIv
OlgaIv
26 листопада 2014, 13:15
#
«Фішка» нашого законодавства в тому, що воно має декілька значень-хто як читає, так і розуміє.Тому тут залежно від того, хто із Фонду буде розглядати дану проблему.Лотерея 'Пощастить-не пощастить'…
+
0
Soni
Soni
26 листопада 2014, 13:40
#
Все будет очень просто. В фонде будут протоколы ставок, которые были утверждены. По этим протоколам, у всех у кого не совпадают проценты, будут отфутболивать… Я уже это проходил. И даже еслиу вас будет на 1,5% больше от ставки в протоколе, вам скажут прямым текстом — обращайтесь в суды…
+
0
fotina
fotina
26 листопада 2014, 13:59
#
Тогда кинут много вкладчиков… Зачем же разрешают банкам вводить программу лояльности?
+
0
Вадим Вадим
Вадим Вадим
26 листопада 2014, 13:59
#
Тоесть есть большая вероятность, что вкладчики у которых был депозит «На Власних Умовах» от Фонда нечего не получат?
+
+1
nikola6a
nikola6a
26 листопада 2014, 14:30
#
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє, що нещодавно набули чинності зміни до низки нормативно-правових актів Фонду, що були прийняті виконавчою дирекцією Фонду в кінці минулого та на початку цього року. Зокрема, набули чинності зміни до Положення про порядок інформування вкладників про систему гарантування вкладів фізичних осіб, відповідно до якого учасники Фонду зобов’язані у разі залучення вкладу, на який не поширюються гарантії Фонду, ознайомити про це під підпис фізичну особу, яка має намір розмістити такий вклад у банку, до укладення такого договору, у тому числі вкладу, розміщеного на умовах отримання від банку процентів на більш сприятливих договірних умовах, ніж звичайні, або з іншими фінансовими привілеями від банку (вклади на індивідуальній основі).

www.fg.gov.ua/news/neschodavno-na
+
+1
nikola6a
nikola6a
26 листопада 2014, 14:32
#
Но я звонил сегодня на гарячую линию ВАБ и мне сказали, что все депозиты до момента ввода ВА подпадают под гарантии фонда независимо от ставок. Если фонд реально решит зарезать всех бонусных лояльных акционных клиентов то это будет 3 майдан, я уверен что таких вкладчиков очень много и если даже будут суды то это будет жопа. Я не думаю, что фонд хочет себе таких проблем. Хотя в нашей стране что угодно может быть. Но еще я прочитал такое на сайте фонда. После случая с Таврикой и ЕРДЕ банка они там что то меняли в этом законе и видимо решили, что банк должен уведомлять письменно клиентов про индивидуальную ставку. Но я уверен, что никому такого уведомления не было. Если клиента никто не уведомлял и он не подписал ничего про это, значит вклад подпадает под гарантию.
+
0
Александр Усенко
Александр Усенко
26 листопада 2014, 18:27
#
Рассказать ФСЁ не могу, просто поверьте, если нужно, то депо с надбавками легко превращается в депо «вне гарантирования».
+
0
Fenix78
Fenix78
26 листопада 2014, 18:37
#
Лучше расскажите, а то как -то панику нагнетаете…
+
0
Александр Усенко
Александр Усенко
26 листопада 2014, 23:19
#
Да ничего я не нагнетаю, вы что считаете что в свете раздачи на право и налево рефинанса в темную, они не смогут ввести или убрать какой то документ
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Банки України 🏦 / ВіЕйБі Банк (VAB Банк) 💰 / Відгуки про ВіЕйБі Банку 📝 / ФГВФО про индивидуальные условия в депозитах