Мінфін - Курси валют України

Встановити

захист прав через суд

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
04121980 1 листопада 2014, 13:17
Написання скарг( як показує практика ) нічого не дасть. Вони ці скарги складають у папочки складають та стандартну відписку про захист прав через суд видають. Тут напевно тільки пролюстровані ( якщо дочекаємось!!!) суди і допоможуть, які тепер у валюті вклад стягують, а не по курсу НБУ. Правда ця процедура довго може тривати, Проте можна стягнути з банку неотримані за весь період прострочки повернення депоиту відсотки та пеню з індексом інфляції. На мою думку, якщо вкладники почнуть поголівно звертатись і суду і їм виконавча служба почне блокувати рахунки та стягувати ще й судові збори, сам ВАБ швидко все поверне. Особисто я вже звернулась до суду, скоро перше засідання. Правда вже давно прошу на форумах відгукнутись людей, які пройшли судову тяганину і отримали гроші, проте глухо.

Коментарі - 3

+
+1
52900
52900
2 листопада 2014, 9:31
#
Таких людей не існує. Я зверталась до адвокатів, які займаються банківськими судовими тяжбами, і там пояснили, поки банк виплачує хоч якісь кошти, то виконавчу службу це задовольняє!
+
0
04121980
04121980
3 листопада 2014, 21:41
#
У мене також завтра перше слухання по поверненню депозитних коштів. Планую також звернутись до суду за стягненням пені та відсотків за весь час прострочення виплати. Спілкувалась з державним виконавцем, який сказав, що проблем при стягненні коштів з банків не виникає (крім випадків арешту банківських рахунків) Так що єдина перешкода — затягуваняі ВАБом розгляду справи у суді. Крім того, згідно нових роз«яснень Верховного Суду України, вклади у банках стягуються у валюті, в якій вони здійснені. будем боротись за доларові рахунки, а не дарувати їх „хитрим банкірам“.
+
0
04121980
04121980
4 листопада 2014, 22:08
#
Вам більше пощастило, бо у мене слухання перенесли аж на середину грудня через неявку представника банку (як я і прогнозувала). А у вас як я зрозуміла також без банку слухалось і виносилось заочне рішення. Тепер головне, щоб юристи банку не подали заяву про його скасування. Бо ця процедура ще пару місяців може тривати. А потім з виконавчою службою я думаю можна боротись шляхом подачі скарг за несвоєчасне виконання рішення суду. Вони звертають увагу на скаржників і хоч стараються щось зробити.Стягувати пеню та відсотки ( навіть якщо гроші і перебувають на поточному рахунку) потрібно буде лише після виконання рішення суду, щоб порахувати за який саме період не повернення банком грошей їх потрібно стягнути. Не знаю чому не відгукуються люди, які вже все це пройшли.Не вірю що з травня ще ні по одному рішенню нічого не стягнуто ( за такий проміжок часу вже навіть з ліквідованих банків можна стягнути, не те що з діючого).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися