Мінфін - Курси валют України

Встановити

Не возвращают депозит в полном объеме

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
stallker 29 квітня 2014, 9:18
ВАБ банк присвоил деньги моей матери после окончания сроков по трем депозитам и выдает по 1000 гривень в день и иногда и их якобы нет в кассе.На два заявления нет ни одного ответа.При том что срочно требуются деньги на лечение.Пока только выдали проценты по одному депозиту.Далее только обещания устные выдать тело одного депозита, но когда неизвестно.Теряется всякое доверие к банку.При этом мама была постоянным клиентом, который постоянно пока работала пополняла депозиты и даже в тяжелое для страны время досрочно не разрывала депозиты.Сейчас когда ей срочно понадобились деньги банк ее деньги не отдает в полном объеме и на них ни каких процентов не идет, то есть использует не законно чужие средства.Если в ближайшее время 100 000 гривень не будет выдана будем обращать в прокуратуру, суд, общественные организации и т.д.
ВіЕйБі Банк (VAB Банк)
Відповідь банку
29 квітня 2014, 9:55
Добрый день. Обратитесь, пожалуйста, в отделение с предоставлением документов о срочной необходимости средств.

Коментарі - 5

+
0
stallker
stallker
29 квітня 2014, 10:10
#
Уже обращались.Отдавали справки. Два заявления без официального ответа. Обещают 100 000 гривень по одному из депозитов, но не говорят когда. Читайте внимательне отзыв все написано.
+
0
иванов иван
иванов иван
29 квітня 2014, 11:33
#
Останнім часом окремі банки необґрунтовано почали відмовляти клієнтам у видачі коштів з їх банківських рахунків (у т.ч. — в іноземній валюті) з посиланням на буцімто заборону НБУ на вчинення таких дій.

Нацбанк у листі від 01.04.2014 р. №19-012/13603 запевнив, що не запроваджував жодних обмежень на отримання клієнтами — фізичними особами коштів із своїх рахунків в національній грошовій одиниці.

Нормативно-правовими актами НБУ були запроваджені тимчасові (до 1 травня 2014 р.) регулятивні норми, що регулюють видачу вкладів з рахунків в інвалюті. Ці норми стосуються виключно випадків:

— дострокового розірвання депозитних угод в інвалюті та дострокового погашення ощадних (депозитних) сертифікатів в інвалюті. В цьому разі банкам надано право повертати клієнтам кошти в національній валюті за курсом купівлі іноземної валюти уповноваженого банку на день проведення операції;

— запиту клієнтів на отримання великих сум готівки в інвалюті. Банки зобов'язані здійснювати видачу (отримання) готівкових коштів в іноземній валюті з поточних та депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати банків у межах до 15000 гривень на добу на одного клієнта в еквіваленті за офіційним курсом Національного банку України.

Натомість банки не мають жодних підстав відмовляти клієнтам у:

— виплаті коштів з їх рахунків в межах зазначених регуляторних норм;

— здійсненні переказу коштів в інвалюті, що належать клієнтам, в повному обсязі відповідно до нормативно-правових актів НБУ з питань валютного регулювання.
+
0
иванов иван
иванов иван
29 квітня 2014, 14:09
#
Единственной причиной, по которой банк может отказать в выдаче депозита, является введение в банк временной администрации и моратория на удовлетворение требований кредиторов. А это значит, что если временная администрация не введена, то надо не просить банк вернуть депозит, а требовать. Ниже Вы можете найти пример заявления о требовании вернуть депозит. Заявление в банк необходимо принести в двух экземплярах: один для банка, второй они обязаны вернуть Вам с отметкой о регистрации.

Если после Вашего требования вернуть депозит банк никак не реагирует, то необходимо обращаться с иском в суд.

Пример заявления:


Управляющему банка
Петрову Петру Петровичу
Иванова Ивана Ивановича
паспорт серия ФФ № 123456

Заявление
Я согласно 2 части 1060 статьи Гражданского кодекса Украины намерен досрочно расторгнуть договор № _______ от «__»_______ г. и получить всю сумму вклада в размере _____________ не позднее «___» ________ 2009 года. В случае невыплаты суммы депозита спор будет решаться в судебном порядке, а Ваши действия будут расцениваться мной, как нарушение ст. 190 УК Украины (Приобретение права на имущество путем злоупотребления доверием).

Число Подпись Иванов И.И.
+
0
иванов иван
иванов иван
29 квітня 2014, 14:09
#
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
Генеральний департамент грошово-кредитної політики

ЛИСТ

01.04.2014 № 19-012/13603

Керівникам банків України
Національного банку України
Асоціації українських банків
Українському кредитно-банківському
союзу
Незалежній асоціації банків України

Інформуємо, що на «Лінію довіри» Національного банку України останнім часом надходять звернення громадян стосовно неналежного виконання банками вимог нормативно-правових актів Національного банку України з питань, які регулюють відносини з приводу депозитних операцій банків.

Зокрема, мають місце випадки необґрунтованої відмови окремих банків видавати клієнтам кошти з банківських рахунків (у т.ч. — в іноземній валюті) з посиланням на буцімто заборону Національного банку України на вчинення таких дій.

З цього приводу вважаємо за доцільне вкотре звернути увагу на те, що Національний банк України не запроваджував жодних обмежень на отримання клієнтами — фізичними особами коштів із своїх рахунків в національній грошовій одиниці.

Що стосується вкладів в іноземній валюті, нормативно-правовими актами Національного банку України були запроваджені тимчасові регулятивні норми, що регулюють видачу вкладів з рахунків в іноземній валюті.

Ці норми стосуються виключно:

випадків дострокового розірвання депозитних угод в іноземній валюті та дострокового погашення ощадних (депозитних) сертифікатів в іноземній валюті — в цьому разі банкам надано право повертати клієнтам кошти в національній валюті за курсом купівлі іноземної валюти уповноваженого банку на день проведення операції;

випадків запиту клієнтів на отримання великих сум готівки в іноземній валюті — банки зобов'язані здійснювати видачу (отримання) готівкових коштів в іноземній валюті з поточних та депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати банків у межах до 15000 гривень на добу на одного клієнта в еквіваленті за офіційним курсом Національного банку України.

Зазначені регуляторні норми запроваджені тимчасово (до 01 травня 2014 року) і мають на меті забезпечити ритмічне задоволення потреб клієнтів в готівковій іноземній валюті в умовах об'єктивних технічних складнощів із підкріпленням кас банків іноземною готівкою в умовах напруженої ситуації в країні.

Натомість банки не мають жодних підстав відмовляти клієнтам у:

виплаті коштів з їх рахунків в межах зазначених регуляторних норм;

здійсненні переказу коштів в іноземній валюті, що належать клієнтам, в повному обсязі відповідно до нормативно-правових актів Національного банку України з питань валютного регулювання.

З метою сприяння банкам у вчасному виконанні ними законних вимог клієнтів в умовах підвищеного попиту населення на готівкові кошти Національний банк України значно розширив інструментарій підтримки ліквідності та збільшив обсяги відповідних операцій.

Національний банк України готовий і надалі підтримувати ліквідність банків в обсягах, необхідних для вчасного виконання їх зобов'язань перед клієнтами.

З урахуванням викладеного, вимагаємо від керівників банків забезпечити неухильне виконання нормативно-правових актів Національного банку України та недопущення порушень законних прав клієнтів банківських установ.

Національний банк України ретельно перевірятиме інформацію, викладену в зверненнях громадян на «Лінію довіри», і у разі підтвердження фактів порушення банками вимог чинного законодавства до них будуть застосовані відповідні заходи впливу.

Голова

С.І. Кубів
+
0
иванов иван
иванов иван
29 квітня 2014, 14:10
#
minfin.com.ua/blogs/kravets/49423/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися