Мінфін - Курси валют України

Встановити

Відкритий лист до голови Нацбанку стосовно сітуації у ВАБ банку

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
vladnews 8 квітня 2014, 13:26
копія
Голові Національно банку Україні Кубіву С.І.
01601, м. Київ, вул. Інститутська, 11-б

Міністру Фінансів України, Шлапаку О.В.
01008, м. Київ вул. М. Грушевського, 12/2
Бережний В.П.

Це звернення обумовлено масовими грубими порушеннями ВАБ банком прав клієнтів вказаного банку, в частині доступу до грошових коштів на поточних рахунках.
Так ВАБ банк не виконує доручень клієнтів щодо здійснення платежів на рахунки в інші банківські установи, а зняття коштів з поточних рахунків обмежено сумою 1000 грн. в день, незалежно від того, проводяться операції в касі банку чи через АТМ.
Мій випадок є лише одним з прикладів масових порушень, які мають місце з боку ВАБ банку – я маю договір про відкриття банківського рахунку та обслуговування платіжної картки фізичної особи №040000306157 від 6 березня 2013. На мою вимогу від 31.03.2014 року видати мені з мого поточного рахунку необхідні мені кошти в розмірі 40 тис грн., на лікування моєї родини, мені було відмовлено у зв’язку з встановленням лімітів на видачу готівки у касах ВАБ банку у розмірі 1000 грн. на добу.
Оскільки ВАБ банк за численними публікаціями в пресі (наприклад: narodna.pravda.com.ua/economics/52c6825f6570e/), помічений у спекуляціях на валютному рикну, у клієнтів викликає обурення той факт, що іх гроші (НЕ ДЕПОЗИТИ) використовуються у оборудках банку, тоді як люди не мають змоги отримати свої гроші.
Є неприйнятним невтручання регулятора у таку ситуацію. Хочу повідомити про те, що рівень самоорганізації клієнтів ВАБ банку дуже високий. Люди, об’єднані спільною проблемою знаходяться на межі. Здається що керівництво ВАБ банку хоче повторити сумнівний подвиг Януковича – скоро терпець урветься та очільники банку отримають власний ВАБанкіський майдан з усіма його атрибутами.
Зважаючи на викладене, прошу:
1. Негайно втрутитись у ситуацію та розблокувати виплати по поточним рахункам клієнтів ВАБ банку.
2. Належним чином провести перевірку діяльності ВАБ банку на предмет спекуляцій на валютному ринку.
3. Перевірити чи відповідає топ-менеджмент банку вимогам благонадійності, та у випадку необхідності розглянути можливість введення тимчасової адміністрації у ВАБ банку.
4. Забезпечити клієнтів ВАБ банку своєчасною, повною та достовірною інформацією про фінансовий стан банку, результати перевірки його діяльності та вжиті регулятором заходи для відновлення його нормальної роботи.
5. Надати інформації, що приймають державні регулятори стосовно відновлення роботи ВАБ банку та вільного використання громадянам своїх коштів.
ВіЕйБі Банк (VAB Банк)
Відповідь банку
8 квітня 2014, 18:37
Шановний vladnews! У своєму відгуку ви посилаєтесь на статтю, яка містить недостовірні наклепницькі дані. Якщо ви будете її поширювати, ми змушені будемо подати на вас також до суду за поширення неправдивої інформації про банк, яка плямує нашу репутацію.
Стосовно вашого питання отримання коштів, ми хотіли уточнити: ви отримуєте гроші в межах установлених банком лімітів? Ми зрозуміли, що ви хочете повністю отримати всю сумму вашого депозиту? Чи це так?

Коментарі - 7

+
0
serjantik
serjantik
8 квітня 2014, 13:34
#
+1
+
0
pupkin111
pupkin111
8 квітня 2014, 13:48
#
Да да, пишите больше красивых и умных писем в НБУ, тогда господин сержантик который +1 точно много своих денег получит… он же ФОП, ему сразу все и отдадут… а Нам (вкладчики) тоже все и СРАЗУ, МГНОВЕННО, В ОДНОЧАСЬЕ!!! отдадут в полном объеме

а вот реальность = введут ВА и господин сержантик получит 0.00000000 грн как ФОП, а мы с вами — вкладчики, после нервных месяцев (!) ожиданий по 200 тыс от ФГВ
+
+2
serjantik
serjantik
8 квітня 2014, 13:51
#
Получу или не получу, скажет суд, там будет видно, но я буду писать теперь везде, что этот банк полное Г… и чтобы люди не доверяли этому банку
+
0
pupkin111
pupkin111
8 квітня 2014, 13:56
#
Вы же взрослый человек, ничего вы как фоп при ликвидации банка не получите… у нас свободная страна — пишите, что хотите и сколько хотите… если у Вас инстинкт самосохранинния отключен — вам не поможешь уже…
+
+1
serjantik
serjantik
8 квітня 2014, 14:21
#
А кто сказал, что будет ликвидация банка, и кто сказал, что я ЗА? Я за то, чтобы НБУ обратило внимание на этот банк
+
0
vladnews
vladnews
8 квітня 2014, 19:00
#
Уважаемый ВАБ банк, внимательней читайте отзывы! В письме чет-ко указано, что у меня открыт текущий счет, а не депозит!
Відповідно до положення ст. 1074 Цивільного кодексу України обмеження прав Клієнта щодо розпоряджання грошовими коштами, що знаходяться на його рахунку, не допускається, крім випадків обмеження права розпоряджання рахунком за рішенням суду або в інших випадках, встановлених законом, а також у разі зупинення фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму, передбачених законом.

Поэтому ваши ограничения это прямое нарушение моих прав!
+
0
2077
2077
9 квітня 2014, 23:17
#
+++5
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Банки України 🏦 / ВіЕйБі Банк (VAB Банк) 💰 / Відгуки про ВіЕйБі Банку 📝 / Відкритий лист до голови Нацбанку стосовно сітуації у ВАБ банку