Мінфін - Курси валют України

Встановити

Поступили по-свински с постоянным клиентом

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
GoodbyeVAB 14 лютого 2013, 14:11
При закрытии долларового депозита на немалую сумму, пролежавшего в данном банке 3 года, всунули купюру 85 года. Деньги не пересматривал, даже не пересчитывал. Ведь не на базаре дают, а в солидном банке. Дома обнаружил и понес обратно поменять на гривну. А не тут то было, вот говорят видите наша машинка ее обратно выплевывает. Получасовая перепалка с сотрудниками ничего не дала. Сам говорят виноват — считайте деньги не отходя от кассы. Позвонил на горячую линию банка. Там внимательно выслушали и в итоге посоветовали обратиться с официальным письмом к руководству… В итоге просто сдал ее в другом банке без всяких разговоров. Скоро заканчивается еще один депозит. Как вы думаете, буду ли я его пролонгировать?

Коментарі - 3

+
0
santorino
santorino
14 лютого 2013, 17:05
#
А как эту купюру при возврате депо машинка не выплюнула?
+
0
GoodbyeVAB
GoodbyeVAB
15 лютого 2013, 8:06
#
А при возврате депо эту купюру на машинке при мне никто и не собирался проверять. Деньги были заранее отсчитаны и упакованы в пачки. Купюра была в идеальном состоянии, просто старого образца без полосы. Я долго просил объяснить по какой именно причине ее не хотят брать. Так и не назвали, не проходит через машину и точка.
Смотрите ниже документ НБУ. Купюра соответствовала всем требованиям.

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 19.02.2004 р. N 13-135/830-1443

Територіальним управлінням Національного банку України, ОПЕРУ НБУ, банкам України та їх філіям, Асоціації українських банків

Щодо визначення ознак платіжності грошових знаків іноземних держав

У зв'язку з численними скаргами громадян про відмову касирами пунктів обміну валюти уповноважених банків та їх агентів в купівлі банкнот іноземних держав з незначними пошкодженнями Національний банк України наголошує на такому.

Не можуть служити підставою для відмови при здійсненні валютно-обмінних операцій банкноти іноземної валюти, якщо вони відповідають установленим банком-емітентом зразкам (на яких збереглися ознаки справжності: найменування банку-емітента, номер та серія, номінал цифрами та літерами, основні зображення лицьової та зворотної сторін, елементи захисту — водяний знак, магнітні мітки, захисні стрічка та волокна, мікро- та макротексти, голограма тощо), включаючи банкноти з незначними ознаками зношення, а саме:

— з потертостями;

— з невеликими масляними та іншими плямами, написами, відбитками штампів (крім штампів, які свідчать про те, що банкнота являється неплатіжною), які перекривають одну з ознак справжності не більше ніж на 20 %;

— із надривами і надрізами, у тому числі склеєними, завдовжки до 15 мм;

— з проколами та отворами діаметром до 0,5 мм.

Банкам забороняється при здійсненні валютно-обмінних операцій встановлювати обмеження щодо року емісії та номіналу грошових знаків іноземних держав. Головним критерієм при купівлі банкнот є їх справжність, для визначення якої використовуються довідники та спеціальні технічні засоби, рекомендований перелік яких наведений в додатку 1 до Інструкції* про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України.
+
0
santorino
santorino
15 лютого 2013, 13:26
#
Очень странно, какую бы я сумму не забирала при мне всегда пересчитывали деньги на машинке, это ж регламент…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися