Мінфін - Курси валют України

Встановити

Холдингова компанія Альфа-Груп стала власником ПАТ «Укрсоцбанк»

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
raskrivywka 11 січня 2016, 22:19
ABH Holdings купив Укрсоцбанк у UniCredit за 9,9% своїх акцій

Холдингова компанія Альфа-Груп ABH Holdings SA (ABHH), яка опосередковано володіє 100% акцій Альфа-Банку (Київ), підписала угоду з UniCredit Group (UCG) про передачу 100% акцій ПАТ «Укрсоцбанк» в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%.

«Сторони погодилися про механізм Put/Сall Option щодо частки UCG в ABHH по закінченню п'ятої річниці після закриття угоди», − йдеться в повідомленні Альфа-Банку в понеділок ввечері.

Згідно з ним, структура угоди припускає, що UCG передасть свій пакет акцій в Укрсоцбанку компанії ABHH, приватній холдинговій компанії з інвестиціями в кількох банківських бізнесах у СНД, в обмін на випущені акції, які відповідають частці володіння у ABHH рівній 9,9%, після закриття угоди. Угода передбачає певні права, що захищають інтереси обох сторін, що включають можливість для UCG призначити одного представника в раду директорів ABHH і право ініціації публічного розміщення (IPO) ABHH.

«Ця угода є одночасно тактичною і стратегічною… Вона дозволить ABHH створити провідного гравця в роздрібному та корпоративному банкінгу, що має потужну платформу для росту і розвитку», − наводиться в повідомленні коментар глави ABHH Петра Авена.

Сторони уточнюють, що подальшим кроком в угоді буде отримання необхідних юридичних узгоджень, а її закриття очікується в 2016 році.

UniCredit Group уточнює, що підписання угоди, як очікується, призведе до надзвичайних витрат в EUR 200 млн у звіті про прибуток і збитки групи за четвертий квартал 2015 року. Після закінчення операції кумулятивні негативні курсові ефекти оцінюються в EUR 652 млн, однак це не вплине на регулятивний капітал UCG. Більше того, пов'язане з угодою скорочення ризикових активів робить її нейтральною з точки зору впливу на капітал першого рівня UCG, наголошується в повідомленні італійської групи на її сайті.

Коментарі - 6

+
0
raskrivywka
raskrivywka
11 січня 2016, 22:20
#
За даними Нацбанку України, UniCredit Bank Austria AG на 12 листопада сукупно володів 99,8147% акцій банку, тоді як наступні 20 акціонерів з частками від 0,0046% до 0,0006% були фізичними особами.
Альфа-Банк (до січня 2001 року − Київський інвестиційний банк) засновано в 1993 році. Його чистий збиток за 9 місяців 2015 року склав 0,92 млрд грн переважно через донарахування резервів (2,78 млрд грн). Статутний капітал банку на початок жовтня – 4,64 млрд грн, власний – 1,96 млрд грн. На початку грудня 2015 року банк повідомив про збільшення статутного капіталу на 3,135 млрд грн − до 7,4 млрд грн.
Нагадаємо, в серпні люксембурзька Альфа-Груп ABH Holdings SA почала переговори з UniCredit Group про покупку Укрсоцбанку.
За матерiалами: Интерфакс-Украина
+
0
Михаил Мельник
Михаил Мельник
13 січня 2016, 0:53
#
Будет произведен ребрендинг банка? Что в это время будет происходить с открытыми депозитами?
+
0
UniCreditBank
UniCreditBank
22 січня 2016, 11:58
#
Добрый день. До закрытия сделки (через несколько месяцев) все условия обслуживания остаются неизменными. О каких-либо изменениях мы обязательно сообщим клиентам
+
0
raskrivywka
raskrivywka
13 січня 2016, 13:32
#
Естественно, разные финучреждения ведь. Действующие ДП будут работать думаю по тем же условиям, но скорее всего нужно будет обратиться в отделение для переподписания доп. соглашения в ДП, хотя не факт. Думаю сейчас и сотрудники еще не особо понимают и знают как и что будет происходить, нужно время как ни как.
+
+13
73788982
73788982
17 січня 2016, 21:55
#
Когда меняли название с «Укрсоцбанк» на «Уникредитбанк» (тогда группа уникредит выкупила укрсоцбанк), ничего не изменяли, думаю, сейчас также будет, пока из отделения никто не звонил.
+
0
UniCreditBank
UniCreditBank
22 січня 2016, 11:59
#
Пока все остается без изменений
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Банки України 🏦 / Укрсоцбанк 💰 / Відгуки про Укрсоцбанку 📝 / Холдингова компанія Альфа-Груп стала власником ПАТ «Укрсоцбанк»