Мінфін - Курси валют України

Встановити

Коли Укрсоцбанк (ТМ UniCredit Bank) припинити знущатися над своїми клієнтами?

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
SvobodaU 8 вересня 2014, 15:49
Читаючи відзиви клієнтів банку Укрсоцбанк — UniCredit Bank-, можу підтвердити, що цей банк продовжує цинічно доводити до зубожіння наші багатостраждальні сім’ї в ці надзвичайно трагічні для України часи. Провівши косметичні зміни шляхом реорганізації та звільнення одіозних посадовців: Тимонькіна Б.В. та Бережного О.М., банк Укрсоцбанк продовжує неправомірно наживатися на наших людях, які часто не можуть протистояти підкріпленій впливовими зв’язками та грошима системі банківського свавілля. Та протистояти треба, навіть, якщо страшно! Інакше в нашій державі і до цього часу буде відбуватися те саме, що і в країні брехунів, описаній письменником Д.Родарі ¬¬– поважним співвітчизником нинішнього неповажного керівництва Укрсоцбанк. Вимушений писати менше, ніж знаю, поважаючи цей сайт, адже мої відзиви з невідомих причин часто видаляються, а також відбувається дещо незрозуміле в роботі моєї поштової скриньки. Шкода тих, хто сподівається продовжувати відносини з Укрсоцбанком. Для Вас повідомлю офіційну інформацію, яка повинна Вас не розчарувати, а надихнути на пошук правди та встановлення дійсного партнерства з цим банком.
Спочатку про «веселий», але дуже офіційний документ. Клієнти Укрсоцбанку, на жаль, мало пишуть про жах свого співробітництва з цим банком, тож Укрсоцбанк сам пише про себе: «Звіт про виконання принципів Глобального Договору ООН ПАТ «Укрсоцбанк», UniCredit Bank™:

До своїх клієнтів Банк застосовує не дискримінаційний підхід («банк із повагою
ставиться до всіх без винятку клієнтів та ділових партнерів і не застосовує до них будь-
яких дискримінаційних вимог»), забезпечує конфіденційність, відкритість, оперативність,
виявляючи максимум уваги до розгляду зауважень, скарг, пропозицій або претензій клієнтів.
У роботі з органами контролю Банк демонструє законність, відповідальність, високі етичні
норми роботи, готовність співпрацювати в межах чинного законодавства, у тому числі
перешкоджати всіма доступними засобами, щоб боротися з відмиванням грошей.
Зі своїми партнерами Банк не застосовує недобросовісних дій, враховує ділову репутацію
й бере участь в операціях лише з тими клієнтами, щодо яких немає сумніву відносно їх ділової
репутації.
У роботі зі своїми конкурентами Банк провадить чесну й здорову конкуренцію, а також
забезпечує конфіденційність інформації своїх клієнтів у роботі з конкурентами та самих
конкурентів.»
Тож вимагайте, щоб ваші звернення були розглянуті з максимум уваги і т.д., а не так як багато звернень на цьому сайті, які до цього часу залишені Укрсоцбанк без відповіді або отримали формальну відповідь.
В цьому документі і Борис Тимонькін, як Голова Правління ПАТ «Укрсоцбанк», UniCredit Bank™, намагався виставити себе благодійником і меценатом, відзначивши:
«Я, як громадянин України, не можу залишатися байдужим до проблем, з якими у наш час
доводиться стикатися незабезпеченим, вразливим та навіть, подекуди, покинутим
верствам населення. Мені приємно, що благодійний Фонд нашої материнської
компанії UniCredit, обрав саме Україну для реалізації проектів по зміцненню, розвитку
місцевих громад, а також допомоги літнім людям та молоді, яка від народження
знаходиться у групі соціального ризику».
Щодо клієнтів Укрсоцбанку, зокрема, осіб, які мають в банку депозит, Тимонькін цинічно та образливо для таких клієнтів заявив інше: «Очевидно, что если в банке нет денег, то, очевидно он их выплатить не может. Кажется, мы все должны понимать, что когда вы несете деньги в какой-то банк – это, все-таки, ваш личный риск и у вас есть выбор. Государство, на мой взгляд, не обязано закрывать все эти проблемы. Это ваш выбор, если вы их потеряли, то думайте, почему вы их туда несли. Потому что там была большая процентная ставка, более навязчивая реклама?» (http://www.forum.lawportal.com.ua/viewtopic.php?f=35&t=280)

Укрсоцбанк намагається запевнити, що Тимонькін – це історія і він давно звільнений зі всіх керівних посад Укрсоцбанку. По-перше, перебуваючий в розшуку Тимонькін, звільнений з керівних посад Укрсоцбанку не давно і напевно лише номінально. В мережі Інтернет є офіційний звіт про діяльність Укрсоцбанку, який банк зобов’язаний оприлюднювати. Його копія є на сайті escrin.nssmc.gov.ua/rpt1712_sect0.aspx. Зі звіту вбачається: «ПАТ «УКРСОЦБАНК» (надалi — Банк) повiдомляє про припинення з 06 червня 2014 року повноважень Заступником Голови Спостережної Ради Банку Тимонькiним Борисом Владиславовичем (згода на розкриття паспортних даних не надана). Пiдставою є заява Тимонькiна Бориса Владиславовича про припинення з 06 червня 2014 року повноважень Заступника Голови Спостережної Ради Банку за станом здоров’я та на пiдставi п.13.12. Статуту Банку. Заява отримана Банком 05 червня 2014 року електронною поштою.
Тимонькiн Борис Владиславович володiє часткою в статутному капiталi в розмiрi 0,0034%.»
Тобто звільнений Тимонькін з керівної посади лише 06 червня 2014. Може Укрсоцбанк поправить мене або власний звіт? Може Укрсоцбанк надішле Тимонькіну звернення клієнтів Укрсоцбанку, які не можуть його знайти?
Тепер інформація для страждальців, які платять валютні кредити відповідно до галопуючого курсу валют.
З залишених на цьому поважному сайті відзивів деяких валютних позичальників вбачається, що такі позичальники відчувають себе жертвами, внаслідок чого співчувають не собі, а банку, зазначаючи, як нелегко Укрсоцбанку працюється в нашій країні, як важко спрогнозувати курс. А може це сам банк пише від імені позичальників?
Та з вищевказаного офіційного звіту Укрсоцбанку виходить інше. Банк чудово знав про ризики підвищення курсу ще в умовах активного вивозу сім’єю Януковича коштів з країни (цей період у звіті Укрсоцбанк іменується як «стабільний», майже «золотий» вік»), але Укрсоцбанк нічого не робив для спасіння своїх нещасних валютних позичальників. Цитата зі звіту: «У 2 кварталі 2013 року економічна ситуація в Україні залишалася відносно стабільною. Ділова активність суттєво не змінилася, що забезпечило відносно помірний, але стабільний попит на послуги Банку як серед населення, так і серед юридичних осіб. В той же час залишаються значні ризики зростання рівня інфляції та різкої девальвації національної валюти.... У 4 кварталi, традицiйно для кiнця року, банки почали поступово пiдвищувати рiвень ставок по депозитам населення та клiєнтiв ММБ у всiх валютах. Однак, обсяг приросту був найменшим, порiвняно з попереднiми кварталами 2013 року. Це пояснюється загостренням полiтичної ситуацiї в країнi пiсля не пiдписання угоди про асоцiацiю з ЄС. Це рiшення призвело до масової акцiї протесту у Києвi та iнших мiстах. Пiсля силового розгону демонстрантiв протест набув антипрезидентського та антиурядового характеру. Обсяг ринку кредитiв фiзичним особам практично не змiнився.»
Серед основних проблем, якi впливають на дiяльнiсть Укрсоцбанку, банк цинічно та образливо відмітив у звіті неврегульованiсть питання захисту прав кредиторiв в Українi, а також вiдсутнiсть культури обслуговування боргiв в українському суспiльствi. Тобто зубожілі позичальники, які згідно умов Укрсоцбанку платять кредити за завищеним курсом, за підвищеною без їх згоди процентною ставкою та в умовах сплати комісії за дострокове погашення кредиту, не мають культури обслуговування кредитів?
Напевно таку культуру має діючий Голова правління Укрсоцбанку пан Граціано Камеллі, який відмовився для звіту надати свої паспортні данні. Це виглядає дивно з огляду на інформацію на сайті forumodua.com/archive/index.php?t-1697413-p-3.html. Інформація вражаюча. Я не можу поручитися за її достовірність, але очікую коментар Укрсоцбанку з її приводу в частині того, що написано стосовно сімейності бізнесу UniCredit Bank.
Або таку культуру обслуговування кредитів мають впливові бізнесмени, які не сплатили банку. Згідно звіту Укрсоцбанку – 19,3 млн.грн. втрачена можливiсть вiдшкодування боргу внаслiдок: розiрвання договору кредиту за рiшенням суду ( 21 кредит на 6,2 млн.грн.), пропущення процесуального термiну подачi виконавчого документу до суду (20 кредитiв з сумою заборгованостi 13,1 млн.грн.). Чомусь Укрсоцбанк оперативно кривдить позичальників фізичних осіб, але виявив забудькуватість по 20 кредитам на загальну суму 13,1 млн.грн. Чому так відбулося, шановний Укрсоцбанку?
Зі звіту також вбачається, що Укрсоцбанк запровадив акцiйну програму «Щедра осiнь» для кредитiв на придбання нерухомостi за зниженими ставками. Я знаю десять клієнтів Укрсоцбанку, які платять іпотечний кредит за підвищеною Укрсоцбанком в односторонньому порядку процентною ставкою. Чому такі позичальники і їх діти зустрічають осінь зубожілі, без коштів на вирішення проблем обігріву свого житла? Чому осінь не щедра до таких позичальників Укрсоцбанку?
Проте Укрсоцбанк в умовах зубожіння своїх клієнтів отримав надприбутки за перший квартал 2014 у сумі 23,23 млн.грн. (http://ibra.com.ua/analitika-i-kommentarii-saita-v-smi/106263-urksotsbank-received-for-the-first-quarter-2014-profit-of-2323-million-hryvnia). Не зрозуміло: то Укрсоцбанк скаржиться як нелегко йому працюється з «некультурними» позичальниками, як банк отримує збитки, то демонструє прибутки?

Наразі Укрсоцбанк продовжує знущатися над своїми клієнтами, напевно заручившись підтримкою влади. Присутня інформація про входження у квітні 2014 року управлінця Укрсоцбанку Рашкована Владислава Леонідовича до правління Національного банку України, як директора департамента стратегії і реформування банківської системи НБУ. До цього Рашкован В.Л. обіймав посаду фінансового директора та члена правління UniCredit Bank. До речі, запросив Рашкована В.Л. на посаду в НБУ його колишній голова Степан Кубів, чия репутація наразі потребує вибілювання. Про таке особисте запрошення по телефону зазначив сам Рашкован В.Л. (див. investgazeta.net/finansy/glavnoe-verit.-pervoe-intervju-novogo-reformatora-nacbanka-165130/) Часто в Укрсоцбанку заявляють, що Рашкован В.Л. працює в Укрсоцбанк донині. Це правда або вигадки співробітників Укрсоцбанк з метою тиску на клієнтів?
Прошу не видаляти цей мій відзив. Я нікого не намагався образити. Я тільки бажаю, щоб Укрсоцбанк припинив знущатися над своїми клієнтами.
Укрсоцбанк
Відповідь банку
10 вересня 2014, 10:50
Доброго дня!
Звертаємо Вашу увагу, що UniCredit Bank працює виключно в рамках законодавства України та вимог Національного БанкуУкраїни.
Переконливо просимо покладатися тільки на офіційні джерела інформації та не поширювати посилання на статті з безпідставними звинуваченнями.
Банк не коментуватиме замовлені пости. Якщо звернення не замовне, і у Вас є конкретні питання до роботи UniCredit Bank — будь ласка, звертайтеся.

Коментарі - 1

+
0
dpers
dpers
19 вересня 2014, 20:45
#
Этот банк никогда не перестанет этого делать. По честному бабло трудно зарабатывать, а если обманывать можно заработать гораздо больше.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Банки України 🏦 / Укрсоцбанк 💰 / Відгуки про Укрсоцбанку 📝 / Коли Укрсоцбанк (ТМ UniCredit Bank) припинити знущатися над своїми клієнтами?