Блокування пенсії: збій у додатку, неможливо пройти ідентифікацію з паспортом-книжечкою.
| PLN | 11.6 | 11.9 |
Я є клієнтом банку ПУМБ і отримую пенсію на картку банку — це моє єдине джерело існування.
Банк заблокував мої картки через необхідність проходження обов’язкової ідентифікації. Під час спроби пройти її в мобільному додатку стався технічний збій, після чого доступ до додатка повністю заблокувався. Наразі система вимагає авторизацію через застосунок «Дія» та наявність біометричного закордонного паспорта, якого в мене немає і ніколи не було.
У мене на руках є чинний паспорт громадянина України старого зразка (паперова книжечка) та ІПН, за якими свого часу і відкривався пенсійний рахунок.
Фізично з’явитися до відділення я не можу через бойові дії та неможливість виїхати. Проте, згідно з нормативами НБУ, банки мають можливість проводити дистанційну ідентифікацію за допомогою відеоверифікації для власників паперових паспортів.
Прошу надати мені можливість пройти ідентифікацію дистанційно (шляхом відеодзвінка співробітника банку) та відновити доступ до пенсійних коштів. Усі необхідні персональні дані готовий надати представнику банку в особистих повідомленнях.