Мав неприємний досвід взаємодії з ПУМБ, який ставить під великий сумнів рівень сервісу та внутрішнього контролю банку.
На даний момент у банку спостерігається технічний збій щодо відображення оплат по кредитних продуктах ФОП. Менеджером банку було підтверджено, що заборгованість, яка відображається в застосунку, є некоректною та фактично відсутня.
Попри це, 09.06 приблизно о 09:30 ранку мені почали надходити дзвінки від співробітників банку з вимогою терміново погасити нібито «прострочену заборгованість». Особливо обурює поведінка працівника з номера 093−895−4004 — спілкування було хамовитим, грубим, непрофесійним та з елементами психологічного тиску. Співробітник дозволяв собі некоректний тон та фактично вимагав оплатити неіснуючий борг, не володіючи достовірною інформацією щодо ситуації.
Лише наприкінці розмови працівник визнав, що проблема виникла через помилку банку. При цьому жодних вибачень за безпідставні претензії, тиск та зіпсований емоційний стан я не отримав — розмову просто завершили, кинувши слухавку.
Окремо хочу зазначити, що мною вже було залишено три офіційні скарги, однак станом на зараз реакція банку фактично відсутня. Така бездіяльність лише погіршує ситуацію.
Вважаю неприпустимим:
здійснювати психологічний тиск на клієнтів через внутрішні технічні помилки банку;
вимагати оплату неіснуючої заборгованості;
допускати настільки низький рівень комунікації зі сторони працівників фінансової установи;
ігнорувати офіційні звернення клієнта.
Прошу керівництво банку:
провести службову перевірку щодо дій працівника з номера 093−895−4004;
надати офіційну письмову відповідь щодо ситуації;
провести додаткове навчання персоналу з етики спілкування та роботи з клієнтами;
надати оцінку діям співробітника, які можуть мати ознаки неправомірного психологічного тиску та введення клієнта в оману щодо фінансових зобов’язань.
Також звертаю увагу, що відповідно до законодавства України споживач фінансових послуг має право на належне обслуговування, достовірну інформацію та захист від неправомірних дій з боку фінансової установи. У випадку подальшого ігнорування ситуації залишаю за собою право звернення до Національний банк України та інших компетентних органів для надання правової оцінки діям банку та його співробітників.
На жаль, після даної ситуації не можу рекомендувати ПУМБ як банк із якісним та лояльним сервісом.
ПУМБ
Вітаємо!
Прикро, що у Вас склалося негативне враження про нас. Ми проведемо детальну перевірку та обов'язково надамо зворотний зв'язок

Sehii
Sehii
9 червня 2026, 15:59
Попри отриманий телефонний дзвінок та усні вибачення від представників банку, станом на зараз ситуація не врегульована повністю, оскільки некоректна інформація щодо заборгованості продовжує частково відображатися в банківських сервісах.
Хочу окремо наголосити, що внаслідок неправомірних дій та неналежної комунікації зі сторони працівників банку я зазнав значного емоційного стресу, психологічного тиску та погіршення самопочуття. Через створену ситуацію був змушений придбати лікарські засоби, що підтверджується наявними чеками.
Вважаю, що банк повинен не лише усунути технічну помилку, а й надати належну оцінку наслідкам, які виникли для клієнта внаслідок власних помилкових дій та некоректної роботи співробітників.
У зв’язку з цим прошу:
остаточно усунути технічну помилку та привести інформацію щодо моїх фінансових зобов’язань у коректний стан;
надати офіційне письмове підтвердження відсутності простроченої заборгованості;
розглянути питання щодо компенсації завданої моральної шкоди та понесених витрат;
надати письмову відповідь за результатами розгляду звернення.
natashaGra
natashaGra
11 червня 2026, 12:23
С компенсацией любых неудобств у этого банка туго даже очень. Обслуживание, приложение ухудшаются.а здесь вам напишут копипаст и пожелают хорошего дня. И сделают приписку о том , что у них все по закону

Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝 / Безпідставні вимоги оплатити неіснуючий борг та хамське ставлення співробітника банку