Хочеш фінансовий зашморг на шиї - обирай ПУМБ

1 червня. Перший день літа. Думаю, оформлю собі кредитні канікули по кредитці, щоб три літні місяці платити менше. Оформив, але отримав лише заблоковану кредитку замість канікул. Перший місяць, виявляється, канікули для мене не діють і в червні я маю заплатити ще повний обов’язковий платіж за травень, а канікули колись там в липні вже будуть, а кредитка повторюсь — заблокована вже сьогодні.
Консультант сказала: банк не перераховує вже нараховане. Чому тоді наприклад Райффайзен перераховує усе в момент звернення за канікулами, а ви ні?

ПУМБе — кредитні канікули люди оформлюють, коли хочуть зменшити боргове навантаження одразу і вже, коли нема грошей вже, а не в «наступному розрахунковому періоді, колись десь там»

Кредитка «все можу «гарно запакована, описані її переваги перед іншими банками, але після пільгового періоду — по ній відсотки, які нараховуються хаотично і становлять такі суми, що можна в боргову яму потрапити.
Я розумію, що це бізнес, але навіщо робити настільки непрозорі речі і ефекти пасток?
І чому немає альтернатив, окрім цих «кредитних канікул», які не є канікулами по суті. Наприклад рефінансування карти в строковий кредит, як мають інші банки?

Я поважав Банк ПУМБ, як відносно нормальний, наївно вірив у його відкритість і порядність. Але сьогодні не рекомендую відкривати їх кредитку і все пов’язане з кредитами — кредитка є маркетинговою пасткою високого рівня. Потрапивши в цю пастку ви отримаєте вимоги віддавати суми обов’язково платежу розміром у разів 4 більше очікуваного, може іноді й більше за власну зарплату, та при цьому помітите, що ви винні їм все більше та більше кожного місяця, навіть, якщо платите.
Вони запропонують «кредитні канікули», але то не з першого дня, а колись там, коли в них «розрахунковий період», а до того розрахункового періоду — бери гроші де хочеш, їх не гребе. Канікули також дивним чином матимуть дивно високі платежі і після них, ясно ж, борг так само буде ще більший.
Допомогти, наприклад рефінансувати — цього вони робити не будуть.

Я думав ПУМБ це серйозний банк — партнер, на кшталт Райффайзен чи Креді Аґріколь, де все чітко, які чесно і прозоро ведуть свій бізнес і говорять з клієнтом на рівних.

Виявилось, що це банк, який не сприймає клієнта партнером, він типова чергова кантора, що «красивими» та непрозорими схемами доїть клієнта на гроші. І радше у суд піде, ніж змінить умови кредиту, щоб людина змогла його виплатити нормально, але повільніше.
І це у час війни, коли люди втрачають майно, кошти, здоров’я і життя пачками щоденно, хотя це вже мейнстрім це казати, вам байдуже на то.
Щиро сподіваюся, якнайшвидше закрити усі зобов’язання, закрити рахунки і не наближатись більше ніколи в житті. Краще платити кредит іншому банку, але нормально — ніж оцей дитячий садок.
ПУМБ
Вітаємо! Нам дуже шкода, що у Вас виникло негативне враження про наш банк, але умови програми «Кредитні канікули» знаходяться у відкритому доступі для попереднього ознайомлення, у застосунку та на сайті нашого банку: https://www.pumb.ua/credit-holidays
Також під час підключення послуги, Ви можете попередньо ознайомитись зі всіма умовами, до їх активації.
Кредитні канікули будуть активовані з найближчої дати білінгу.

Кредитні канікули, по кредитці оформлюються на 3 місяці, вони не звільняють повністю від сплати кредиту. При оформленні платіж складається нарахованими зі зменшеної (з 3% до 0.5%) суми за тілом кредиту та всіх нарахованих відсотків та комісії у разі їх наявності.
Кредитні канікули та рефінансування — це різні речі. Тому Ви могли розглянути для себе також рефінансування, що значною мірою полегшує погашення.

Northern Fox
Northern Fox
2 червня 2026, 15:24
Ситуацію детально написав в особисті. Чекаю вашого фідбеку, ПУМБе
PUMB
PUMB
2 червня 2026, 18:32
Відповіли вам.

Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝 / Хочеш фінансовий зашморг на шиї - обирай ПУМБ