Системний саботаж ПУМБ: ігнорування офіційних листів та шахрайство в додатку.

Маю офіційну відповідь банку (лист № KHO-56.3.2/50311 від 24.02.2026), де гарантовано відсутність штрафів та надання рефінансування. Проте в додатку банк нараховує штрафні 10% (828.17 грн) та блокує кнопку рефінансування, вимагаючи незаконні «гарантійні платежі».
​Оператори (Наталія, Денис, Андрій) надають недостовірну інформацію, хамлять і закривають чати. Попри офіційне повідомлення про моє перебування в Німеччині, банк продовжує розголошувати мою таємницю третім особам в Україні.
​Подано офіційну скаргу в НБУ (провадження № С-259899/1/7565). Також готую заяву до поліції за ст. 182, 189 та 190 КК України. Вимагаю негайно привести баланс у додатку у відповідність до вашого ж листа № 50311
ПУМБ
Вітаємо! Шкода, що маєте дане враження. Ми бажаємо детально перевірити ситуацію, тому просимо вказати особисті дані в приватні повідомлення.
Полезный комментарий
PUMB 26 березня 2026, 20:11
Вітаємо! З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію щодо врегулювання ситуації ми надіслали на Вашу ел.адресу, що прив’язана до рахунку. Своєю чергою підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства під час надання банківських послуг.

10 березня 2026, 6:32
Про яке розголошення інформації третім особам мова і яким боком тут перебування автора в Німеччині? Хіба місце перебування якось впливає на право банка щось розголошувати?
10 березня 2026, 6:39
Перелік статей КК навіює сумніви у адекватності автора. У банка є встановлення законом право і навіть обовʼязок збирати інформацію про свого клієнта, а клієнт зі свого боку при підписанні договору додатково підтверджує що надає дозвіл банку збирати інформацію. Тому стаття 182 це просто маячня. Далі аналізувати сенсу не бачу.
10 березня 2026, 11:11
Для тих, хто не розуміє і коментує без знання матчастини: Про розголошення і статтю 182 КК: Банк телефонує та надсилає листи моїм родичам, які НЕ є сторонами договору і НЕ надавали згоди на обробку своїх даних у межах мого кредиту. Це пряме порушення Закону № 1349-IX. Згідно з ним, банк взагалі не має права взаємодіяти з третіми особами, якщо вони не є поручителями. Це не «маячня», це грубе порушення банківської таємниці та приватності людей, які банку нічого не винні. Про Німеччину: Я офіційно повідомив банк про зміну місця проживання та надав контактні дані в ЄС. Банк продовжує спамити на адресу реєстрації в Україні, знаючи, що мене там немає. Це робиться свідомо, щоб чинити психологічний тиск на сім'ю. Це і є склад злочину. Про «адекватність» і шахрайство: У мене на руках офіційний лист від банку № 50311, де мені гарантували відсутність штрафів. Подивіться на мої скріншоти: банк нараховує 10% штрафу поверх цього листа. Це — введення в оману та вимагання грошей, які за власним же документом банку не мають нараховуватися. Про підтримку: Андрій, Наталія та інші оператори ПУМБу поводяться як колектори з підворіття, ставлять ультимативні терміни та ігнорують документи власного ж банку. Якщо для вас хамство банку та терор родичів — це норма, то у нас різні уявлення про право. НБУ вже розглядає провадження № С-259899/1/7565. Всі скріншоти хамства Андрія та незаконних нарахувань уже там
10 березня 2026, 17:41
Де інформація про листи родичам у відгуку? Немає!

То які претензііі до людей яки коментують твій недолугий пасквіль?

Пиши нормально і люди будуть розуміти що ти мав на увазі.
natashaGra
natashaGra
10 березня 2026, 12:15
Вот тебе и копипаст- банк придерживается норм закона. Надеюсь банк за спам оштрафуют
10 березня 2026, 12:26
Вы не знаете абсолютно контекста ситуации и что-то при этом пишите. Мне банк дал документ согласно которому нет ни штрафов, ни долгов и.т.д если его перед вами нет, это не значит что банк придерживается норм законов и советую почитать отзывы тут на пумб. Будет очень интересно посмотреть на вашу реакцию
OkeyDoki
OkeyDoki
11 березня 2026, 22:59
Скриншот письма. Отзыв когда пишешь пиши комплексно и со всеми пруфами.
11 березня 2026, 23:26
Так це твоя вина що ми з твого відгуку не розуміємо контексту
PUMB
PUMB
26 березня 2026, 20:11
Корисний коментар

Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝 / Системний саботаж ПУМБ: ігнорування офіційних листів та шахрайство в додатку.