Зняття готiвки
| EUR | 51 | 51.7 |
| PLN | 11.96 | 12.26 |
| USD | 43 | 43.6 |
Власне, тривіальна процедура, багаторазово успішно повторювана, як здавалося, але… тільки не в п’ятницю 06.02.2026.
Прийшовши до банкомату, в момент фінальної видачі готівки банкомат радісно відрапортував — 'операцію скасовано', по підсумку грошей не видав, а баланс зменшився на суму не виданих коштів.
Відразу ж з мого боку послідував дзвінок до банку, оператор проінструктував про процедуру подачі заявки і сказав: очікуйте 3 робочі дні, які швидко минули і протягом яких гроші не повернулися на картку.
Послідував ще один дзвінок, цього разу оператор сказав, що після всіх процедур гроші вам повернуться в терміни до 30 днів. Фініш.
Я здогадуюсь, звичайно, що для банку 3 дні і 30 днів це абсолютно не різниця, але для мене як для лояльного клієнта банку сама ситуація і непрозорість у контексті термінів розгляду та усунення проблеми, що склалася, викликає крайнє здивування. Місяць на вирішення питання, яке з себе являє збійну транзакцію, інкасацію та виявлення надлишків у банку-партнера з подальшим взаєморозрахунком між фінансовими установами, і все це в 30-денний період — в голові просто не вкладається і створюється враження, що це банальне небажання розбиратися оперативно з проблемами, що виникли у клієнтів, адже одна справа, коли несеш гроші в касу, і зовсім інша, коли хочеш їх звідти забрати — це як маркер ставлення до клієнтів, такий собі дзвіночок
Прикро, що у Вас склалося негативне враження про наш банк.
Термін повернення коштів за збійною операцією у банкоматі від 3-х до 30-ти календарних днів згідно вимог міжнародної платіжної системи картки. Якщо збій відбувся у банкоматі стороннього банку, процес може тривати довше, оскільки необхідно очікувати на результати виставленої фінансової претензії.
Своєю чергою підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства під час надання банківських послуг.
Дякуємо за розуміння!