В черговий раз отримую блокування банку без підстав

не зарахована Модерація сайту не підтвердила відгук
Роман Добрый 12 серпня 2025, 17:52
Я вже кілька разів стикався з блокуванням свого банківського рахунку. З кількох причин з боку банку.
1- Я отримував платіж за криптоактиви, після отримання коштів, банк був заблокований на підставі скарги.
У зв’язку з цим, протягом двох місяців я розбирався з банком і домігся розблокування рахунку, тому що надав всі необхідні докази. А також звернувся до НБУ зі скаргою, що банк незаконно утримує мої гроші і блокує мої рахунки.
Після всіх звернень до банків я успішно розблокував свій рахунок, пройшов перевірку фінансового моніторингу.
А також прочекав 60 календарних днів з моменту блокування, адже на підставі їхнього договору банк і утримував мої кошти цей термін.
2-Після чергової угоди з продажу криптовалюти і суми зарахування на 18000 грн з ОщадБанку і протягом двох годин з моменту отримання коштів я отримую блокування рахунку і банківської картки.
Наступного дня я відразу ж відвідую фіал банку і задаю питання, чому я був заблокований? Це скарга по платежу?
На що отримую відповідь, ні, це не скарга.
Просто банку здається підозрілою ця транзакція, поясніть, звідки надійшли гроші, і так далі.
Я описую інформацію, що отримано гроші за угодою, показую докази, звідки я взяв початковий капітал, щоб продавати активи.
І звітую повністю.
Банк розблокували.
Буквально наступного дня я отримую черговий платіж за ордером.
Так само з ОщадБанку на суму 16000, і банк також вимагає надати пояснення.
Коли я запитую, чи це скарга? Мені кажуть, що ні.
Я вкотре надаю такі самі докази, як і минулого разу, але цього разу банк мені каже.

«Добрий день, Романе!

Надана інформація недостовірна — вимоги банку здійснювати лише повернення."

І у мене виникає питання, яким чином банк спочатку при першій такій ситуації знімає мені блокування.
При повторній стверджує, що інформація не достовірна.
Якщо все, що я надаю, є правдою і прямим фактом.
Я даю їм PDF квитанцію з біржі Binance і показую верифікацію на даній біржі, а мені кажуть, що «ви надаєте ордери, апеляцію і верифікацію з різних платформ.»
У банку не розуміють, як перевіряти відповідні документи, але сміливо блокують рахунки просто так.
Тому що їм не подобається платіж
ПУМБ
PUMB 12 серпня 2025, 18:44
Вітаємо!
Нам прикро, що у Вас виникло негативне враження про наш банк. Бачимо, що звернення вже було зафіксовано через інший канал звернень і фахівці вже працюють над ним. Обов'язково повернемось з відповіддю після отримання остаточних результатів.
Полезный комментарий
PUMB 18 серпня 2025, 18:02
Вітаємо!
За результатами проведеної перевірки хочемо повідомити, що для зняття обмежень з рахунку Вам необхідно виконати умови, що були озвучені фахівцями під час Вашого особистого звернення у відділення. Оскільки виконати умови Ви відмовилися — розблокування, на жаль, неможливе.
Дякуємо за розуміння та бажаємо гарного дня!

13 серпня 2025, 4:44
Якже без підстав як ти сам пишеш що отримуєш гроші за махінації з криптою?
Це ідеальна підстава для блокування.
14 серпня 2025, 14:35
В чем махинация? То есть обменники которые занимаются валютным обменом с долларами так же по мнению банков занимаются махинациями? Я не нарушил не одного законодательства, я купил дешевле продал дороже, и если бы была возможность открыть под данную деятельность фоп я бы с удовольствием это сделал. И платил бы налоги
14 серпня 2025, 21:14

Яким боком легальні бізнеси у вигляді обмінок валюти які працюють в білу та сплачують податки до твоєї діяльності з прокручування бабла в переказах с карти на карту?
І до чого тут думка банків? Ти коли валюту міняєш отримуєш гроші переказом на картку?

Я не нарушил не одного законодательства

Не сплата податків це мінімум адміністративна, а при обсягах «от 5 до 7 тыс грн каждый день» кримінальна відповідальність.

Ця можливість є, але тобі в падло сплачувати податки.

И платил бы налоги

Ну то починай, ти ж в день заробляєш 5−7 тисяч, з таких грошей навіть 23% заплатити — збитку не буде.
14 серпня 2025, 21:17
по мнению банков

На думку банків їм не подобаєтся що хитродупі клієнти користуются безкоштовними послугами що приносить банку лише збитки.

До того ж хитродупі клієнти ще й наражають банки на багатомільоні штрафи за поганий фінмониторинг. Насправді банкам той фінмон нафіг не треба, але через таких от як ти їм доводиться вигадувати різні додаткові правила та перевірки через що ускладнюєтся їх робота, а також страждають такі клієнти як я — бо як раз такі клієнти як і приносять в банк гроші і дают банку заробіток. А з вас банк і копійки не заробить
13 серпня 2025, 9:31
Заниматься криптой в стране где нет нормального законодательства.
****?
14 серпня 2025, 14:33
Законопроект есть, но вот утвердить его не как не могут
14 серпня 2025, 15:25
Ну так ты сам даешь ответ на свой вопрос.

Поэтому когда выводишь и гоняешься по счету кучу операций в итоге получаешь разрыв отношений.

И ах да по сути твоя крипта относиться к ФОП. налоги платить будем?
efess
efess
13 серпня 2025, 10:08
За операции с криптой- блок практически во всех банках (
14 серпня 2025, 14:33
Моно банк нормально реагирует на любые операции с криптовалютой. Жалобы закрываются за считаные часы, а не месяцами как в некоторых банках, и когда доходит до закрытия счета каждый банк приписывает информацию как «финансирование терроризма» и прочие бредни
Margo Robins
Margo Robins
13 серпня 2025, 18:30
Цікаво, чи вартують ці спекуляції з криптою таких поневірянь? Кожен других відгук по всіх банках від мамкиних кріпто-бізнесменів.
14 серпня 2025, 14:30
Скажу вам так, если у вас есть карта с лимитами нбу на р2р в размере 150.000 то вы можете зарабатывать сидя дома от 5 до 7 тыс грн каждый день. Разве это того не стоит? Или лучше сразу на завод идти по вашему мнению, и убиваться за 30000 грн и то дай бог чтоб такая зп была)
14 серпня 2025, 21:10
от 5 до 7 тыс грн каждый день

пхах, чого ж так мало то?
18 серпня 2025, 18:02
Корисний коментар
Вітаємо!
Дякуємо за розуміння та бажаємо гарного дня!
6 вересня 2025, 3:20
Шановна служба підтримки АТ 'ПУМБ' Я отримав ваше повідомлення від 18.07.2025, в якому зазначено, що для зняття обмежень з рахунку мені необхідно виконати умови, озвучені раніше. Хочу ще раз підкреслити, що вимоги банку щодо надання документів для підтвердження законності платежу були повністю виконані. Я надав вам усі необхідні підтвердження з однієї платформи — криптовалютної біржі Binance. Це включає: PDF виписка з бірж по ордеру. Верифікацію с біржи. Апеляцію по факту ордера Та заяву до кіберполіції Я зробив усе, що потребує банк тому шо в мене є письменне підтвердження ваших вимог. Проте ваше твердження про те, що я надаю «верифікації та апеляції з різних платформ» є некоректним та не відповідає дійсності. Усі надані документи стосуються однієї й тієї ж угоди та були отримані з однієї платформи. Також, я категорично не згоден з вимогою банку про повернення коштів, оскільки платіж був отриманий мною законним шляхом, і я надав усі докази на підтвердження цього. Прошу вас переглянути надані мною документи ще раз. Якщо у вас є конкретні питання або вимоги до додаткових документів, прошу вказати їх чітко. В іншому випадку, я буду змушений звертатися до Національного банку України та суду для захисту своїх прав.
11 вересня 2025, 12:50
Згідно ст. 51 Закону України «Про платіжні послуги» (далі- Закон) Банк зобов’язаний здійснювати моніторинг платіжних операцій користувачів, а також ідентифікувати неналежні платіжні операції, суб'єктів таких операцій та забезпечувати вжиття заходів для запобігання або припинення таких операцій.
Між Вами та Банком укладено Договір комплексного банківського обслуговування фізичних осіб (далі - ДКБО, текст публічної частини договору розміщено на сайті Банку: https://www.pumb.ua/).
Банк, відповідно до п. 1.1.21 Розділу ІІ ДКБО, має право призупинити здійснення операцій за картковим рахунком за допомогою картки, тобто зупинити (блокувати) дію Картки, зокрема,¬ у разі ненадання клієнтом документів або нез’явлення у Банк, в тому числі згідно із п. 5.1.1. Розділу І цього Договору.
Банком з Вами проводилася комунікація відповідно до якої, згідно вимог законодавства та п.п. 4.2.5, 5.1.1 Розділу І «ДКБО», Вам запропоновано надати документи необхідні для з’ясування джерел коштів, пов’язаних із фінансовими операціями, та обґрунтування фінансових можливостей для здійснення таких фінансових операцій.

USD 42 42.6

USD 42 42.6
Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝 / В черговий раз отримую блокування банку без підстав