ПУМБ заблокував рахунок без пояснень

Уляна Го 7 липня 2025, 22:01
Хочу поділитись досвідом взаємодії з банком ПУМБ.

Банк заблокував мій рахунок без жодного попередження, без пояснення причин. На звернення до служби підтримки я отримала лише загальні формулювання на кшталт:

«Рахунок тимчасово обмежено. Потрібно звернутись у відділення банку.»

При цьому:

Жодної письмової причини чи офіційної вимоги не надано.

Я не маю змоги фізично відвідати відділення найближчим часом.

Від банку не надходило жодного запиту на пояснення операцій чи документів до блокування.

Вважаю такі дії банку необґрунтованими і непрозорими, особливо в умовах, коли дистанційне обслуговування має бути нормою.

Я, як клієнт, маю право знати:

Чому рахунок заблоковано?

На якій підставі вимагають саме фізичну присутність?

Чому не надано можливість пояснити ситуацію дистанційно?

Прошу банк надати чітке пояснення причин блокування рахунку та обґрунтувати вимогу візиту, інакше буду змушена звертатись до НБУ, Держфінмоніторингу та в інші офіційні органи.
ПУМБ
PUMB 8 липня 2025, 9:56
Вітаємо!

Нам шкода, що у Вас склалося негативне враження про банк. Ми бажаємо все перевірити та розібратись в ситуації. Невдовзі надамо Вам зворотний зв'язок.

youknow
youknow
8 липня 2025, 0:22
Це масовий фанатизм та нехтування законодавством. є такий вислів: «дай дураку Богу молитись — він і лоб поб'є»
natashaGra
natashaGra
8 липня 2025, 12:07
Ответом почти наверняка копипаст о режиме банк тайны и соблюдении законов банком. Интересно представители банка , когда делают все для такой ситуации как у клиента вообще о чем думают? Явно не о репутации своей и банка
8 липня 2025, 13:07
Попередити для чого?)) Щоб Ви на наступний день вивели ці кошти, або в цей самий день, ЖОДЕН банк не попереджує про блокування, банк як офіційну причину може надати пояснення що у підозрі по 15 ст, або по причині надходження скарг по Вашій картці, а жодних інших, треба бути у відділенні, оскільки наразі дуже багато дроповодів, і щоб приходив саме Клієт до банку, а не с акаунту, або номеру давала пояснення якась інша особа) Банк може попередити, тільки якщо наприклад були перевищенні ліміти по анкеті опитувальнику, та треба оновити дані Ваші надавши документи
stariy07
stariy07
9 липня 2025, 16:12
Ви в першому припущенні праві, а от в другому ні, бо досить просто зробити відео-виклик з пропозицією показати свій фейс поряд з паспортом
9 липня 2025, 19:41
Можливо, але все-ж, якщо честно то не стикався ще з банками у яких є подібна процедура
10 липня 2025, 14:39
Вітаємо!

З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію, щодо врегулювання ситуації ми надали на Вашу ел.пошту.
В свою чергу підкреслюємо, що АТ «ПУМБ» дотримується всіх вимог чинного законодавства при наданні банківських послуг/
11 липня 2025, 8:08
Вітаю! Але на пошту нічого не приходило.
zhenyag79
zhenyag79
11 липня 2025, 8:31
Вони тільки на словах дотримуються, а насправді блокують всіх безпідставно
11 липня 2025, 16:11
Вітаємо! Відправка була виконана на ел.пошту яку Ви надавали до банку. Рекомендуємо перевірити папку «Спам».
Ella Ivanova
Ella Ivanova
15 липня 2025, 20:55
Ви брешете!Сьогодні я отримала відповідь на скаргу на ваші дії від НБУ ви і там набрехали,що надавали мені пояснення! P. s. Рахунок заблокован з 01.05.2025
18 липня 2025, 19:42
Мені здається що в НБУ банку складно було би на брехати)), бо там скоріш за всього банк надає повні докази
19 липня 2025, 10:03
Доброго дня! Відповідь надана на офіційний e-mail банку.
17 серпня 2025, 21:20
Шановний ПУМБ, повторно прошу відповісти на моє звернення щодо блокування рахунку — минає понад два тижні без відповіді. Посилання на ЗУ «Про звернення громадян» (30+15 днів) не може бути підставою для затягування саме питання розблокування доступу до моїх коштів. Прошу надати: 1) правову підставу блокування (норма закону/внутрішній регламент); 2) які ознаки «неналежного походження коштів» виявлено; 3) повний перелік документів, достатніх для зняття обмежень; 4) ПІБ та контакти відповідальної особи в центральному офісі, що веде кейс. За відсутності змістовної відповіді протягом 3 роб. днів звернуся до НБУ. 17.08.2025р.
18 серпня 2025, 11:39
Вітаємо! Офіційна відповідь була надана 09.07.25 на Вашу ел.адресу.
18 серпня 2025, 12:07
Мова йде про останній лист від 31.07.2025 р. на який я досі не отримала чітку відповідь. Короткий зміст цього листа викладено в коментарі від 17.08.2025 р. о 21.20

USD 42 42.6

USD 42 42.6
Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝 / ПУМБ заблокував рахунок без пояснень