Мінфін - Курси валют України

Закриття рахунку без причин

Павло Скібіцький 14 серпня 2024, 19:26
Описую негативний досвід бути клієнтом банку «ПУМБ». Вже більше року користувався банком, інколи дзвонили з банку та зі словами «Дякую, що ви наш клієнт» розказували про можливості по кредитам та депозитам (користувався можливостями, які надавав банк), з першого січня по сьогодні обіг по картці був в районі 40 тисяч гривень, ±90% витрат — це сервіси та безконтактна оплата, рахунок не використовувався для торгівлі криптовалютою чи для чогось подібного, тільки власні кошти з офіційного працевлаштування. 14.08.2024 вранці прийшло повідомлення про обмеження картки та закриття рахунку. Спілкувався з працівником відділення та з оператором, банк вирішив, що мої 40 тисяч обороту по картці витрачені на сервіси та безконтактну оплату є ризиковими операціями та банк вирішив завершити співпрацю зі мною. Мотиви банку мені вкрай незрозумілі. На цьому тижні піду закривати рахунок та виводити залишок коштів, бо оператор сказав, що це рішення банк не змінить. Був задоволений банком до цього моменту, тепер сильно розчарований, не рекомендую.
ПУМБ
PUMB 14 серпня 2024, 20:51
Вітаємо!

Нам шкода, що у Вас склалась така ситуація. Ми бажаємо детальніше розібратись. Після цього обов'язково надамо Вам зворотній зв'язок.
Полезный комментарий
PUMB 17 серпня 2024, 16:00
Вітаємо!

З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію, щодо врегулювання ситуації ми надіслали на ел.пошту. В свою чергу підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства при наданні банківських послуг.

14 серпня 2024, 19:39
Банк не имеет право удерживать срества клиента, а так же разорвать договор только сгидно ст 1075 цку при нарушении закона, а это нужно доказать:)
У себя в блоге я расписал как подать иск на банк через электронный суд и отсудите её моральну шкоду + пеню за каждый день неналежного выконання доручення клиента
Рызыковость это уловка банка которая ничем не доказана они как болванчики пишут всем рызыковый но доказов в суде нет у них.
14 серпня 2024, 19:58
Почитаю блог, спасибо!
14 серпня 2024, 21:26
Только учти он читает только выгодные пункты для него, а не всю статью
15 серпня 2024, 6:17
Интересно? это какие такие не выгодные пункты я не читаю?) процитируй)я читал весь закон)и не только его)
15 серпня 2024, 12:02
Да хоть этот же 1075 ЦКУ, пункт 4
2. Банк має право вимагати розірвання договору банківського рахунка:
1) якщо сума грошових коштів, що зберігаються на рахунку клієнта, залишилася меншою від мінімального розміру, передбаченого банківськими правилами або договором, якщо така сума не буде відновлена протягом місяця від дня попередження банком про це;
2) у разі відсутності операцій за цим рахунком протягом року, якщо інше не встановлено договором;
3) у випадках, передбачених законодавством, що регулює відносини у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;
4) в інших випадках, встановлених договором або законом.
В договоре много чего написано и иногда такое, что можно трактовать по разному и юристы банка это будут в свою пользу трактовать, десяток юристов никаких шансов юристу клиента не дадут
16 серпня 2024, 13:25
И?) к чему ты это написал? Банк разве указывает что был нарушен закон или договор? Нарушение закона о легализации и отмывании нужно доказать во первых, во вторых при зупыненни операций то есть блок счёта действует ст 23 закону пвкфт и банк имея доказы что он выяснил что клиент отмывает бабки или терроризм или чего ещё должен передать их в державни органы для расследования, кто-то это делает? Где в законе про финмон написано что для проверки надо блокать средства? Клиент вообще не должен знать что по его счёту идёт проверка это должен делать первичный финмон подавая запросы в другие первичные финмоны используя спец группы первичного финансового мониторинга ст 17 пвкфт где они обязаны обмениваться информацией по поводу клиентов.
16 серпня 2024, 13:33
А по договору имеет
SergeyNina
SergeyNina
14 серпня 2024, 22:45
Обидно, раньше хоть пересматривали решение. Сейчас нет, и это во всех банках.
natashaGra
natashaGra
15 серпня 2024, 10:07
Скоро в банках клиентов не останется. А потом и самих банков
16 серпня 2024, 22:15
Чекаю зворотній зв’язок
PUMB
PUMB
17 серпня 2024, 16:00
Корисний коментар

EUR 44 44.6

EUR 44 44.6
Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝 / Закриття рахунку без причин