Мінфін - Курси валют України

Банк просто вкрав близько 25 тисяч гривень

Проблема вирішена
Rostyslav203 27 липня 2024, 12:20
Я зберігаю свої кошти в акціях, облігаціях (такий собій особистий пенсійний фонд) та в USDT (це дуже зручно адже курс змінюється так сама як і курс готівкового долара, та можна купити 10,20,50 доларів, а не виключно від 100 як в пунктах обміну).
На початку червня 2024 року мені знадобилась певна сума коштів та я продав свої USDT в сумі близько 1000 USDT (отримав кошти від покупців на карти, приват, моно та пумб) після чого 13.06.2024 року від пумб мені надходить повідомлення, що всі мої операції та мобільний додаток заблоковані і необхідно звернутись до банку, після відвідування банку мені повідомили, що операцію на 3000, 2000, 2000 грн. оскаржили та вимагають повернути кошти після чого я надав всі документи з біржі Binance про те, звідки ті кошти, та яку суму USDT я за них переказав, також поцікавився чи є заява до поліції чи інших правоохоронних органів, оскільки банк прямо мене звинувачує в шахрайстві, на що банк відповів, що про звернення до правоохороних органів нічого не знає та я зобов’язаний повернути 3000,2000,2000 грн. я повідомив, що нічого і нікому не буду повертати, оскільки це мої кошти, якщо хтось має до мене притензії надайте мої персональні данні та нехай ці люди ідуть до поліції та суду і тільки в межах кримінального провадження чи судового розгляду я буду далі спілкуватись на цю тему, на що банк мені повідомив, що йому байдуже та кошти він мені не поверне поки я не поверну вище названі суми.
Після цього я звернувася до банку з заявою про закриття всіх, рахунків та повернення всіх моїх коштів на рахунках. Оскільки я маю 2 відкриті рострочики та ознайомившись з умовами договору між банком та клієнтом та статтею 1075 Цивілького кодексу України, я погасив ці 2 кредити, на що банк 25.07.2024 року надіслав мені повідомлення на мобільний телефон «ПУМБ припиняє ділові відносини за результатами аналізу діяльності по рахунку в банку» та кошти мені до сих пір не повернув.
1. З яких пір язик не повертається назвати цю установу банком, має права національної поліції/сбу, Державної виконавчої служби, що блокує всі рахунки, а не суму оскарження, чому заблоковано більше 25 000, тисяч грн., а не 7000 грн.
2. Якщо ви посилаєтесь на Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» ДЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ФІН МОНІТОРИНГУ ТА СЛУЖБИ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ? ЧИ ДВА МІСЯЦІ ВАМ МАЛО ДЛЯ ЗВЕРНЕННЯ ДО ВІДПОВІДНИХ ПРО МІЙ ТЕРОРИЗМ ТА СТВОРЕННЯ ЗБРОЇ МАСОВОГО ЗНИЩЕННЯ? ЧИ ВСЕ ЦЕ ЗРОБЛЕНО ЩОБ КОРИСТУВАТИСЬ МОЇМИ 25 тис. грн та нічого мені за це не платити???
3. Якщо Н Е МАЄ кримінального провадження, арешту рахунків слідчим суддею, арешту ДВС, а є лише якесь не зрозуміле оскарження, на підставі чого ВСІ МОЇ кошти арештовані?
Якщо хочете щоб Вас ОБІКРАЛИ, НЕСІТЬ СВОЇ КОШТИ В ПУМБ. Я краще свої кошти залишу на зупинці громадського транспорту, ніж віднесу до пумбу, там у них більше шансів зберегтись та повернутись до мене.
Дуже цікавить відповідь на мої три питання, надавайте відповідь тут, не потрібно ховатись за ЗУ про персональні данні, мені нічого приховувати, хоч кошти і арештовані за фінансуання тероризму і створеня зброх масового знищення просто сміх…
ПУМБ
PUMB 27 липня 2024, 13:57
Вітаємо!

Нам шкода, що у Вас склалась така думка про наш банк. Ми бажаємо детальніше перевірити інформацію. Після цього обов'язково надамо Вам зворотний зв'язок.
Полезный комментарий
PUMB 2 серпня 2024, 10:03
Вітаємо!

З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію, щодо врегулювання ситуації ми надіслали Вам на Вашу електронну пошту. В свою чергу підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства при наданні банківських послуг.

27 липня 2024, 12:40
Також забув вказати, дайте відповідь на ч.4 ст. 1075 ЦК України
4. Банк може відмовитися від договору банківського рахунка та закрити рахунок клієнта у разі:
відсутності операцій за рахунком клієнта протягом трьох років підряд та відсутності залишку грошових коштів на цьому рахунку;
наявності підстав, передбачених Законом України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення». Залишок грошових коштів на рахунку клієнта повертається клієнту;
27 липня 2024, 12:41
Чекаю відповіді від «найкращого» банку для звернення до суду
27 липня 2024, 15:07
Не знал что акции и облигации стали криптой
30 липня 2024, 8:37
Виртуальные активы, не запрещены законом, а наоборот расписаны, и что нет запрета на их вывод, но вот банк обязан иметь доказательства если эти активы связаны с легализацией или отмыванием
28 липня 2024, 14:47
Они балбесы и ничего делать не будут, тоже у знакомого скоро суд с ними, в своём блоге я расписал как подать иск на банк через электронный суд и не тяни потому что смысла нет, банк будет морозится только через суд ты сможешь вернуть ни какие НБУ тебе не помогут.

В дальнейшем чтобы не столкнутся с такими ситуациями советую прочитать статью в моём блоге как безопасно продать криптовалюту, скорее ты напринимал оплаты от 3х лиц (якобы доверенные лица) на самом деле тебе просто слили деньги со взломанных банк аккаунтов, в суде конечно ты 100% будешь прав так как правила биржи это не закон и банк будет возмещать ущерб клиенту у которого украли деньги и тебе тоже через суд, ну если конечно банк не докажет что тот клиент сам слил данные карты чем нарушил договор.
28 липня 2024, 20:15
Так у тебя или «знакомого»?
30 липня 2024, 8:36
Пусть для тебя это останется тайной, что по сути не есть сутью дела:)
PUMB
PUMB
2 серпня 2024, 10:03
Корисний коментар

Olesia Nybysniuk
Olesia Nybysniuk
3 серпня 2024, 13:07
Ні чого вони Вам не нададуть,на жаль (тільки одні відписки.

Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝 / Банк просто вкрав близько 25 тисяч гривень