Банк не отдает деньги
Ужасное отношение к клиентам!
Жахливі тут хіба що ви з покупцем криптовалюти що займаєте час робітників банку своєю дурнею.
Не забудь сплатити 13650₴ податку та надіслати податкову декларацію навесні наступного року.
- 2 липня 2024, 12:09
А якщо він продав в мінус?
Ти ж не підприємець, а податок с доходу, а не прибутку
Якщо тобі премію на роботі не дали то ти все одне податок зарплати платиш, не скиглиш що в тебе зарплата менше ніж в попередньому місяці
- 2 липня 2024, 16:17
А у нас что криптовалюта на уровне законодательства? Вы сравниваете официальную работу, с криптовалютой которая не на уровне законодательства!
Примут закон что криптовалюта облагается налогом только тогда я буду платить налог, пока этого нигде не прописано я не обязан платить налог!
Потому что с вами рассчитались ворованными деньгами. Ничего не возвращайте и никакой налог не надо платить, ждите отказа в обслуживании или разморозки счетов. Пусть биржа обратно крипту возвращает. Ждать придется долго. Для болванов не умеющих считать налог платится с прибыли а не оборота
Для болванов не умеющих считать налог платится с прибыли, а не оборота
щоб платити податки с прибутку треба зареєструватись як ФОП на загальній системі обліку, вести облік доходів і витрат — і от тоді ти зможеш платити податки с прибутку
але в такому випадку не можна користуватись поточним рахунком фізичної особи при розрахунках
якщо ж ти не підприємець, а автор точно не ФОП, то платиш податок с доходу фізичних осіб якому присвячений цілий розділ в податковому кодексі — 19,5%
вчись, пеньок, доки бесплатно
вчись, пеньок, доки бесплатно
- 2 липня 2024, 15:52
А ну вчений, озвуч статтю ПК, згідно якої він має платити 19.5% від продажу криптовалюти?
- 2 липня 2024, 16:05
Если бы был закон что криптовалюта облагается налогом, не вопрос я бы заплатил налог, а удерживать деньги без весомых причин, тем более когда были предоставлены все документы в полном объеме которые запросил банк, это ни в какие ворота не лезет. Кормить завтраками клиента и даже не обозначить временные рамки решения возникшей проблемы! У каждого фин учреждения должен быть установленный регламент для решения подобных ситуаций! А в ПУМБЕ видимо вообще никакого регламента нет!
Це ти пошукай в кодексі статтю в якій сказано що продаж криптовалюти виключена з переліку доходів чи що ставка оподаткування для цих операцій 0%.
Ти ж взагалі не читав закон. Ну то почитай.
Ти ж взагалі не читав закон. Ну то почитай.
- 3 липня 2024, 10:57
Мудрагель, а для чого тоді говорять,що планують прийняти закон про криптовалюти, для чого? В ПК то такому все розписано, прийшли гроші від продажу, все платиш 19,5% податку.
- 17 липня 2024, 9:48
Олег Пупкин
трилітровий мав на увазі, що якщо ви купили крипту по 100, а продали по 110, то у вас є дохід (можете прибуток назвати), але ви будете за законом заплатити ПДФО + військовий збір, не чіпляйтеся за крипту, це стосується ваших продажів речей, крипти, будь-чого, після чого у вас виникає якийсь дохід (в народі прибуток).
Просто юридично фізики платять податок на доходи фіз.осіб, а податок на прибуток платять суб`єкти господарювання (підприємства і ФОП)
3 літри
Податок сплачується з доходу. А тут людина просто отримала p2p переказ.
Податок сплачується з доходу. А тут людина просто отримала p2p переказ.
І отримані гроші є її доходом. Так само як зарплата, гроші від продажу ксяомі на ОЛХ і так далі.
Ну і автор сам чесно написав що він продав криптовалюту — тож навіть с твоєї точки зору це не просто п2п, а саме дохід від продажу. Немає в податковому кодексі виключень для п2п.
- 3 липня 2024, 10:36
Говорити можна все що завгодно, з юридичної точки зору це просто переказ п2п. Бо виходячи з твоєї логіки будь-який переказ п2п має оподатковуватися, навіть якщо хтось комусь просто дав у борг
Говорити можна все що завгодно, з юридичної точки зору це просто переказ п2п.
З юридичної точки зору будь який переказ п2п для відправника витрата, для отримувача дохід.
І лише окремі види доходу або не оподатковуються зовсім, або мають спеціальні ставки оподаткування які нижче ніж стандартна 19,5%.
Бо виходячи з твоєї логіки будь-який переказ п2п має оподатковуватися
Не з моєї, а з юридичної.
Відкривай податковий кодекс, розділ про оподаткування доходів фізичних осіб і починай читати.
Тобі це треба було зробити до того як ти почав сперечатись про п2п, але ти вирішив спочатку продемонструвати своє невігластво в цьому питанні.
Бо виходячи з твоєї логіки будь-який переказ п2п має оподатковуватися
Не з моєї, а з юридичної.
- 4 липня 2024, 8:08
Мудрагель, то чому податкова не зобов’язує банки повідомляти про кожен отриманий п2п переказ і не шле податкоае повідомлення рішення?
1. Бо податкова не має права зобовʼязувати банки повідомляти.
2. Бо податок обраховує і сплачує сама фізична особа, це не комуналка і ніяких квитанцій від податкової не надсилається.
ти вчергове підтвердив що не маєш ані крихти розуміння того як фізична особа платить податок на доход, але пихато пишеш дитячі образи замість того щоб просто піти і почитати закон
- 5 липня 2024, 0:12
1. Хіба проблема прийняти відповідний закон і зобов’язати?
2. Ну от і все, а він не обраховує. І не сплачує. І твої фиркання, що треба сплачувати, до одного місця.
- 17 липня 2024, 9:54
Олег Пупкин
для банку з юридичної точки зору, це потенційно ризикований грошовий переказ за межами обороту клієнта, з якого 100% не були сплачені податки, і щоб до банка потім податкова не чіплялася, що мовляв, чому не регулюєте таких клієнтів, банку від таких клієнтів відхрешується.
Ти намагаєшся підв`язати ситуацію, де я тобі за гарні очі скинув по п2п 70к до абсолютно іншої ситуації, де я тобі на картку скинув 70к за продаж мені якогось товару, це трошки різне якби, ти ж це розумієш.
В банку теж не дурні сидять і розуміють, що просто так ніхто нікому 70к не скидає, що це кошти за щось, щось, що не оподатковувалося))
Тому якщо ти скинеш знайомому 2−3к гривень — банк теж може поставити питання, бо це їх робота, це не приємно, але можна або скиглити, або прийняти цю реальність)
якщо б він сказав банку, що це йому в борг позичили 70к, то треба було б умовно, розписку якусь дати, або підтвердження від людини котра типу дала ці кошти в борг, тоді б банк відчепився і я особисто знаю коли так вже робили і це спрацьовувало, людина ж сама зізналася в тому, що продавала крипту, відтак є дохід, відтак він не оподаткований, бо йшов повз каси так би мовити)
- 17 липня 2024, 15:32
Ок, якщо банк відхрещується, то хай розриває відносини і переказує кошти на інший банк. На якій підставі він не хоче повертати гроші?
- 17 липня 2024, 9:49
Natvch
«просто» п2п переказ на 70 штук ніхто не отримує, в банку виникли питання, це може не подобатися, але якщо не вмієш обходити правила і заборони — то терпи.
ці 70 штук йому за що скинули по п2п?
за продаж крипти
відповідно він щось продав і отримав дохід, велком ту Юкрейн)
ці 70 штук йому за що скинули по п2п?
за продаж крипти
відповідно він щось продав і отримав дохід, велком ту Юкрейн)
- 5 липня 2024, 16:48
Биржа рассмотрела апелляцию не в мою сторону, они сообщили что покупатель криптовалюты не нарушал правила 2p2 сделки. Покупатель произвел платеж со счета который соответствует верифицированному имени на бинанс.
- 2 липня 2024, 17:26
Добавляю к отзыву!
Сегодня Позвонил на горячую линию Пумб банка что бы узнать когда будет решена возникшая проблема, так как обратившись в отделение банка 27.06. в отделении банка по адресу Киев, ул. Панаса Мирного 16/13, мне было сказано что 1−2 числа мне разблокируют счета если я предоставлю все документы которые банк у меня запросит. Документы были предоставлены на следующий день 28.06.
Так как сегодня уже 02.07. Обещанного банком о разблокировки счета не произошло я решил позвонить на горячую линию, оператор мне сказала что бы я обратился в ближайшее отделение пумба для решения возникшей проблемы.
Сегодня 02.07. Приезжаю в отделение пумба по адресу Киевская область, Вишнёвое, ул. Европейская, 10, объясняю ситуацию что обращался в банк 27 числа так как заблокировали счет, сказали что 1−2 числа проблема будет решена. Сотрудник пумба меня просто убил сказанным: цитирую «Я отправила заявку на разблокировку счета, но скорее всего придется заново подавть заяву и предоставлять документы. По другому мы никак не сможем разблокировать счет. У меня нет доступа к информации с других отделений. Если Вы хотите прекратить деловые отношения с банком (разорвать договор) на это понадобится около 30 дней!»
Я просто в шоке от того как Пумб работает с клиентами, если у них каждое отделение как отдельное фин учреждение.
Только что мне позвонили с пумба 02.07.2024 в 17:18 и потребовали что бы я заново писал заявление и предоставил документы, либо отправил 70000 отправителю!
Вітаємо!
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію, щодо врегулювання ситуації ми надіслали Вам у приватні повідомлення. В свою чергу підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства при наданні банківських послуг.
- 2 липня 2024, 18:09
Вы требуете предоставить документы хотя я их уже предоставлял, теперь вы требуете что бы я писал в саппорт биржи и требовал возврата криптовалюты. Вы требуете что бы я обратился в службу поддержки биржи предоставив им ордер продажи криптовалюты и обвинил его мошенником? С чего Вы взяли что покупатель криптовалюты является мошенником ? По какой причине я должен обвинять покупателя в мошенничестве? Предоставьте пожалуйста доказательства того что покупатель является мошенником! Вы меня подталкиваете под статью 151−1 У К Украины?
Для зняття діючих обмежень за картковими рахунками Вам були надіслані рекомендації на Вашу електронну пошту. Просимо Вас надати повний перелік документів аби ми змогли провести належну перевірку.
- 2 липня 2024, 19:02
Уважаемый представитель банка Пумб я задал вам вопрос на который не увидел ответа! Почему я должен обращаться в службу поддержки биржи с заявлением что покупатель является мошенником? Объясните мне пожалуйста!
У приватні повідомлення Вам було відправлено пояснення щодо причин встановлення обмежень за картковими рахунками та рекомендації щодо їх зняття.
- 2 липня 2024, 19:32
Вы требуете что бы я обратился в службу поддержи биржи с заявлением что покупатель мошенник так как переводит деньги от третьего лица, у него было указано что он делает оплату от третьих лиц, от куда я могу знать что он мошенник? Потому что банк пумб себе так решил ? Предоставьте мне доказательства того что покупатель является мошенником после чего я напишу в службу поддержки с таким заявлением!
- 5 липня 2024, 16:24
Схема така. Скамер кидає як оплату за крипту на п2р гроші від 3 особи дропа. Ці гроші або його, або скоріш за все вже вкрадені, наприклад, за неіснуючий товар по сильно заниженій ціні. Продавець відпускає ордер і тут же скамер пише в банк, що ці кошти в нього нібито виманив шахрай, тобто продавець крипти. Логічно банк блокує і вимагає пояснень. Раніше ця схема працювала тільки в приваті. Тепер і в інщих. І тут незрозуміло, чому банк не вимагає від скаржника написання заяви в поліцію. Виходить, що банк щтормить продавця крипти лище на основі слів БЕЗ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ПІДТВЕРДЖЕННЯ. ЦЕ НОНСЕНС. Теоретично, сидимо з другом випиваємо, я винен йому гроші, він каже скинь на карту, я це роблю, потім він мене образив, а я псіханув і написав в банк, що друг шахрай. Банк блокує йому і вимагає пояснень. Відповідь — повернення боргу, не влаштовує, треба якісь доки. Тобто фактично майже кожен п2п переказ можна при бажанні зробити шахрайським.
Ясно, що скамер заяву писати не буде, бо тоді можна вийти на самого себе. Напряму жертва в цьому випадку гроші не переказувала, інакше вона би звернулася в поліцію (70000 як не як). А поліція до автора.
Тобто банки самі ДОПОМАГАЮТЬ ШАХРАЯМ. А ЧЕСНИМ ЛЮДЯМ (якщо відкинути аспект законності/незаконності крипти) СТАВЛЯТЬ ПАЛКИ В КОЛЕСА. Банк повинен вимагати доки і в скаржника, і якшо їх в певний термін не надано — розблоковувати.
- 5 липня 2024, 16:41
Предоставил весь перечень документов по 5 пунктам, но счет так никто и не разблокировал! Расчет вели на то что я не смогу предоставить перечень Документов!
Теперь будут просто тянуть время и кормить завтраками!
- 6 липня 2024, 13:59
І ще. Чому банкам не видається дивним, що скарга на шахрайський платіж поступає майже відразу після його здійснення? Ну якщо потерпілий платив наприклад за товар, то ж має пройти певний час, щоб його надіслали. Звідки він зразу знає, що товар не пришлють?
Так що, скоріш за все банкам дали неофіційну вказівку обмежити п2п перекази.
Враховуючи, що читаю в новинах, що дійсно НБУ хоче офіційно це зробити найближчим часом, то напевне так і є.
- 17 липня 2024, 9:56
Бо банку впадлу цим займатися, простіше заблокувати і нехай кому треба бігає доказує
EUR | 44 | 44.6 |
PLN | 9.8 | 10.3 |
Банк запросил у меня ордер сделки, я в свою очередь предоставил все документы в том числе и ордер проведенной сделки!
В банке было сказано что вопрос будет решен 1−2 числа. Но счет заблокирован, обращаясь в банк каждый раз мне говорят ждите решения, сколько ждать не известно. Ужасное отношение к клиентам! Сроки решения проблемы не говорят. Даже предоставив все документы счет остается заблокирован, а сроки решения не известны!
Нам шкода, що у Вас склалося негативне враження про наш банк. Ми хотіли б розібратися в ситуації, що склалася. Ми надамо зворотний зв'язок, як тільки отримаємо результати перевірки.
Вітаємо!