ПУМБ не виконує закон від 11 квітня 2023 року № 3048-IX
| PLN | 11.45 | 11.8 |
| USD | 42 | 42.6 |
Однак Пумб банк не виконує закон. Державний виконавець направив відповідну постанову, проте пумб банк виконувати її не хоче. Те що вийшов відповідний закон їм байдуже :)) усі цивілізовані банки виконують, а пумб вирішив їм можна не виконувати.
Змушений буду звертатись до міжнародних регуляторів.
Нам прикро, що у Вас виникло негативне враження про роботу нашого банку. Ми бажаємо розібратися детальніше та уже передали Ваш запит на розгляд відповідному підрозділу нашого банку. Після отримання резуальтатів перевірки ми неодмінно надамо Вам зворотній зв'язок.
Перепрошуємо за очікування, ми уточнили інформацію по Вашому зверненню.
Відповідно до норми п. 3 ч.2 Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану» від 11.04.2023 № 3048-ІХ (надалі - Закон № 3048-ІХ), - у разі надходження від державного, приватного виконавця постанови про визначення поточного рахунку фізичної особи — боржника для здійснення видаткових операцій банк за визначеним у постанові рахунком здійснює видаткові операції на суму коштів у розмірі, встановленому цим підпунктом.
Відповідно до норми ч.2 ст. 51 Закону України «Про банки і банківську діяльність», банківські розрахунки проводяться у готівковій та безготівковій формах згідно із правилами, встановленими нормативно-правовими актами Національного банку України.
Відповідно до норми ч.1 ст. 40 Закону України «Про Національний банк України», Національний банк встановлює правила, форми і стандарти розрахунків банків та інших юридичних і фізичних осіб в економічному обігу України із застосуванням паперових та електронних документів, платіжних інструментів та готівки, а також координує організацію розрахунків.
(Продовження у наступному коментарі)