Мінфін - Курси валют України

Встановити

Технічний овердрафт

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
red05 14 січня 2023, 12:15
Дуже люблю банк ПУМБ, але не останнім часом. Є в них депозит «Вільний», який можна попвнювати та знімати кошти без втрат відсотків в будь який час. Так ось є маленький нюанс, якщо зняти кошти з депозиту та відразу ними скористатися — виникає технічний овердрафт, зі слів оператора — кошти ще не повністю зайшли на рахунок. Дуже не приємно коли отримуєш СМС про списання коштів — відсотків за користування тех.овером, то 1 гривна, то пів гривни, то більше. Оператори повідомляють, що це дійсно так працює система і кошти будуть повернуті самостійно. А поверт аються самостійно вони через раз, треба дзвонити і залишати заявку. Суми невеликі, але якщо скласти їх всі, то самі розумієте. скарги на це не прийцмають — так працює система, нічого зробити не можуть. Рекомендація — щоб кошти після зняття добу будли на рахунку! Це взагалі нормальна рекомендація? Добу! Навіщо тоді взагалі цей депозит потрібен? В чому складність допрацювати систему? Це просто жах.
ПУМБ
Відповідь банку
PUMB 15 січня 2023, 10:58
Вітаємо!

Якщо Ви переказуєте кошти в перші хвилини після їх зняття з депозиту, можливе виникнення неавторизованого овердрафту — блокування на балансі незначної суми, під якою ще нема фактичного грошового покриття. Для уникнення такої ситуації достатньо зачекати певний час після зняття коштів з депозиту, щоб зараховані кошти могли повністю опрацюватися на рахунку.

У разі виникнення технічного овердрафту заблоковані кошти повертаються на баланс автоматично. Якщо цього не сталося, будь ласка, напишіть нам в особисті повідомлення Ваші ПІБ, ІПН, дату і суму. Ми неодмінно все перевіримо та в усьому розберемося.

Коментарі - 6

+
0
Danilich
Danilich
14 січня 2023, 15:01
#
Тоже получал несколько раз списание в начале месяца за «овердрафт», за 1,5 гривны не стал разбираться — видно что прога на телефон, что их процессинг сделан из Г и палок, даже зачислить на карту вовремя без овердрафта не может нормально
+
+9
Lolik1837
Lolik1837
14 січня 2023, 15:35
#
Постоянно пользуюсь этим депозитом «вильный» в ПУМБе. И если нужно деньги снять с него . то спокойно снимаю или перевожу СРАЗУ же . Причем Н И РАЗУ у меня не высчитывали никаких средств за «овердрафт». Даже и 50 копеек. .

Единственное объяснение — я уже давненько позвонил в службу поддержки ПУМБа и попросил убрать у меня «услугу» овердрафт со всех карт где она есть. И это «удобство» (овердрафт) у меня не подключено. Попробуйте сделать тоже самое .
+
0
red05
red05
15 січня 2023, 14:24
#
Спробуйте зробити переказ на карту ПУМБ і відразу їх перевести на Вільний депозит і навпаки, будете здивовані))) Шкода скріни прикріпити не можна)))
+
+9
Lolik1837
Lolik1837
15 січня 2023, 16:58
#
«Спробуйте зробити переказ на карту ПУМБ і відразу їх перевести на Вільний депозит і навпаки, будете здивовані))) Шкода скріни прикріпити не можна)))»

Делал и многократно. НИ КОПЕЙКИ не высчитали.

Я даже больше скажу — Я ВСЕ свои личные деньги с дебетовой карты ПОСТОЯННО перевожу на депозит «ВИЛЬНЫЙ «как только они мне поступают на дебет карту . У меня на дебетовой карте баланс «0» . Поэтому если мне надо перевести деньги куда то или оплатить что-то — я сперва перевожу деньги с «вильного» депозита на дебетовую карту и потом СРАЗУ же , буквально через несколько секунд , безо всякого «лежания» на карте, перевожу деньги с дебетовой карты куда мне надо.


Ни разу ни копейки за это не взяли. Поэтому я и удивился, что у вас высчитывают какие то деньги за такую же операцию .

Но если такой баг у ПУМБа все-таки есть — считаю , что банк обязан его исправить
+
0
Danilich
Danilich
16 січня 2023, 12:48
#
Попробуйте снимать в «неоперационное время» и получил ответ от оператора:

технічний овердрафт виник у зв’язку з тим, що сума, яка надійшла на рахунок в неопераційний час, не встигла обробитися системою. В подальшому, щоб не виникало такої ситуації, рекомендуємо користуватися коштами, які надійшли в не операційний час, вже на наступний день. Списані кошти можуть бути повернені в термін до 5 днів, на практиці це відбувається уже з наступного дня.

т.е. каждый оператор бубнит свою историю про овердрафт и сколько ждать, и если что, эти 1-2 гривны не возвращают
+
0
red05
red05
15 січня 2023, 14:27
#
Буде та ж відповідь, що і від оператора: «Рекомендуємо, щоб кошти „пролежали“ певний час на рахунку…» Певний — це який? Добу? Відключіть ці нарахування і допрацюйте, будь ласка, нормально систему. Вам явно вказують на недоробку системи, а у відповідь — так працює система, треба щоб кошти певний час пробули на рахунку…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.7 45.3
PLN 10.1 10.6
USD 41.1 41.6
Всі курси банку

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.7 45.3
PLN 10.1 10.6
USD 41.1 41.6
Всі курси банку