Мінфін - Курси валют України

Встановити

Добрі наміри або дорога до пекла

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Ігор Леськів 27 квітня 2022, 17:07
Декілька років підряд приймав участь у програмі «Бонус до депозиту». Вдячний команді Мінфіну за чіткі й зрозумілі правила участі та гарантоване отримання винагороди за розміщення депозитів.
З 2015 року я клієнт АТ ПУМБ (далі — банк). Мені імпонують продукти банку та умови розміщення коштів. Особливо ціную депозит «Вільний» за можливість розміщення тимчасово вільних коштів та зняття їх в будь-який час без втрати відсотків. За моїми рекомендаціями рідні та частина знайомих також стали клієнтами банку.
В березні 2022 р. я дізнався про випуск Мінфіном військових облігацій. Вважаючи, що зараз грошові кошти потрібні насамперед державі, — вирішив придбати військові облігації за кошти з депозитного рахунку в А-Банку, строк дії якого закінчувався в середині місяця.
З таким наміром звернувся у відділення ПУМБ, однак там повідомили, що облігації можуть придбати лише юрособи. Мною було подано заявку до Мінфіну та відповідні документи до ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА» (далі — компанія ICU) для укладення договору на придбання зазначених облігацій.
До відкриття рахунку в компанії ICU я почав щоденно знімати кошти в А-Банку в межах обмеження НБУ на зняття готівки і вносити їх на депозит «Вільний» у ПУМБ.
Однак в якийсь день, без жодних попереджень та пояснень, мої дебетовий, кредитний та пенсійний рахунки в ПУМБ виявилися заблокованими.
В кол-центрі банку порекомендували звернутися до місцевого відділення. У відділення банку повідомили про проведення моніторингу, взяли копію депозитного договору і порадили чекати. Через десять днів марного чекання мною було подано письмовий запит про дату та причини блокування моїх рахунків, однак ПУМБ інформації не надав. Не було надано інформації і на запит про дату закінчення моніторингу.
Разом з документами про джерела походження коштів та мети їх внесення мною було подано заяву до банку про розблокування всіх рахунків, на що відповіді не отримано.
04.04.2022 в компанії ICU на моє ім'я відкрито рахунок в цінних паперах, однак дотепер я не можу придбати військові облігації внаслідок блокування банком всіх моїх рахунків.
Минув місяць проведення банком «моніторингу», протягом якого банк обмежував і надалі продовжує обмежувати моє право щодо розпоряджання своєю пенсією, не говорячи вже про грошові кошти для придбання військових облігацій.
Мною подано скаргу до НБУ, заяву до іншого банку про виплату пенсії, припинено надання рекомендацій своїм знайомим шодо співпраці з банком, у відділі поліції мені порекомендували звернутись до суду з цивільно-правовим позовом.
Ніколи не думав, що вислів «Добрими намірами вимощена дорога до пекла» знайде своє підтвердження і у моєму житті.
ПУМБ
Відповідь банку
PUMB 28 квітня 2022, 11:07
Вітаємо! Нам дуже шкода, що у Вас лишилися такі негативні враження. Але ми обов’язково в усьому розберемося!
З 17.03.2022 набрати чинності Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України, щодо дії норм на період дії воєнного стану» згідно з яким діє накопичувальний ліміт на внесення готівки (сумуються всі дроблені суми) до 400 000 грн.
Якщо сума поповнення дорівнює або перевищує ліміт 400 000 грн, необхідно надати документи, що підтверджують джерела походження коштів.
Крім того, у разі виникнення підозри, що внесені клієнтом готівкові кошти є активами, пов'язаними з тероризмом та його фінансуванням, розповсюдженням зброї масового знищення та його фінансування, без попереднього повідомлення рахунки клієнта блокуються з подальшим повідомленням Служби Безпеки України.
З рахунків знімається блокування не пізніше наступного робочого дня з дня надходження від СБУ інформації про те, що підозра банку не підтвердилася.

Для пришвидшення розгляду Вашого звернення, просимо надати інформацію, що ми запросили у Вас в приватних повідомленнях.

Також звертаємо увагу, що у період воєнного стану знімається ліміт у випадку переказу коштів на спеціальні рахунки, відкриті Національним Банком України для підтримки Збройних Сил України та/або гуманітарної допомоги українцям, постраждалим від дій держави агресора російської федерації, а також для придбання облігацій внутрішньої державної позики «Військові облігації». Тобто Ви можете придбати облігації без комісій в нашому банку в будь-який зручний час.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.7 45.3
PLN 10.1 10.6
USD 41.1 41.6
Всі курси банку

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.7 45.3
PLN 10.1 10.6
USD 41.1 41.6
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝 / Добрі наміри або дорога до пекла