Мінфін - Курси валют України

Встановити

Кредит(

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Юлія Костишин 27 червня 2018, 10:01
Така ситуація: мій чоловік брав телефон у кредит. Так сталось що він помер не оплативши його повністю. Через деякий часприйшла на відділення і попередила що сталась така ситуація і я закриють цей кредит сама! Назбирала гроші в телефоную на гарячу лінію щоб знати яка сума кредиту але у зв'язку з тим що я немала ні його коду і немала договору я не знала суми але за його номером мені подивились і сказала що там далі йде прострочка. Хотя мені говорили що не буде оскільки людина померла. Телефоную другий разсерез місяць щоб взнати чому наростає пеня і яка сума і хамсько, повишиним тоном мені кажуть що треба або код або номер договору я пояснюю що в мене таких даних немає. І пояснюю що попереднього разу мені сказали по номеру телефону. Працівник відмовила мені в цьому. Найшовщи договір телефоную сьогодні (27.06.2018) третій раз і прошу сказати номер рахунку на який я маю покласти кошти щоб закрити цей кредит оскільки мені не вигідно знімати кошти з рахунку на якому є кошти оскільки зніме комісію. На що працівник якимось образом не питався ні код, ні номер договору а лише номер телефону. Подивився що на мого чоловіка, я пояснюю що він помер, і тут геніальна відповідь я не скажу, ідіть у відділення. Я пояснюю що немаю можливості і часу йти туди. І хочу просто закрити цей кредит. А ваші працівники мене достали, і не дають мені цього зробити!!! А потім ви будете мене шукати щоб я віддала вам кошти! Онлайн допомога взагалі ніхто не відписує!!! Жах!!! А як прийду у відділення коли маю максимум 15 хвилин то весь час черги. ((((((((((((
ПУМБ
Відповідь банку
PUMB 4 липня 2018, 12:09
Добрий день! Перепрошуємо за непорозуміння. Оператори гарячої лінії дійсно не мають змоги надавати інформацію третім особам по договорам клієнтів. Перевірити залишок по кредиту можна за допомогою нашого бот-сервісу у Viber за посиланням https://chats.viber.com/pumb/ru. Необхідно перейти в особисті повідомлення, та обрати розділ «Кредитні продукти».
У вашому випадку радимо звернутись у відділення да надати довідку про смерть. Це допоможе полегшити процедуру закриття кредиту вашого чоловіка.
Також будемо вдячні, якщо ви вкажете номер телефона, з якого телефонували на гарячу лінію та дати звернення. Ми прослухаємо дзвінки та перевіремо іх на дотримання стандартів обслуговування. Дякуємо за розуміння!

Коментарі - 7

+
0
Toxa David
Toxa David
27 червня 2018, 11:08
#
«коли маю максимум 15 хвилин» «І хочу просто закрити цей кредит.» — так быстро кредит Вам не закроют, не будьте наивны. При наличии всех документов (свидетельство о смерти, заверенное нотариусом свидетельство о наследстве, все ваши документы паспорт, инн, договор на кредит (если есть) + оплата всех штрафов, процентов, пени, тела кредита + закрытие кредитного договора (счета), заявка на закрытие + выписка по счету в ноль — все это займет в лучшем случае 2часа а в худшем несколько дней.
+
0
Юлія Костишин
Юлія Костишин
27 червня 2018, 12:23
#
Хммм, а якщо я не виступала у спадок. І ніхто ще не вступав то кредит ніхто не буде закривати? Це дибілізм. Чогось в інших банках скинула і маю чистий спокій а тут по 30 раз дзвонити і приходити а результату нуль
+
0
rusgl
rusgl
27 червня 2018, 12:53
#
Вы погуглите, если не лениво. На самом деле не все так просто.
После смерти до вступления в наследство договорных обязательств, как таковых, в общем-то и не существует, т.е. никаких процентов и пени за этот период быть не должно. Нужно в письменном виде уведомить банк о смерти. После этого на полгода все проценты и штрафы должны быть заморожены.
Если этого не было сделано, нужно написать заявление в банк с просьбой списать все начисленные проценты и штрафы с момента смерти.
После вступления в наследство наследник, если согласен продолжать платить по кредиту, заключает допсоглашение с банком на сумму задолженности на момент смерти…
ЗЫ: но это все теория, основанная на предположении, что мы живем в правовом государстве и банк будет действовать более-менее по закону…

+
0
Toxa David
Toxa David
28 червня 2018, 13:59
#
«После вступления в наследство наследник, если согласен продолжать платить по кредиту,» небольшая поправка, не если согласен а если оформил наследство, так как наследник при вхождении в права принимает на себя все активы и все долги умершего. А в остальном все верно (если по закону).
+
0
rusgl
rusgl
29 червня 2018, 9:25
#
Тут не совсем то имелось ввиду. Если не согласен, то и не дергается. При этом всеми телодвижениями занимается исключительно банк. Т.е. начинаются коллекторы, суды и пр…
Ну в общем речь была не о том, что если не согласен, то и не должен ничего…
+
0
Toxa David
Toxa David
28 червня 2018, 14:44
#
Если бы у вашего мужа в банке был бы не кредит а депозит, то банк быстро бы напомнил вам о законе о наследовании, при попытке закрыть (снять) или переоформить депозит и отправил бы Вас к нотариусу за подтверждением права на эти деньги (а это пол года + время на оформление) + остановил начисление процентов по депозиту после даты смерти. Другое дело кредит. Но если Вы не собираетесь отказываться от наследства ( а глупо терять пол дома или квартиры из за кредита на телефон) или не собираетесь сразу оформлять наследство на детей, то необходимо выбрать время и закрыть вопрос с кредитом (возможно Вы являетесь еще и поручителем по кредиту ).
+
0
manson
manson
29 червня 2018, 19:55
#
Есть альтернатива. Не выплачивать кредит. Прикол в том, что даже если мы возьмем самый негативный вариант, и они пойдут в суд, и вы вдруг проиграете суд, то начислят вам только то, что вы должны, но не то, что банк себе сам насчитал.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 45.2 45.8
PLN 10.2 10.7
USD 41.5 41.99
Всі курси банку

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 45.2 45.8
PLN 10.2 10.7
USD 41.5 41.99
Всі курси банку