Мінфін - Курси валют України

Встановити

безпідставно заблоковано зарплатну картку

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
svsafa 1 вересня 2019, 21:24
Приватбанком протягом тривалого часу (з 16.08.2019) обмежено доступ до моїх зарплатних коштів, які перераховуються Держказначейством на мій картковий рахунок, який було відкрито за «зарплатним проектом» на підставі укладеного між моїм роботодавцем та Приватбанком.
Розумію, що Законом України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» від 14.10.2014 № 1702-VII (далі – Закон№ 1702-VII) та Положенням про здійснення банками фінансового моніторингу, затвердженим Постановою НБУ від 26.06.2015 № 417 зі Змінами (далі – Положення) банки зобов’язані проводити: фінансовий моніторинг у разі виникнення підозр щодо клієнтів, які здійснюють переказ без відкриття рахунку на суму, що дорівнює чи перевищує 15000 гривень, тобто банки здійснюючи фінмоніторинг при проведенні таких фінансових операцій; вивчення клієнта, зокрема вимагати підтвердження джерел походження коштів та активів клієнта; що включає в себе у тому числі ідентифікацію і верифікацію та з’ясування і підтвердження джерел походження коштів публічних осіб (якою, як суддя апеляційного суду – я являюся).
Ще 19.08.2019 р. я отримавши від операторів Приватбанку чергову «відписку» на мої запити про підстави «блокування» моєї зарплатної картки з урахуванням того, що згідно з п.6 ч.1 ст.1 Закону № 1702-VII об’єктом фінансового моніторингу є дії з активами, пов’язані з відповідними учасниками фінансових операцій, які їх проводять, за умови наявності ризиків використання цих активів з метою легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму, а також будь-яка інформація про такі дії чи події, активи та їх учасників, ТОБТО, ПІДСТАВИ ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ МОЇХ ДОХОДІВ ВЗАГАЛІ БУЛИ ВІДСУТНІ, оскільки я отримую на зарплатну картку кошти з Держказначейства (яким зазначено чітко, що це є «заробітна плата») що підтверджено наданою до банку 16.08.2019 року моїм роботодавцем довідки про доходи, а інших грошових коштів до моєї картки не надходить – я терпляче чекала поки працівники Приватбанку закінчать проведення перевірки (моніторингу) протягом 1-2 дня.
Проте, до наступного часу мою зарплатну картку заблоковано, і на мої щоденні запити по онлайн лінії, на електрону адресу Приватбанку і по телефону 3700 оператори вибачаючись за створені мені незручності, продовжували обіцяти про вирішення питання протягом 1-2 дня, а інколи 5 днів.
Для прискорення вирішення питання, я двічі відвідувала відділення банку, де мене двічі: фотографували, фотографували паспорт та ідентифікаційний код, бали підписи на планшет, заповнювали анкети, а на вимогу оператора банку я повторно на роботі брала довідку про доходи яку банк залишив у себе, незважаючи, що на моїй сторінці усі вказані відомості вже були, в т.ч. і була прикріплена з 16.08.2019 р. довідка про доходи. Останній раз я була у відділенні банку та додатково надавала усі витребувані у мене документи – 30.08.2019 року.
Проте, мій картковий рахунок так і залишається досі заблокованим без будь-яких зрозумілих пояснень.
Більш того, на сьогоднішній день мене заблоковано доступом до служби довідок «3700» і до входу на свою сторінку інтернет-банку Приват24, і тим самим я не тільки позбавлена можливості розпорядитися своїми зарплатними коштами, а й позбавлена навіть доступу до інформації про показники комунальних платежів, які зберігала на Приват24, і тим самим навіть не можу не передати показники про вжитий за місяць газ, світло і інше, також як і не можу сплатити комунальні послуги.
Приват банк поставив мене і мою сім’ю в скрутне матеріальне становище без усяких на те підстав шляхом блокування моєї зарплатної картки і позбавлення можливості користуватися моїми грошима, надходження яких є прозорим і не має ніякого відношення до легалізації кримінальних доходів/фінансуванню тероризму та подібне, бо ці кошти надходять з держбюджету через казначейство як зарплата.
Посилання операторів Приватбанку на те, що я є публічною особою, є мягко кажучи непрофесіальними, оскільки сам по собі статус «публічної особи» — ще не вирок і не підстави поставити усю сімью у скрутне матеріальне становища, позбавивши по надуманим підставам грошових коштів, які є джерелом існування.
Хочется донести до Приватбанку, що щоб там не казали, але більша частина державних службовцій країни (тим більш рядових, як я) живуть за рахунок їх заробітної плати та не мають інших доходів. Може для банка це є дивним, але це є так насправді. Мене так виховували і мені достоменно відомо по своїм колегам, що я не одна така, що розраховую лише на зароблені чесно гроші, яких Приватбанк мене безпідставно позбавив, бо заблокував картку посилаючись на необхідність перевірки моїх доходів, хоча за законом проведення перевірок, вивчення клієнта, вимагати підтвердження джерел походження коштів та активів клієнта — банк може лише у випадку якщо розмір суми фінансової операції менша ніж 15 000 гривень чи більше 150 000 грн., або якщо є обгрунтовані підозри перерахування на картку грошових коштів, отриманих злочиним шляхом, чи фінансування цими коштами тероризму, що у моєму випадку — і приблизно не має місця.

Мені також відомо, що зупинення фінансових операцій (блокування картки) може здійснюється банком лише на два робочих дні з дня зупинення (включно), з обов’язковим повідомленням Державної служби фінансового моніторингу України про таке зупинення, і тільки вказаний спеціально уповноважений орган може прийняти рішення про подальше зупинення фінансової (фінансових) операції (операцій) на строк до п’яти робочих днів, про що зобов’язаний негайно повідомити суб’єкту первинного фінансового моніторингу, а також правоохоронним органам, уповноваженим приймати рішення відповідно до Кримінального процесуального кодексу України (ч. 3 ст. 17 Закону).
Проте, у моєму випадку, моя картка залишається Приватбанком заблокованою з 19.08.2019 по 01.09.2019, тобто – протягом 16 днів, без будь-якого рішення спеціально уповноваженого органу, що є грубим порушенням моїх прав, прав моєї сім’ї, хоча за Законом вищезазначені строки зупинення фінансової (фінансових) операції (операцій) суб’єктами первинного фінансового моніторингу та спеціально уповноваженим органом, є остаточними та продовженню не підлягають. Отже, банк має право на заблокування карткового рахунку клієнта не більш ніж на 7 днів, що підтверджується судовою практикою (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/71723917).
І саме головне, я розумію, що ніхто і за що не понесе відповідальності, бо відповідбності на для Приватбанка ні для його працівників чинне законодавство не передбачає, навіть якщо я і моя неповнолітня дитина позбавлена майже місяць єдиного джерела нашого існування (моєї заробітної плати), їх не цікавить що як не странно, але ми хочему їсти кожен день, дитину треба збарати до школи, житлове приміщення треба готувати до зими, треба платити за комунальні послуги, тобто мене навмисно змусили принижуватися і брати в борг, поки Приватбанк утримує мою заробітну плату у себе по надуманим підставам більше встаноленого законом строку, а тим самим користується моїми грошима в своїх інтересах. Дуже дивна ситуація — у нас ніяких прав, а у них ніяких обовязків, не глядячи на лозунги, які лунають з требун. Безвихід повний.
Приватбанк
Відповідь банку
2 вересня 2019, 11:15
Добрий день!
У своїй діяльності Банк керується виключно вимогами чинного законодавства України та нормативно-правовими актами Національного банку України, що регулюють відносини в сфері банківської діяльності.
Ми запросили в особистих повідомленнях Ваші контактні дані, щоб детальніше розглянути Ваш випадок і розібратися в ситуації, що склалася.
З повагою, ПриватБанк.

Коментарі - 2

+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
2 вересня 2019, 18:41
#
Читаем, улыбаемся, делаем выводы:
https://minfin.com.ua/company/privatbank/review/129441/#comments
:)
+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
3 вересня 2019, 11:27
#
Вы неплохо ознакомились с некоторыми законодательными нормами, поэтому я не стал расписывать порядок действий в подобных ситуациях. Думал, что вы все это сами понимаете, а сюда написали для примера всем остальным. Но таких отзывов тут хватает. А ссылку на подобную историю с судьей дал для информации к размышлению, что не только вы, но и многие другие люди, и даже судьи, могут попасть в такую ситуацию. Но раз вы настаиваете, то вот вам «не дивний» комментарий. :)
Если в разумные для вас сроки проблему не решили в неофициальной форме через переговоры с сотрудниками банка по телефону, в чате или в отделении, то нужно переводить попытку решения в деловое русло, т.е. писать (на бумаге) официальное обращение в банк с требованием дать официальные объяснения случившегося. Упомянутый вами закон позволяет вам это делать после 7-ми раб. дней блокировки. Писать нужно грамотно, в деловом стиле с ссылками на действующие законодательные нормы. Если подкорректировать ваш отзыв, убрать из него воду и жалость, кое-что добавить из законов, то может получиться неплохое обращение. Отправлять его нужно заказным письмом с уведомлением о вручении и описью вложений. Доказательства отправки и вручения сохранять. Ответ банк обязан предоставить в течение месяца. По результатам ответа принять решение о дальнейших действиях — судиться или нет. Если банк проигнорит письмо и оно вернется, то хранить и не вскрывать до суда! Получение з/п перевести в другой банк. Желаю успехов!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.2 45.2
USD 40.65 41.25
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.2 45.2
USD 40.65 41.25
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / Приватбанк 💰 / Відгуки про Приватбанк 📝 / безпідставно заблоковано зарплатну картку