Ощадбанк грубо порушує закон, саботує вимоги Мін'юсту та бреше ветерану служби цивільного захисту та УБД, про «відсутність технічної можливості»
Курс валют в Ощадбанку
| PLN | 11.15 | 11.95 |
06.08.2026 р. банк прийняв постанову про арешт рахунку за споживчим кредитом МФО на користь ТОВ «Коллект Центр» (ВП № 81682404). При цьому банк повністю проігнорував ч. 3 ст. 52 Закону «Про виконавче провадження» та заблокував мій єдиний пенсійний рахунок, хоча зобов’язаний був повернути постанову без виконання.
24.08.2026 р. на рахунок зайшла накопичена пенсія за 5 місяців (57 611,35 грн). Банк заблокував і списав ці кошти, чудово знаючи про їхнє походження, адже у виписках банку мій тарифний пакет офіційно називається PENS_SOC_UAH24, а кожна транзакція маркується як «Безготівкове зарахування на рахунок пенсії».
Але найстрашніше — це відкритий саботаж держорганів. На виконання доручення Міністерства юстиції України, начальник Управління ДВС у Донецькій області Юрій Могильний 26.08.2026 р. направив офіційну вимогу до Центрального апарату АТ «Ощадбанк» з наказом підтвердити пенсійний статус рахунку для зняття арешту. Ощадбанк цю вимогу просто проігнорував (що офіційно зафіксовано у відповіді ДВС № 20489/П-1952/1Н/2.2 від 09.09.2026 р.).
Замість виконання закону, 14.09.2026 р. Директор департаменту Ощадбанку Юлія Мороз надсилає мені цинічну відписку № 34/2−12/9850/2026/с, де стверджує, що банк «не має технічної можливості ідентифікувати призначення коштів» і відправляет мене до виконавця. Банк умисно приховав дані від ДВС, заблокував виконавчій службі можливість зняти арешт, а тепер звинувачує у всьому третіх осіб!
Вимагаю від керівництва Центрального апарату Ощадбанку негайно втрутитися, виконати вимогу Управління ДВС від 26.08.2026 р., зняти арешт з пенсійного рахунку та повернути незаконно утримувані кошти. Скарги в НБУ та Омбудсмену вже подані, додатково готується заява до Поліції за ст. 382 ККУ (умисне невиконання законних вимог службовою особою). Поверніть кошти ветерану УБД!