Прикрий досвід

«Хочу поділитися прикрим досвідом того, як Monobank (АТ „Універсал Банк“) фактично нівелює дію державних пільг для родин захисників України.Мій чоловік є учасником бойових дій (УБД) та захищає державу. Відповідно до ч. 15 ст. 14 Закону України № 2011-XII, військовослужбовці та їхні дружини/чоловіки звільнені від сплати відсотків за користування кредитами. Я звернулася до банку, надала свідоцтво про шлюб та всі документи чоловіка, сподіваючись на законні кредитні канікули за послугою „Розстрочка“.Проте Monobank відмовив у скасуванні нарахувань. Позиція банку цинічна: вони встановили символічну відсоткову ставку 0,00001%, а реальну вартість кредиту (1,9% на місяць) назвали „щомісячною комісією за обслуговування“. Банк стверджує, що закон звільняє лише від відсотків, а про комісії там нічого не сказано. НБУ у відповідь на скаргу зайняв таку ж формальну позицію, підігравши фінансовій установі.Але згідно зі ст. 1 Закону України „Про споживче кредитування“, загальні витрати за кредитом включають будь-які комісії та платежі за обслуговування. Перейменування відсотків на „комісію“ — це звичайне маскування реальної відсоткової ставки, щоб обійти закон про соціальний захист родин військових.Дуже прикро, що банк, який позиціонує себе як патріотичний та сучасний, використовує юридичні лазівки, щоб заробляти на родинах військових в тилу, поки їхні чоловіки на фронті. Сподіваюся на перегляд моєї ситуації керівництвом банку у формі індивідуального лояльного рішення».
Щиро дякуємо всією командою вашому чоловіку за захист України 🙏
Вибачте за такий досвід, вже зв'язались з вами тут в особистих повідомленнях для перевірки

Arrow186
Arrow186
19 серпня 2026, 23:02
Так для чого оформляти кредитний продукт по якому немає розуміння як він працює ?