Необґрунтоване блокування карток та непрозорі дії банку під час зміни кредитного ліміту
Суть проблеми полягає в наступному:
Некоректна трансформація рахунку: Звичайна процедура зміни кредитного ліміту чомусь була інтерпретована банком як закриття одного рахунку та відкриття іншого. Проте зміна ліміту в межах чинного договору не є підставою для автоматичного закриття поточного рахунку без моєї прямої заяви та згоди.
Безпідставне блокування: Окрім незрозумілих маніпуляцій із рахунками, банк повністю заблокував усі мої картки, обмеживши доступ до управління власними коштами.
Непрозорість та приховані комісії: У відповідь на моє звернення служба підтримки обмежилася загальною та неаргументованою фразою, що «все відбувається в межах закону». Ба більше, оператори попередили, що у разі розблокування карток відбудуться «певні списання». Жодних чітких роз’яснень щодо природи цих списань, їхнього розміру та правових підстав мені надано не було.
Вважаю такі дії банку непрофесійними та такими, що порушують права споживача фінансових послуг. Посилання на «законність» без надання конкретних пунктів Умов та правил банку або норм чинного законодавства є неприпустимим у спілкуванні з клієнтом.
У зв’язку з цим, прошу Monobank:
Детально розібратися в моїй ситуації та провести внутрішню перевірку дій технічного відділу та служби підтримки.
Надати чітке обґрунтування: на яких підставах зміна кредитного ліміту призвела до закриття/зміни рахунку та блокування карток.
Офіційно роз’яснити суть та підстави для майбутніх списань, про які заявили співробітники підтримки.
Оперативно відновити повноцінну роботу моїх рахунків та розблокувати картки.
Сподіваюся на конструктивне та швидке вирішення цього питання.
Обов'язково перевіримо комунікації і зв'яжемось з вами для надання зворотного зв'язку
Додатково зв'язались з вами тут в особистих повідомленнях для уточнення деталей