Утримують кошти без пояснень

Проблема вирішена
Dima Verif
Доброго дня, вчора переказував по айбану власні кошти щоб погасити кредитний ліміт, гроші не зайшли, я написав в тех підримку, скинув квитанцію, на що мені сказали що грошей вони не бачать, сьогодні вже кажуть гроші прийшли, но вони проводять перевірку, спеціально утримують кошти щоб я більше заплатив % кредитного боргу, з зсилаючись на наб постанову про фін моніторинг, ті кошти можна було вже 100 разів перевірити, но вони чого цього не роблять, я бачу зі сторони банку це як **** схему, щоб більше з мене потім списали % за використання коштів, і постійно пишуть ми робим все можливе щоб пришвидшити процес, но на правді вони нічого не роблять, не рекомендую користуватись кредитними коштами, бо потім вам не дадуть його закрити, щоб з вас більше доїти потім коштів за %!!! Я бачу відгуках це вже не перший випадок, це вже як схема, і саме головне вони не кажуть про строки перевірки))) на що я зрозумів відразу, що це **** схема в законі можна так сказати!!!
monobank
Розуміємо, що ситуація неприємна

Повірте, самі не любимо зайву бюрократію, але ми зобов’язані проводити такі перевірки згідно законодавства, як і інші банки. Робимо все, щоб якнайшвидше вирішити це питання.

Колеги зв’яжуться з вами, щойно буде результат.

12 травня 2026, 18:34
Відповідно до: • ч.1 ст. 1066 Цивільного кодексу України — банк зобов’язаний приймати та зараховувати на рахунок клієнта грошові кошти, що надходять; • ч.1 ст. 1074 Цивільного кодексу України — обмеження прав клієнта щодо розпорядження коштами допускається виключно у випадках, встановлених законом; • відповідно до законодавства України у сфері фінансового моніторингу, застосування банком відповідних заходів не може призводити до безпідставного та невизначеного у часі обмеження права клієнта користуватися власними коштами. Також банк порушив статтю Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів…» № 361-IX встановлює: • до 5 робочих днів — зупинення фінансової операції (ст. 22) Відповідь банка цитую (Наразі немає конткретних термінів. Переказ зараз на перевірці банку. Щойно буде рішення - ми вам повідомимо обовʼязково.) Вони утримують кошти, я не можу закрити кредитний період, мені капає %
12 травня 2026, 21:01
Це я чую 2 сутки вже, ви нічого не робите, ніяких чітких термінів згідно закону, без підставне утримання коштів! Чек переказу відправив! Класно ви працюєте, утримуємо кошти % капають мені! Кредитку закрити не можу!
ch777
ch777
12 травня 2026, 22:14
Оператор зобов’язан відповідати строго по шаблону «Повірте, самі не любимо зайву бюрократію, але ми зобов’язані проводити такі перевірки згідно законодавства» — введіть це у гугл, це автоматична відповідь ботооператора.
Зі свої сторони можете перевірити платіж по трекінгу СЕП НБУ
Якщо гроші не зарахувались на протязі 3 днів пишіть скаргу в НБУ теж
13 травня 2026, 9:23
Сьогодні одне і то саме, ми все робимо можливе, як тільки буде відповідь ми повернемося, термінів немає, перевірки немає, % мені капає за кожний день, написав скаргу в нбу, я бачу це як схему, затягування щоб побільше стягнути з клієнта %
OkeyDoki
OkeyDoki
12 травня 2026, 22:24
Это ж какой кредитний лимит у тебя имееться в виду сумма и что ты в назначение платежа такое указал что у тебя деньги на фин мон улетели. Это реально надо уметь.
13 травня 2026, 8:41
47 тисяч переказував
SergeyNina
SergeyNina
13 травня 2026, 21:09
Три дні мінімум чекати. Можуть переглянути нараховані відсотки якщо платіж довго обробляється з вини банку. Головне збережіть квитанцію
13 травня 2026, 19:57
Скарга в нбу рішає зранку написав, в обід вже повернули кошти

Головна / Банки України 🏦 / monobank 💰 / Відгуки про monobank 📝 / Утримують кошти без пояснень