Монобанк не оновлює кредитну історію

Я користувався кредитами цього банку, брав невеликі суми і закривав їх. Наприклад, договір на N грн був закритий 09.03.2026, що сам банк підтвердив у своїй довідці. Також банк видав офіційну довідку від 07.04.2026, де зазначено, що договори закриті, а заборгованість за ними становить 0 грн.

Але далі почалося найцікавіше: вже після закриття договору в УБКІ продовжували надходити оновлення, де сума заборгованості вже була 0 грн, але сам статус угоди залишався — відкритий. Тобто банк технічно міг оновити інформацію про відсутність боргу, але чомусь не оновлював статус договору на закритий.

На мої звернення банк відповідав про якийсь внутрішній регламент 33 днів і технічні обмеження. Але логіка тут дуже дивна: якщо банк може передавати в УБКІ оновлення по сумі заборгованості, то чому не може одночасно передати коректний статус договору? Жодного нормального пояснення цьому не надали.

Ще більше насторожує те, що по одній з угод пройшов навіть озвучений банком строк, а статус так і не був оновлений.
У підсумку маю дуже неприємну ситуацію: я користувався кредитами, закривав їх, банк сам підтверджує відсутність боргу і факт закриття, але в кредитній історії при цьому може висіти статус відкрито. Для мене це виглядає як передача неповної або суперечливої інформації до УБКІ.

Не рекомендую банк у частині роботи з кредитною історією та комунікації з клієнтом.
monobank
Перепрошуємо за цю ситуацію 😔
Колеги вже розбираються, щоб допомогти і перевірити всі деталі.
Щойно буде оновлення — одразу з вами зв’яжемось 🙌

Коментарі

Головна / Банки України 🏦 / monobank 💰 / Відгуки про monobank 📝 / Монобанк не оновлює кредитну історію