Клієнт замість фінмоніторингу: як Монобанк пересилає фейки від шахраїв та лякає штрафами.
Через деякий час Монобанк надсилає мені відповідь від торгової точки. Мерчант відхилив претензію і прикріпив пдф файл із доказами. Сапорт Монобанку одразу почав тиснути на мене, мовляв, шанси низькі, а якщо програєте — з вас спишуть комісію 19 доларів. Тобто банк зробив усе, щоб я злякався штрафу і закрив справу. Але я вирішив відкрити цей файл від шахраїв і був просто шокований роботою співробітників Монобанку, які мені його переслали.
По-перше, як головний доказ того, що послуга нібито надавалася, мерчант прикріпив скріншот бази даних абсолютно іншої людини. Там було вказано чуже ім'я Ellie Gimenez та чужа пошта, хоча на іншій сторінці цього ж документа фігурувала моя реальна адреса.
По-друге, мерчант офіційно збрехав системі Visa, написавши, що пропонував мені ваучер або кредит. Хоча в їхніх же технічних логах, які вони прикріпили на китайській мові, не було жодної транзакції повернення, а лише констатація штрафу від Stripe.
Питання до Монобанку: чому ваші фахівці відділу Chargeback працюють як сліпі поштові голуби? Чому я, клієнт без юридичної освіти, маю робити роботу вашого фінмоніторингу, вичитувати логіку шахраїв і знаходити підробку документів? Ви навіть не відкривали цей файл і не звірили базові реквізити. Замість того, щоб захищати інтереси клієнта і розбити фейкові докази шахраїв ущент, ви просто переслали мені підробку і спробували залякати мене штрафом, щоб не виконувати свою роботу.
Диспут зараз продовжується тільки тому, що я сам вказав вашим співробітникам на ці фальсифікації. Одиниця за повний непрофесіоналізм.
Колеги вже зафіксували запит і проводять аналіз.
Коли буде відповідь — з вами обовʼязково звʼяжуться.