ivan331 16 лютого 2026, 14:41
Я довгий час був лояльним клієнтом Monobank і щиро вважав його найкращим в Україні. Свою порядність як позичальника я доводив роками: не мав жодних прострочень, а багато кредитів закривав достроково. Я справді вірив, що це банк «з людським обличчям».
На жаль, зараз я опинився у складних життєвих обставинах через повну відсутність доходу. Я офіційно повідомив про це банк та надав усі необхідні довідки. Навіть зараз, попри 72 дні вимушеного прострочення, я не ховаюся і намагаюся знайти вихід.
По-перше, саме сьогодні я вніс чергові 1000 грн на рахунок. Попри відсутність заробітку, я знайшов ці кошти, щоб підтвердити свою сумлінність. По-друге, я знайшов можливість залучити допомогу родичів, які готові виділяти 1200−1500 грн щомісяця виключно на погашення боргу. Але ця допомога можлива тільки за умови офіційної реструктуризації — тобто фіксації суми та зупинки нарахування відсотків.
Проте замість конструктивного діалогу я отримую лише ігнорування. Ще 12 та 13 лютого співробітники підтримки двічі офіційно обіцяли, що зі мною зв’яжуться протягом 2 днів. Сьогодні вже 16 лютого — і тиша. Обіцяні терміни просто проігноровані. У чаті мені пишуть шаблонні фрази про «скорингову модель» та моралізують про обов’язки, зовсім не слухаючи мої реальні пропозиції.
Дуже прикро, що банк, який я вважав найкрутішим, у важку хвилину перетворюється на набір бездушних скриптів. Тіло кредиту з 55 000 грн через відсотки вже зросло до 75 000 грн. Банк фактично заганяє мене в боргову яму, відмовляючись від реальних грошей, які я пропоную.
Кожен може опинитися у складній ситуації, але не кожен може піти назустріч.
Я ставлю цьому відгуку 3 зірки, а не 1, тільки тому, що все ще хочу вірити в Monobank. Мені дуже образливо, що інший банк, клієнтом якого я став нещодавно, пішов мені назустріч, а Моно, з яким я роками, — ні. Сподіваюся, ви все ж таки зможете показати свою людяність не на словах, а на справі.
Наголошую, що все вищевикладене є моєю суб'єктивною думкою, яка ґрунтується на особистому досвіді взаємодії з банком.

ivan331
ivan331
16 лютого 2026, 18:02
Додаю до свого відгуку: станом на вечір 16 лютого зворотного зв’язку від банку досі немає. Навіть якщо припустити, що підтримка 12 та 13 лютого мала на увазі «робочі дні» (хоча про це не було попереджено), цей термін теж уже минув.
Мені справді дуже прикро. Я завжди вважав Monobank найбільш технологічним та клієнтоорієнтованим, але зараз відчуваю себе просто проігнорованим. Поки банк мовчить, лічильник відсотків продовжує працювати, що лише ускладнює мою ситуацію, хоча я зі свого боку сьогодні підтвердив готовність платити внесенням 1000 грн.
Я досі сподіваюся на конструктивний діалог і чекаю, що банк знайде можливість вийти на зв’язок для обговорення моєї ситуації. Дуже не хотілося б остаточно втрачати віру в банк, який я роками щиро рекомендував друзям.
Наголошую, що цей коментар, як і весь відгук, є моєю суб'єктивною думкою, що ґрунтується на особистому досвіді та почуттях від поточної ситуації.

Головна / Банки України 🏦 / monobank 💰 / Відгуки про monobank 📝 / Monobank: від найтехнологічнішого банку до глухої стіни шаблонів. Віра в «людяність», що згасає.